Τι ζήτησε ο Κων. Μητσοτάκης από Παπαγγελόπουλο -Τσατσάνη

”Μην προφυλακίσεις τον Αγγέλου!” – Ποιοι την πίεζαν-Βόμβες στην Βουλή

ΤΟ ΟΡΓΙΩΔΕΣ πολιτικό και δικαστικό παρασκήνιο που εξελίχθη γύρω από τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και της Siemens τις οποίες χειρίσθηκαν οι νυν διώκτες του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την Novartis εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Παναγιώτης Αθανασίου φώτισε με την ομιλία του στην Βουλή χθες ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Από το περιεχόμενο της ομιλίας που προκύπτει ότι και στο παρελθόν, αλλά και ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεταξύ άλλων σε ανοικτή γραμμή με κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς έρχονται στο φώς της δημοσιότητος δύο συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η πρώτη: Η δικαστική έρευνα για την Siemens το 2009 αξιοποιήθηκε προκειμένου να κτυπηθεί με διαρροές η Ντόρα Μπακογιάννη στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ. Συμφώνως προς τους ισχυρισμούς Παπαγγελόπουλου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απέδιδε την ευθύνη για τις διαρροές κατά της κυρίας Μπακογιάννη αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη στον εισαγγελέα Αθανασίου που έκανε την έρευνα. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αποδίδεται -κατά Παπαγγελόπουλο- η φράσις ”πρέπει να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος!”. Ο καλούμενος και Ρασπούτιν όμως απεκάλυψε χθες την συγκλονιστική εξομολόγηση που του έκανε η εισαγγελεύς Τσατάνη για την υπόθεση του Βατοπεδίου κατά την επίσκεψή της στο γραφείο του. Χωρίς να αναφέρει ονόματα και διευθύνσεις -επεφυλάχθη- ο Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι η Τσατάνη του εξομολογήθηκε πως ”πιέστηκε να προφυλακίσει έναν αγαθό άνθρωπο σε υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο” Και πρόσθεσε ότι ”ευτυχώς την απέτρεψε να τον προφυλακίσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον οποίο έσπευσε να συμβουλευτεί”. Γεγονός που επιβεβαίωσε ο Κ. Μητσοτάκης στον Δ. Παπαγγελόπουλο παρουσία μαρτύρων. Ο πρώην υπουργός δεν απεκάλυψε ονόματα. Ούτε ποιος πίεσε την Τσατάνη ούτε για ποιον εδέχθη πιέσεις να τον προφυλακίσει.

Η ”Εστία” όμως γνωρίζει. Γνωρίζει ποιος ευρέθη στα πρόθυρα του Κορυδαλλού και γιατί, κατόπιν εξωθεσμικών πιέσεων. Και το αποκαλύπτει. Η κ. Τσατάνη πιέσθηκε αφόρητα να βάλει στην φυλακή τον αείμνηστο στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, διευθυντή του Γραφείου του Γιάννη Αγγέλου για την υπόθεση του Βατοπεδίου! Και αντ’ αυτού του επέβαλλε τελικώς εγγυοδοσία μαμμούθ ύψους 400.000 ευρώ -όταν την ίδια περίοδο στους “μπράβους” της νύκτας επεβάλλετο εγγυοδοσία ύψους 40.000 ευρώ – και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Δεν μένει πλέον μετά την αποκάλυψή μας να επιβεβαιώσει η κυρία εισαγγελεύς, οι μάρτυρες και ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος ότι στόχος αθέατων κέντρων ήταν ο Γιάννης Αγγέλου. Αλλά και να μαρτυρήσουν ποιος ο ίδιος ή και με αγγελιοφόρο ενδεχομένως πίεσε την Τσατάνη να προφυλακίσει τον Αγγέλου! Ποιος έκανε αυτή την παλιανθρωπιά. Ευχόμεθα όταν αποκαλυφθεί το όνομά του να μην διαπιστώσουμε ότι περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που είχαν πάει και στην κηδεία του Αγγέλου να συλλυπηθεί την σύζυγο του Αλεξάνδρα και τα παιδιά του. Ευχόμεθα.

Πλην αυτών ο κ. Παπαγγελόπουλος με την παρέμβαση του έκανε εκτενή αναφορά στην συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στην οικία του για το θέμα Παπασταύρου, στο πρόσωπο του Μάκη Βορίδη τον οποίο ο επιχειρηματίας Μιωνή είχε στοχοποιήσει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως στο Ισραήλ όπως σήμερα τον ίδιο και τον Ιωάννη Φιλλιπάκη. Επίσης στον βουλευτή Θάνο Πλεύρη που ο ίδιος επιχειρηματίας θεωρούσε ναζί και επέβαλε την εξαίρεσή του από την κατάθεσή του στην Βουλή.

Τέλος απεκάλυψε ότι η συνάντησις Μιωνή με τον εκδότη Ιωάννη Φιλλλιπάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ζητήθηκε -κατά τον Νίκο Παππά – από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου και όχι από τον Γιάννη Φιλιππάκη!

Αναλυτικώς για τα ως άνω πρόσωπα αλλά και για εισαγγελείς ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε τα εξής:

Για την συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, απεκάλυψε ότι μετά από 45 ημέρες ο πρώην Πρωθυπουργός παρεδέχθη ότι τον συνήντησε στην κατοικία του και άφησε να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία συνομιλιών που είχε μαζί του και τα «απρεπή σχόλια» για ένα άλλο πρόσωπο. «Αναγκάστηκε να το παραδεχθεί μετά 45 πέντε μέρες αιδήμονος σιωπής, για να τους βοηθήσω τους Μιωνή και Παπασταύρου. Ισχυρίσθηκε βέβαια μετά τις 45 μέρες, αφού το σκέφτηκε, ότι εγώ ζήτησα να τον δω και του υποσχέθηκα ότι θα προστατεύσω τον Παπασταύρου. Δεν του το είχα ότι έχει τέτοιο χιούμορ ο κ. Σαμαράς. Όποιος τον πιστεύει, τον πιστεύει».

Επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για τον Ελληνοισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και τα όσα έχει πεί κατά καιρούς εις βάρος του υπουργού Μάκη Βορίδη. «Ο Μιωνή κατηγόρησε τον κ. Βορίδη και τον κ. Φιλιππάκη ότι είναι μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και οι οποίοι –επειδή ήταν Εβραίος- για πολλά χρόνια τον καταδιώκουν και επηρεάζουν την ελληνική Δικαιοσύνη σε βάρος του . Από το 2020 και μετά αυτά τα κάνω εγώ, αντί του κ. Βορίδη», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά ο κ. Μιωνή επέμεινε για το ναζιστικό παρελθόν του κ. Βορίδη αλλά και του κ. Πλεύρη. «Ειδικά τον κ. Βορίδη προσπαθεί να τον εμφανίσει ότι έχει διεθνείς ναζιστικές ενέργειες. Δεν θέλω να τα επαναλάβω. Το λέω για το αστείο… Βέβαια η ισραηλινή Δικαιοσύνη απέρριψε τις ανοησίες αυτές. Θέλω να καταθέσω στα πρακτικά το αίτημα του κ. Μιωνή πριν ένα χρόνο που κατηγορεί τον κ. Βορίδη ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, που μάλλον τον διαδέχθηκα εγώ χωρίς να με καλέσουν στην τελετή παραλαβής», είπε με δηκτικό ύφος ο κ. Παπαγγελόπουλος. Προσέθεσε ότι τα ισραηλινά δικαστήρια, όπου έσυρε τον κ. Βορίδη και τον κ. Φιλιππάκη για τις σχέσεις τους με εγκληματική οργάνωση, δεν δικαίωσαν τον κ. Μιωνή. Ο τελευταίος ζητούσε από τα δικαστήρια του Ισραήλ να του επιτραπεί να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά των δύο όπως και κατά των Παπαδάκου και Τάρκα.

Αρκετή αναφορά έκανε και για τον κ. Πλεύρη. «Παρόμοια συμπεριφορά και ασέβεια στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου επέδειξε και κατά την πρόσφατη κατάθεσή του στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Υποχρέωσε τον κ. Πλεύρη να δηλώσει ασθένεια, για να μην είναι παρών όταν θα κατέθετε, γιατί και αυτόν τον θεωρεί ναζί. Όμως, ο κ. Πλεύρης έκανε το λάθος να εμφανιστεί την ίδια μέρα στο Mega. Έτσι, έγινε αντιληπτή η προσχηματική ασθένεια Πλεύρη», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού ευρέθησαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Τσιατάνη, Αθανασίου, Αγγελής και Ράϊκου. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο Αγγελής και η Ράϊκου είναι αγαπημένοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ». Επίσης σημείωσε πως «η κ. Τσατάνη είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών της ΝΔ» η οποία «μου ζήτησε να την βοηθήσω για να γίνει Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μετά με κατήγγειλε».

«Θα σας υπενθυμίσω ότι η κ. Τσατάνη, με πραξικοπηματικό τρόπο, αφαίρεσε από την αποκλειστική αρμοδιότητα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου. Τη χειρίστηκε και εν τέλει την αρχειοθέτησε με προκλητικά απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις. Η κ. Τσατάνη μέσα σε 72 – με διαστημική ταχύτητα! – μελέτησε, με πρωτοφανή ευφυία κατανόησε χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνέταξε και δακτυλογράφησε τη διάταξη απαλλαγής του Βγενόπουλου, που αριθμούσε – αν θυμάμαι καλά – 801 σελίδες. Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Τσατάνη. Για τρεις ολόκληρες ημέρες δεν πρέπει να έφαγε, να κοιμήθηκε ή να επισκέφθηκε το λουτρό της. Για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί, πριν την αρχειοθέτηση, ο ίδιος ο Βγενόπουλος. Και, μάλιστα, είχε την αλαζονεία να το προαναγγείλει το πρωί της ημέρας που έγινε η αρχειοθέτηση», απεκάλυψε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Η κ. Τσατάνη μήνυσε τους Κύπριους συναδέλφους της που συνεργαζόντουσαν και ερευνούσαν και αυτοί το σκάνδαλο Βγενόπουλου, γιατί διαφωνούσαν με τις παράνομες μεθοδεύσεις της. Βέβαια, η ελληνική Δικαιοσύνη και όχι η Δικαιοσύνη του ‘’Ρασπούτιν’’ απέρριψε τη μήνυση της. Τη δράση της αποκάλυψε ο κ. Αγγελής και, όπως είπα και πριν, κατέθεσε σε βάρος της και ο Αγγελής και η Ράϊκου, αγαπημένοι σήμερα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ», συνέχισε. «Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε η κ. Τσατάνη μία μέρα πριν αρχειοθετήσει την υπόθεση. Είναι προφανής ο αντιπερισπασμός: για να μην στραφούν τα φώτα δημοσιότητας στην παράνομη -με τον τρόπο που προανέφερα αρχειοθέτηση- καταγγέλλουμε του Παπαγγελόπουλο. Η κ. Τσατάνη έχει παραδεχτεί ότι με επισκέφτηκε με δική της πρωτοβουλία στο γραφείο μου, ζήτησε να τη βοηθήσω για να γίνει Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μετά με κατήγγειλε», τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Η κ. Τσατάνη, πριν φύγει από το γραφείο μου, μου άφησε μια φωτογραφία της κόρης της. Θα την προσκομίσω στην Προκαταρκτική. Μου έδωσε το τηλέφωνό της -πού το ήξερα εγώ για να την πάρω;- και μου πρότεινε να της τηλεφωνήσω για να βρεθούμε, όπως μου είπε. Η κ. Τσατάνη, όταν, πράγματι, της τηλεφώνησα, μου ανταπέδωσε το τηλεφώνημα -η ίδια τα λέει αυτά- και όταν μου ανταπέδωσε το τηλεφώνημα και μιλήσαμε, γιατί είχε τότε χρόνο, ανταλλάξαμε ευχές για τα Χριστούγεννα. Στην πορεία, βέβαια, έγιναν «για να κάνεις Χριστούγεννα» -ξέρω εγώ τι είπε- «αν θες να κάνεις Χριστούγεννα»  κ.λπ.. Μετά τις γιορτές μου πρότεινε, όταν θα επέστρεφε από την Κρήτη, να τα πούμε από κοντά. Τελικά, πρέπει να είμαι μεγάλος μάστορας στον εκβιασμό, ώστε τα θύματά μου, όπως η κ. Τσατάνη και τα υπόλοιπα που εμφανίζονται ως θύματα, να επιδιώκουν την παρέα μου, την παρέα του εκβιαστή τους».

Για συμμετοχή σε «σατανική μεθόδευση» κατηγόρησε και την κ. Ράϊκου, η οποία σημειωτέον στην επιστολή παραιτήσεώς της δεν έκανε καμμία αναφορά σε «Ρασπούτιν», παρά μόνο μετά από 18 μήνες. «Μετά από δεκαοκτώ μήνες, όταν αποκαλύφθηκε ότι σε κοινό λογαριασμό της υπήρχαν εμβάσματα της Nοωαρτις, η κ. Ράϊκου πανικοβλήθηκε. Απόλυτα κατανοητό. Στον λογαριασμό της εισαγγελέως που ερευνά την κορωνίδα των σκανδάλων, όπως η ίδια χαρακτήρισε το σκάνδαλο, η Novartis έχει στείλει χρήματα και όχι μία, όπως λένε ψέματα, όχι δύο, αλλά τρεις φορές και μάλιστα χωρίς να υπάρχει νόμιμη, έστω κατ’ επίφαση, αιτία. Η σύμβαση που θα δικαιολογούσε τα εμβάσματα της Novartis είχε καταστραφεί από πλημμύρα στο υπόγειο της κ. Ράϊκου. Πανικόβλητη πλέον η κ. Ράϊκου άρχισε να διαρρέει στον Τύπο μετά από δεκαοκτώ μήνες ότι υπάρχει δήθεν ένας ‘’Ρασπούτιν’’ στον χώρο της Δικαιοσύνης. Η ίδια -προσέξτε!- και μετά από δεκαοκτώ μήνες δεν τολμούσε επώνυμα να δηλώσει ανοησίες για «Ρασπούτιν». «Για ορεκτικό, λοιπόν, σήμερα σας ενημερώνω ότι όταν παραιτήθηκε η κ. Ράϊκου, είχε ενημερωθεί ότι θα παραλάμβανε τα ονόματα γιατρών που τα «έπαιρναν» από τη Novartis. Τα σχετικά έγγραφα τα παρέλαβε η κ. Ράϊκου πριν ακόμα αποχωρήσει από τη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς.

Κεντρικό θέμα