Στελλίνα Τρωιάνου: Δυναμικό «άρωμα» γυναίκας στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Η Στελλίνα Τρωιάνου, μια από τις πιο πολυάσχολες γυναίκες της Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δικηγορία που ασκεί σε καθημερινή βάση είναι πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale», μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδας (ΠΕΕΒΕ) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις».

Πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρει στα κοινά, στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα και το μήνυμα που στέλνει είναι το εξής: «Με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ο τομέας των πολιτιστικών είναι σίγουρα ένας τομέας στον οποίο πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι τομείς με αφήνουν αδιάφορη. Πολιτισμός είναι οτιδήποτε συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας πόλης. Αλλωστε, όπως είπα και στην αρχή, οι δικηγόροι είμαστε πολύπλευροι άνθρωποι, με εμπειρία σε πολλά πεδία. Αν λοιπόν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι, όπου και να βρεθώ, υπόσχομαι ότι θα καταβάλω την ίδια προσπάθεια και ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους».

Τι έκανε έως τώρα και τι μπορεί να αλλάξει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στη δεύτερη θητεία του;
Οπως είχε εξαγγείλει στην αρχή της θητείας του, προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών που ανήλθε συνολικά σε ποσοστό 30%. Οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η αύξηση του κόστους λειτουργίας των χώρων που εποπτεύει ο δήμος, με την ταυτόχρονη μείωση των εσόδων, επιβάρυναν τον δημοτικό προϋπολογισμό, με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση άλλων έργων.

Παρ’ όλα αυτά, μόλις ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ξεκίνησαν έργα παντού. Ο δήμος έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 200.000.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στις γειτονιές όλης της πόλης. Μιλάμε για αναπλάσεις, δρόμους, φωτισμό, πεζοδρόμια, έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ήρθε αντιμέτωπος με μια πανδημία και έναν πόλεμο. Και τα δύο αυτά συνιστούν λόγους «ανωτέρας βίας» που, βάσει του νόμου, δίνουν το δικαίωμα ακόμα και να αθετήσει κάποιος τις υποχρεώσεις του. Παρ’ όλα αυτά, καμία από τις υποσχέσεις του δεν την αθέτησε και πρέπει να του δοθεί οπωσδήποτε η δεύτερη ευκαιρία να διοικήσει με ομαλές συνθήκες και να ολοκληρώσει αυτά που οραματίστηκε στο ξεκίνημά του.

Ειδήσεις / Άρθρα

Την Κυριακή 26.05 με την Εστία της Κυριακής: Διπλή προσφορά!

Εφημερίς Εστία
Στις 26.05 η Εστία της Κυριακής παρουσιάζει: Αφιέρωμα στον ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ!

Ἔκαψε καί βεβήλωσε τήν σημαία ἑπτάκις, ἀλλά ἡ Δικαιοσύνη τόν ἀθώωσε!

Εφημερίς Εστία
Αἴσθησις ἀπό τήν ἀπόφαση τοῦ Πλημμελειοδικείου Ροδόπης, στό ὁποῖο προσήχθη μέ τήν διαδικασία τοῦ αὐτοφώρου 21χρονος φοιτητής, ὁ ὁποῖος «κατέβασε» τήν Γαλανόλευκη ἀπό τά κτήρια τῆς Περιφερείας Ἀνατολικῆς Μακεδονίας- Θράκης, τοῦ Δήμου Κομοτηνῆς, καί ἀπό ἰδιωτικά καταστήματα – Τοῦ ἀνεγνωρίσθη τό ἐλαφρυντικό τῆς μεταμελείας – Τό δικαστήριο «ἄδειασε» μέ τήν ἀπόφασή του τήν Ἑλληνική Ἀστυνομία, πού ἐφήρμοσε τόν νόμο καί τόν συνέλαβε! – «Πράσινο φῶς» σέ ὅποιον θέλει νά ρίπτει τήν σημαία στήν πυρά ἀτιμωρητί

Ἡ ἕλξις τοῦ κακοῦ

Μανώλης Κοττάκης
Σκοτεινά μυαλά διοικοῦν τόν κόσμο – Διά τῆς πτώσεως ἡ κάθαρσις καί τό Φῶς τό ἀληθινόν

Ἄγνωστη λέξις ἡ «γενοκτονία» στό λεξιλόγιο Γεραπετρίτη γιά τούς Ποντίους!

Εφημερίς Εστία
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ διαρκῶς ὁ τρόπος μέ τόν ὁποῖο ὁ ὑπουργός Ἐξωτερικῶν κ. Γιῶργος Γεραπετρίτης προσεγγίζει μείζονα ἐθνικά θέματα, εἰδικῶς δέ αὐτά πού ἀφοροῦν στήν Τουρκία.

Τέτοιες μέρες, πρό πενῆντα ἑνός ἐτῶν

Δημήτρης Καπράνος
Πέρασαν πενῆντα ἕνα χρόνια ἀπό τό κίνημα τοῦ Ναυτικοῦ, τόν Μάιο τοῦ 1973. Ἀκόμη θυμᾶμαι τήν συνέντευξη πού μοῦ εἶχε δώσει, τό 1975, στήν «Βραδυνή» τοῦ Τζώρτζη Ἀθανασιάδη ὁ Ἀλέκος Παπαδόγγoνας, ἐκ τῶν πρωτεργατῶν τοῦ Κινήματος, τότε ὑπουργός Ἐμπορικῆς Ναυτιλίας στήν κυβέρνηση τοῦ Κωνσταντίνου Καραμανλῆ.