Στελλίνα Τρωιάνου: Δυναμικό «άρωμα» γυναίκας στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Η Στελλίνα Τρωιάνου, μια από τις πιο πολυάσχολες γυναίκες της Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δικηγορία που ασκεί σε καθημερινή βάση είναι πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale», μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδας (ΠΕΕΒΕ) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις».

Πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρει στα κοινά, στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα και το μήνυμα που στέλνει είναι το εξής: «Με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ο τομέας των πολιτιστικών είναι σίγουρα ένας τομέας στον οποίο πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι τομείς με αφήνουν αδιάφορη. Πολιτισμός είναι οτιδήποτε συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας πόλης. Αλλωστε, όπως είπα και στην αρχή, οι δικηγόροι είμαστε πολύπλευροι άνθρωποι, με εμπειρία σε πολλά πεδία. Αν λοιπόν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι, όπου και να βρεθώ, υπόσχομαι ότι θα καταβάλω την ίδια προσπάθεια και ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους».

Τι έκανε έως τώρα και τι μπορεί να αλλάξει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στη δεύτερη θητεία του;
Οπως είχε εξαγγείλει στην αρχή της θητείας του, προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών που ανήλθε συνολικά σε ποσοστό 30%. Οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η αύξηση του κόστους λειτουργίας των χώρων που εποπτεύει ο δήμος, με την ταυτόχρονη μείωση των εσόδων, επιβάρυναν τον δημοτικό προϋπολογισμό, με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση άλλων έργων.

Παρ’ όλα αυτά, μόλις ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ξεκίνησαν έργα παντού. Ο δήμος έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 200.000.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στις γειτονιές όλης της πόλης. Μιλάμε για αναπλάσεις, δρόμους, φωτισμό, πεζοδρόμια, έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ήρθε αντιμέτωπος με μια πανδημία και έναν πόλεμο. Και τα δύο αυτά συνιστούν λόγους «ανωτέρας βίας» που, βάσει του νόμου, δίνουν το δικαίωμα ακόμα και να αθετήσει κάποιος τις υποχρεώσεις του. Παρ’ όλα αυτά, καμία από τις υποσχέσεις του δεν την αθέτησε και πρέπει να του δοθεί οπωσδήποτε η δεύτερη ευκαιρία να διοικήσει με ομαλές συνθήκες και να ολοκληρώσει αυτά που οραματίστηκε στο ξεκίνημά του.

Ειδήσεις / Άρθρα

Καί γονεύς βουλευτοῦ νά εἶσαι δέν ἔχεις τύχη σέ αὐτό τό ΕΣΥ

Εφημερίς Εστία
Τοῦ ἀρνήθηκαν εἰσαγωγή στήν ΜΕΘ λόγῳ «πρωτοκόλλου» καί διαβεβαίωναν ὅτι «εἶναι ἐξαιρετικά ὁ κύριος», τόν διέσυραν μέ τήν δημοσιοποίηση τοῦ ἀπορρήτου ἰατρικοῦ του φακέλλου καί μόλις ἔφυγε ἀπό τήν ζωή ἀπό ἀνακοπή καρδιᾶς διέταξαν «Ἔνορκη Διοικητική Ἐξέταση» – Τί ἔχουν νά ποῦν τώρα τό Μαξίμου τῆς ἀπαθείας καί ὁ ὑπουργός Ὑγείας Ἄδωνις Γεωργιάδης;

Ὁ Χριστός ξανασταυρώνεται

Μανώλης Κοττάκης
Ηταν εὐχάριστη ἔκπληξη γιά μένα ἡ διαπίστωση ὅτι ἡ ΕΡΤ2 μεταδίδει αὐτή τήν ἐποχή σέ ἐπανάληψη μιά σειρά πού βασίζεται στό ὁμώνυμο μυθιστόρημα τοῦ Νίκου Καζαντζάκη καί συγκλόνισε τήν νεότητά μας.

Μακρόν: Ἡ Εὐρώπη μπορεῖ νά πεθάνει

Εφημερίς Εστία
Παρίσι.- Κομβικές γιά τό μέλλον τῆς Εὐρώπης χαρακτήρισε ὁ Ἐμμανυέλ Μακρόν τίς εὐρωεκλογές τοῦ Ἰουνίου.

Ἡ ὥρα τῆς κοινοβουλευτικῆς κλωτσοπατινάδας

Δημήτρης Καπράνος
Καί ξαφνικά ἄρχισε νά πέφτει ξύλο! Γροθιές καί λακτίσματα «κι όπoιον πάρει ὁ χάρος» στό Κοινοβούλιο, κεφαλιές καί ἄλλα στό Εἰρηνοδικεῖο Νικαίας.

Σάββατον 25 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟΝ 12!