ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Στελλίνα Τρωιάνου: Δυναμικό «άρωμα» γυναίκας στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Η Στελλίνα Τρωιάνου, μια από τις πιο πολυάσχολες γυναίκες της Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δικηγορία που ασκεί σε καθημερινή βάση είναι πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale», μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδας (ΠΕΕΒΕ) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις».

Πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρει στα κοινά, στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα και το μήνυμα που στέλνει είναι το εξής: «Με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ο τομέας των πολιτιστικών είναι σίγουρα ένας τομέας στον οποίο πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι τομείς με αφήνουν αδιάφορη. Πολιτισμός είναι οτιδήποτε συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας πόλης. Αλλωστε, όπως είπα και στην αρχή, οι δικηγόροι είμαστε πολύπλευροι άνθρωποι, με εμπειρία σε πολλά πεδία. Αν λοιπόν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι, όπου και να βρεθώ, υπόσχομαι ότι θα καταβάλω την ίδια προσπάθεια και ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους».

Τι έκανε έως τώρα και τι μπορεί να αλλάξει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στη δεύτερη θητεία του;
Οπως είχε εξαγγείλει στην αρχή της θητείας του, προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών που ανήλθε συνολικά σε ποσοστό 30%. Οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η αύξηση του κόστους λειτουργίας των χώρων που εποπτεύει ο δήμος, με την ταυτόχρονη μείωση των εσόδων, επιβάρυναν τον δημοτικό προϋπολογισμό, με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση άλλων έργων.

Παρ’ όλα αυτά, μόλις ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ξεκίνησαν έργα παντού. Ο δήμος έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 200.000.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στις γειτονιές όλης της πόλης. Μιλάμε για αναπλάσεις, δρόμους, φωτισμό, πεζοδρόμια, έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ήρθε αντιμέτωπος με μια πανδημία και έναν πόλεμο. Και τα δύο αυτά συνιστούν λόγους «ανωτέρας βίας» που, βάσει του νόμου, δίνουν το δικαίωμα ακόμα και να αθετήσει κάποιος τις υποχρεώσεις του. Παρ’ όλα αυτά, καμία από τις υποσχέσεις του δεν την αθέτησε και πρέπει να του δοθεί οπωσδήποτε η δεύτερη ευκαιρία να διοικήσει με ομαλές συνθήκες και να ολοκληρώσει αυτά που οραματίστηκε στο ξεκίνημά του.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀπελάσεις ἐγκληματιῶν μεταναστῶν Πέλεκυς κατά διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργῶν

Εφημερίς Εστία
Ἀλλάζει ὁ ὁρισμός τῆς «δωροληψίας» καί τῆς «δωροδοκίας» – Στό στόχαστρο προϊστάμενοι πού κάνουν τά «στραβά μάτια» καί δικαστικοί λειτουργοί διεθνῶν ὀργανισμῶν – Τιμωρεῖται ἡ ὑποτροπή ἀλλοδαπῶν πού διέπραξαν ἐγκλήματα μετά τήν ἔκτιση τῆς ποινῆς μέ ἀπομάκρυνση ἀπό τήν χώρα ἕως δέκα ἔτη – Ἀλλαγές καί γιά τίς ἐγκληματικές ὀργανώσεις

Ἡ ἀπόρρητη μελέτη τοῦ Π.Ν. γιά τά 12 μίλια

Εφημερίς Εστία
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ κατά καιρούς τό ζήτημα τῆς ἐπεκτάσεως ἤ μή τῶν ἑλληνικῶν χωρικῶν ὑδάτων στό Αἰγαῖο, ἀπό τά 6 στά 12 μίλια. Ἀκούσαμε ἀκόμη ἀπό τόν κ. Ροζάκη ὅτι κάτι τέτοιο θά ἦταν παράνομο!

Ἐξυλοκόπησαν φοιτητή στήν ΑΣΟΕΕ ἐπειδή φοροῦσε σταυρό!

Εφημερίς Εστία
Η ΑΝΟΜΙΑ ἐξακολουθεῖ νά ἐπικρατεῖ στούς πανεπιστημιακούς χώρους. Οὔτε Ἀστυνομία οὔτε Πανεπιστημιακή Ἀστυνομία ἔχουν κατορθώσει νά ἐλέγξουν τήν κατάσταση.

Μία ἑκατονταετία στά χρώματα τῆς σημαίας

Δημήτρης Καπράνος
Σήμερα, στό Δημοτικό Θέατρο Πειραιῶς, ἑορτάζει τά ἑκατό του χρόνια ἕνας ἱστορικός ἀθλητικός σύλλογος, ὁ γαλανόλευκος Ἐθνικός Πειραιῶς, ὁ σύλλογος τόν ὁποῖον ἵδρυσαν, τό 1923, οἱ ἀστοί τοῦ πρώτου λιμένος τῆς χώρας.

Η ΚΑΚΟΓΛΩΣΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 2 Δεκεμβρίου 1923