Την Παρασκευή 12.05 με την Εστία: Νευροεπιστήμη και Ψυχολογία

Μια νέα, μεγάλη προσφορά για σύγχρονους φιλομαθείς αναγνώστες από την ΕΣΤΙΑ

Η Εστία προσφέρει στους αναγνώστες της την εκδοτική συλλογή «Νευροεπιστήμη & Ψυχολογία». Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων κορυφαίας εκδοτικής ποιότητας που συγκεντρώνει τα ουσιώδη θέματα της νευροεπιστήμης και της ψυχολογίας συνδυάζοντας το εκλαϊκευτικό πνεύμα με την επιστημονική ακρίβεια.

Η σύγχρονη νευροεπιστήμη ρίχνει φως σε ζητήματα που παλαιότερα αποτελούσαν αντικείμενο εικασιών, και αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε επιστημονικά τους μηχανισμούς που εξηγούν τη λειτουργία του νου μας. Μια γνώση συναρπαστική και επαναστατική, η οποία μας παρέχει μια σταθερή βάση προκειμένου να δώσουμε απάντηση σε ένα ουσιώδες ερώτημα: Ποιοι είμαστε; Τα λόγια του Φράνσις Κρικ, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας-Ιατρικής για την ανακάλυψη του DNA, είναι χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει επιστημονικός τομέας που να έχει τόσο ζωτική σημασία για τον άνθρωπο όσο η μελέτη του ίδιου του εγκεφάλου του. Όλη μας η αντίληψη για το σύμπαν εξαρτάται από αυτόν». Κι όμως, μέχρι και σήμερα, μεγάλο μέρος αυτής της γνώσης παραμένει δυσπρόσιτο και απουσιάζει από τα περισσότερα προγράμματα εγκύκλιων σπουδών.

Τώρα, για πρώτη φορά, η πλήρης βιβλιοθήκη «Νευροεπιστήμη & Ψυχολογία» συγκεντρώνει όλα αυτά τα μεγάλα θέματα. Η ΕΣΤΙΑ εξασφάλισε και είναι σε θέση να προσφέρει στο κοινό της αυτό το υπερσύγχρονο εκδοτικό έργο που μας καθοδηγεί στα μυστικά του εγώ μας. Μια βιβλιοθήκη δημιουργημένη από μια διεπιστημονική ομάδα που συνδυάζει την επιστημονική ακρίβεια με το εκλαϊκευτικό πνεύμα: ερευνητές και επιστήμονες που συνεργάζονται με κέντρα αναγνωρισμένου κύρους, όπως το Ινστιτούτο Ramón y Cajal, το Κέντρο Γονιδιακής Ρύθμισης (CGR), η Εθνική Ακαδημία Επιστημών (NAS), η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εταιρειών Νευροεπιστήμης (FENS) και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Την διεύθυνση της ελληνικής έκδοσης είχε η ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΓΛΟΥ, αναπληρώτρια διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Ο τρίτος τόμος της σειράς θα διανεμηθεί με την έξτρα έκδοση της ΕΣΤΙΑΣ της Παρασκευής 12.05, με τιμή 9,90 ευρώ για εφημερίδα και βιβλίο. Έτσι, ο τέταρτος τόμος θα διανεμηθεί με το φύλλο της Παρασκευής 19 Μαΐου, ο πέμπτος με το φύλλο της Παρασκευής 26 Μαΐου κ.ο.κ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της συλλογής www.neuros.gr.

Κεντρικό θέμα