Επίσκεψη Λιβάνιου στο Ιωνικό Κέντρο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου στον χώρο του υπό ανέγερση Ιωνικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Περισσού.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ τον υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα και τον συνόδευσε σε αναλυτική ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου, προσφέροντάς του μια πλήρη εικόνα της μέχρι τώρα προόδου των εργασιών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο σεβασμιότατος παρουσίασε τον πολυσχιδή χαρακτήρα του Ιωνικού Κέντρου, το οποίο αναμένεται για να λειτουργήσει ως ένας ζωντανός κόμβος πολιτισμού, εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποστολή του Κέντρου για την ανάδειξη της μικρασιατικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του προσφυγικού Ελληνισμού – στοιχείο βαθιά ριζωμένο στην ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής.

Ο κ. Λιβάνιος, εμφανώς εντυπωσιασμένος από το όραμα και την ποιότητα του έργου, εξήρε την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων δομών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Από την πλευρά του, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό για την ενεργό υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή του στην απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου. Τόνισε δε ότι το Ιωνικό Κέντρο προορίζεται να λειτουργήσει ως πολύτιμος πυλώνας πολιτισμού και αλληλεγγύης, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία της Νέας Ιωνίας, αλλά και για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδήσεις / Άρθρα

Σκιαδάς: Η ΠΑΝΑΓΙΑ (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑ∆Α) ΣΤΟΥ ΓΟΥ∆Η ΚΑΙ Η ΤΑΡΑΧΩ∆ΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Ελευθέριος Σκιαδάς
Η Μονή Πετράκη διεκδικούσε τα νερά του Ηριδανού που εκµεταλλευόταν ο ∆ήµος Αθηναίων επί Οθωνα

Γιατί δέν διέταξε προκαταρκτική γιά τό κινητό Σαμαρᾶ ὁ Εἰσαγγελεύς τοῦ Ἀρείου Πάγου;

Εφημερίς Εστία
Μεγάλη ἔκπληξη γιά τά κενά καί ἀπορίες γιά τόν τρόπο πού διαχειρίστηκε τήν καταγγελία ἑνός πρώην Πρωθυπουργοῦ γιά τήν παγίδευση τῶν ἐπικοινωνιῶν του ὁ κορυφαῖος θεσμός τῆς Δικαιοσύνης

Οἱ πιό πλούσιοι ἄνθρωποι τοῦ κόσμου

Μανώλης Κοττάκης
Δώρισε τό ἐφ’ ἅπαξ του ὑπέρ ἀνεγέρσεως ναοῦ – Ἱερεῖς, οἱ ἀθόρυβοι ἐργάτες τῆς Ἐκκλησίας πού κρατοῦν τίς τοπικές κοινωνίες ὄρθιες

Τετάρτη, 17 Αὐγούστου 1966

Εφημερίς Εστία
Πρό 60 ετων

Ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Ρώμη… μέσα από την τέχνη

Εφημερίς Εστία
Η τέχνη ταξιδεύει πιο μακριά από τους ανθρώπους που τη δημιουργούν