Η ΤΗΕΟΝ ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2024 επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις

Η THEON INTERNATIONAL PLC ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2024 επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με έσοδα €75,8 εκατ. και προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων €17,2 εκατ.

Bloomberg (THEON:NA) / Reuters (THEON.AS)

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το α’ τρίμηνο 2024 επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε σχέση με εκείνες του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για το ισχυρότερο α’ τρίμηνο έτους που έχει επιτευχθεί έως σήμερα από τη THEON. Το ισχυρό ανεκτέλεστο παραγγελιών επιτρέπει καλύτερο προγραμματισμό και μείωση της εποχικότητας, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση επίτευξης του στόχου για το 2024. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 συνεισέφερε 12,4% στα έσοδα ολόκληρου του έτους, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2024 που συνεισφέρει το 23,0% των εσόδων, σύμφωνα και με τον πιο συντηρητικό στόχο των €330 εκατ. εσόδων που έχει θέσει η εταιρία για το έτος 2024.

Κύρια Οικονομικά Στοιχεία

  • Συνέχιση της έντονης ζήτησης νέων παραγγελιών ύψους €39,0 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2024, 26%υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.
  • Άνοδος των εσόδων σε €75,8 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας ρεκόρ α’ τριμήνου, που αντανακλά αύξηση 180% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2023.
  • Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (adjusted EBIT) ανήλθαν σε €17,2 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 271% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας περιθώριο κέρδους 22,7% (έναντι 17,1% το α’ τρίμηνο του 2023).
  • Τα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν σε €12,6 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2024, σε αντίθεση με τα €2,8 εκατ. που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας αύξηση 3,6 φορές.
  • Τα Καθαρά Ταμειακά Διαθέσιμα ανήλθαν σε €52,9 εκατ. στις 31 Μαρτίου 2024, έναντι €0,1 εκατ. Καθαρών Ταμειακών Διαθέσιμων την 31η Δεκεμβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών εσόδων από την Αρχική Δηµόσια Προσφορά (Α∆Π) των μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και δέσμευση στην καινοτομία, η THEON πέτυχε αυτή την πρωτοφανή επιτυχία, έχοντας υπογράψει νέες εμπορικές συμφωνίες στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Μετά τις πρόσφατα υπογεγραμμένες συμβάσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας, καθώς και την υπογραφή της 3ης τροποποίησης της σύμβασης OCCAR, η THEON έφτασε στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2024 σε ανεκτέλεστο παραγγελιών ύψους €502,0 εκατ. Η ΤΗΕΟΝ έχει προβεί στην υπογραφή πρόσθετων συμβάσεων που αφορούν σε πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων παραγγελιών για θερμικά συστήματα clip-on της THEON, τα οποία χρησιμοποιούνται με σύγχρονα Συστήματα Έξυπνης Στόχευσης (Fire Control Systems).

Επιπλέον, η THEON διατηρεί συμβατικά δικαιώματα προαίρεσης (options) ύψους €586,0 εκατ. ευρώ με υψηλή πιθανότητα μετατροπής σε νέες παραγγελίες. H εταιρία προβλέπει ότι η ισχυρή ζήτηση της αγοράς θα μεταφραστεί σε αύξηση παραγγελιών τα επόμενα τρίμηνα.

Με τις νέες παραγγελίες η THEON κατάφερε να προσθέσει δύο ακόμη χώρες στην ήδη μεγάλη υφιστάμενη πελατειακή της βάση, η οποία αριθμεί πλέον 70 χώρες που χρησιμοποιούν τα υπερσύγχρονα συστήματα της THEON, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών δυνάμεων και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η THEON συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικό της σχέδιο διατηρώντας την υψηλή οργανική της ανάπτυξη. Παράλληλα, η εταιρία  σημειώνει πρόοδο στην εξέταση επενδυτικών ευκαιριών, έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωση εξαγορών που θα επιταχύνουν το αναπτυξιακό της πλάνο, για τις οποίες θα προβεί σε ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, σχολίασε: «Παρά το μεταβλητό και ρευστό γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, η THEON συνεχίζει την ανάπτυξή της, επιδεικνύοντας εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις και διασφαλίζοντας τη διατήρηση της βιωσιμότητάς της».

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου της THEON είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας: https://www.theon.com/investors/publications.

Ειδήσεις / Άρθρα

21ο Διεθνές Συνέδριο Βιοϊατρικής Απεικόνισης (ISBI 2024)

Εφημερίς Εστία
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ενσωματώνεται υπεύθυνα και ανθρωποκεντρικά στη φροντίδα υγείας, με επίκεντρο τον καρκίνο και τις νευροεκφυλιστικές και νευροψυχιατρικές ασθένειες

Ἡ ΝΔ «προστάτης» τοῦ κ. Τσίπρα: Ἀπαγορεύει συγκέντρωση κατά τῶν Πρεσπῶν

Εφημερίς Εστία
Ἡ «φιλελεύθερη» Kυβέρνησις δέν ἐπιτρέπει μέ ἀπόφαση τῆς ΕΛ.ΑΣ. διαδήλωση κατά τῆς Συμφωνίας στήν ὁδό Ρηγίλλης καί γλυτώνει ἀπό τίς ἀποδοκιμασίες τῶν Παμμακεδονικῶν ὀργανώσεων τήν συνδιάσκεψη τοῦ τέως Προέδρου τοῦ ΣΥΡΙΖΑ μέ τόν Ζάεφ στό Ὠδεῖο Ἀθηνῶν – Τί ἀπέγινε ἡ ἐλευθερία τοῦ συνέρχεσθαι;

Ἀρνητής ἀποτελέσματος – Δέν ἀκούει τήν βοή τῆς σιωπῆς!

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε στό ὑπουργικό συμβούλιο τοῦ Σαββάτου ὑποκρισία τήν «δεξιά στροφή» πού τοῦ προτάθηκε ὡς ἀντίδοτο, μετά τό ποσοστό πού ἔλαβε ἡ Νέα Δημοκρατία στίς εὐρωεκλογές τῆς 9ης Ἰουνίου, καί προσέφυγε σέ μία παλαιά ἀδημοσίευτη συνέντευξη τοῦ Κωνσταντίνου Καραμανλῆ στόν Βάσο Βασιλείου (καί ὄχι Βασίλη Βασιλικό, ὅπως λανθασμένα τόν ἐνημέρωσαν νά πεῖ οἱ ἄσχετοι μέ τήν παράταξη ἐκσυγχρονιστές συνεργάτες του) γιά νά ἀπαξιώσει τίς ἔννοιες δεξιός-ἀριστερός κ.λπ.

Στό Συμβούλιο Ἐπικρατείας οἱ ἐπαγγελματίες γιά τό φορολογικό

Εφημερίς Εστία
ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ γιά τήν ἀκύρωση τοῦ νέου συστήματος φορολογήσεως τῶν ἐλεύθερων ἐπαγγελματιῶν παίρνουν ὅλοι οἱ ἐκπρόσωποι τῶν πληττομένων κλάδων, καθώς σήμερα κατατίθεται προσφυγή στό Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας ἐνῷ θά πραγματοποιηθεῖ συγκέντρωσις ἔξω ἀπό τό ἀνώτατο δικαστήριο.

Τριάντα χρόνια χωρίς τόν Μᾶνο Χατζιδάκι

Δημήτρης Καπράνος
Πέρασαν τριάντα χρόνια ἀπό τήν ἡμέρα πού ὁ Μᾶνος Χατζιδάκις πέταξε, γιά νά ἀνταμώσει τήν ἀπίθανη ἐκείνη παρέα τῆς ἀνεπανάληπτης γενιᾶς τοῦ «τριάντα».