Μαχαίρια και ρόπαλα σε κελιά τρομοκρατών

Τρομάζει η ποσότης των παρανόμων αντικειμένων

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ «άντρο ανομίας» που έχει αποδώσει η Κυβέρνησις στις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαιώθηκε πλήρως με τα ευρήματα της ξαφνικής ερεύνης, παρουσία εισαγγελέως, που έγινε στην πτέρυγα των ανδρών όπου κρατούνται και για υποθέσεις τρομοκρατίας. Ο ενδελεχής έλεγχος έγινε στα κελιά όπου κρατούνται οι τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Και τι δεν βρήκαν μέσα στα κελιά! Πέντε μαχαίρια του εμπορίου και ένα κατσαβίδι, τρία κινητά τηλέφωνα και 15 φορτιστές, 28 usb stick και 8 ακουστικά για τηλέφωνο, τρεις εξωτερικούς  σκληρούς δίσκους με φορτιστή και τρία mp4, τρεις κάρτες sim, κάρτα μνήμης και τρία φορητά ρούτερ wifi, 56 χάπια (ψυχότροπα), έξι ξύλινα κοντάρια, τρεις κόφτες και μία πένσα, δύο λεπίδες με ξύλινη λαβή και δύο ψαλίδια, ζυγαριά ακριβείας, συρματόσκοινο πολλών μέτρων, τράπουλες και νυχοκόπτη. Το γεγονός όμως που σημάδεψε την έρευνα είναι ότι κατά την διάρκεια αυτή, ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχε κατασχεθεί, εδέχθη μήνυμα από κινητό που είχε άλλος κρατούμενος, σε άλλη πτέρυγα της ίδιας φυλακής. Ο κάτοχός του ενημέρωνε άπαντες να προσέξουν γιατί επίκειται έλεγχος στα κελιά! Αμέσως ενημερώθηκε η παρισταμένη εισαγγελεύς και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κελί του, στην Δ’ Πτέρυγα, όπου ευρέθησαν στην κατοχή του και κατεσχέθησαν το κινητό τηλέφωνο καθώς και ο φορτιστής.

Είναι κοινό μυστικό ότι τα πάντα μπορούν να μπουν στον Κορυδαλλό. Τον περασμένο Μάρτιο σε αντίστοιχη έρευνα στην ίδια πτέρυγα είχαν βρεθεί μεγάλη ποσότης ναρκωτικών, κινητά τηλέφωνα, φορτιστές και μαχαίρια. Επίσης κάποιοι κρατούμενοι είχαν μετατρέψει τα κελιά τους σε αυτοσχέδιες καφετέριες και κρεπερί, έχοντας στην διάθεσή τους τον ανάλογο εξοπλισμό.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα, αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδια σουβλιά και φυσικά κινητά τηλέφωνα και φορτιστές. Την Πρωτοχρονιά του 2019 είχε προκαλέσει αίσθηση το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μέσα από τις εν λόγω φυλακές που έδειχνε Αλβανούς κρατουμένους να διαμένουν σε κελιά με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Άκουγαν διαπασών μουσική και πετούσαν επιδεικτικά χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ γλεντούσαν με άφθονα μπουκάλια αλκοόλ και διέθεταν κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων έκαναν βιντεοκλήσεις.

Η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μετά την πρώτη της επίσκεψη στον Κορυδαλλό είχε αποκαλύψει ότι μέχρι και τζακούζι είχαν στην διάθεσή τους κάποιοι κρατούμενοι. Αυτό που προκάλεσε προβληματισμό είναι ότι κανένα κελί στον Κορυδαλλό δεν έκλεινε ούτε την ημέρα ούτε την νύκτα, με τους κρατουμένους να έχουν το πρώτο χέρι στον έλεγχο μέσα στην φυλακή. Για την διασκέδασή τους εκτός από τηλεοράσεις, τεραστίων διαστάσεων, λειτουργούσε και ένα μικρό καζίνο. «Παίζανε χαρτιά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Και πάρτυ πολυτελείας γίνονταν. Ένα συγκεκριμένο κελί είχε και τζακούζι», είχε πει τότε η κ. Νικολάου λέγοντας ότι το «πεντάστερο» κελί ανήκε σε κρατούμενο με βαρειές ποινικές καταδίκες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι πρωταγωνιστές σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά δεν έλαβαν προφυλάξεις αλλά είχαν τα «υπάρχοντά τους» μπροστά σε κοινή θέα, σαν να ήθελαν να δείξουν πόσο δυνατοί νοιώθουν μέσα στην φυλακή και τίποτε δεν τους τρομάζει.

Θύματα του εξοπλισμού που φέρουν παρανόμως οι κρατούμενοι έχουν πέσει πολλές φορές οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ένας Αλβανός κρατούμενος είχε κτυπήσει σοβαρά ένα φύλακα με σιδερολοστό, ο οποίος αναγκάσθηκε να κάνει αρκετά ράμματα για να κλείσει η πληγή.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἤθελαν καί νά τόν …παρασημοφορήσουν

Εφημερίς Εστία
Ἀσύλληπτη ἐπιπολαιότης τῆς Ἡρώδου Ἀττικοῦ – Ἡ χειρότερη σέ δημοτικότητα – Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, ἀπό καταβολῆς τοῦ θεσμοῦ (41%), εἶχε περιλάβει στήν λίστα τῶν τιμητικῶν διακρίσεων, μαζί μέ τόν ὑβριστή τοῦ Λιμενικοῦ, καί τόν πατέρα Ἀντώνιο!

Ὕφεσις 2% στήν Εὐρωζώνη ἄν συνεχισθεῖ ὁ πόλεμος

Εφημερίς Εστία
ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ἐπίπεδα τοῦ 2009…

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 1962

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ

Πολῖτες ἀπειλοῦν νά πυρπολήσουν τούς διαχειριστές τῶν κόκκινων δανείων!

Εφημερίς Εστία
Ὀργή καί ἀγανάκτησις γιά τίς αὐξήσεις 25% στίς μηνιαῖες δόσεις συμβάσεων τῆς τελευταίας πενταετίας – Ἀνησυχία στούς λεγόμενους “servicers” – Ζητοῦν προστασία ἀπό τήν Κυβέρνηση

Ὁ ἐπιδοματικός καπιταλισμός

Μανώλης Κοττάκης
ΑΚΟΥΓΑ χθές τό πρωί, στήν ἐκπομπή τοῦ Παύλου Τσίμα, στόν «Σκάι», τόν πρώην ὑπουργό Οἰκονομικῶν Νῖκο Χριστοδουλάκη μέ τόν ὁποῖο μᾶς δένουν σχέσεις ἀμοιβαίας ἐκτίμησης, νά ἀναλύει τά βασικά προβλήματα τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας.