Στα πρόθυρα της διασπάσεως ευρίσκεται το ΠΑΣΟΚ

Ακάλυπτοι από την Χαριλάου Τρικούπη οι ”4”- Αμφισβητούν την Γεννηματά!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ θύελλα προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδος μας για το υπόγειο “φλερτ” της ΝΔ με τέσσερεις εν ενεργεία βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και για την πιθανότητα να τους γίνει πρότασις υπουργοποιήσεως (Κωνσταντινόπουλος, Γιαννακοπούλου, Πάνας, Κεφαλίδου, και Μανιάτης, ο οποίος δεν είναι εν ενεργεία βουλευτής). Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και κατ επέκταση η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να πάρει επισήμως θέση. Το δημοσίευμα μας που σημειωτέον ανεφέρετο σε πρωτοβουλία της ΝΔ – η οποία δεν σχολίασε το δημοσίευμα – και όχι σε πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διεψεύσθη με κοινή δήλωση του επί κεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και των τεσσάρων ”θιγομένων” βουλευτών. Οι αποχρώσεις όμως στην πολιτική έχουν την σημασία τους. Άλλο να διαψεύδει το κόμμα κεντρικά μία εφημερίδα –η Χαριλάου Τρικούπη δεν το έκανε- και άλλο οι βουλευτές μέσω Κοινοβουλευτικής Ομάδος. Το ωραιότερο όμως είναι ότι βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επιβεβαίωσαν πλήρως την ”Εστία” με τις δηλώσεις τους. Η εφημερίδα μας απεκάλυψε ότι είναι προβληματισμένοι από το ”φλερτ” ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και τις δηλώσεις Γεννηματά-Ρέππα (και Καστανίδη). Ακριβώς το ίδιο είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Κωνσταντινόπουλος ο οποίος χρησιμοποίησε τον όρο ”ΠΑΣΟΚ” που παραπέμπει σε αμφισβήτηση της κ. Γεννηματά που εμμένει στην επωνυμία ”ΚΙΝΑΛ”.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος χρησιμοποιώντας υπαινικτικά τον επίθετο ”έξυπνη” – από την φράση Γεννηματά ”η έξυπνη σοσιαλδημοκρατία σπά τα δεσμά με τον νεοφιλελευθερισμό” επετέθη εμμέσως στην Πρόεδρό του, στον Βουλευτή Χάρη Καστανίδη και στον πρώην βουλευτή Δημήτρη Ρέππα, που τάσσονται εμμέσως υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένως ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με ”έξυπνο” τρόπο θέτουν ζήτημα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που είναι απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας και αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας. Είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Τσίπρα». Ιστότοποι ερμήνευσαν ότι πίσω αυτή την φράση του κ. Κωνσταντινόπουλου υποκρύπτεται ευθεία αμφισβήτησις της ηγεσίας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά με αιτία το τυχόν σχέδιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Γεννηματά κατηγορείται ότι η συμπόρευσις με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίσει άνετα.

Όπως και να έχει η ”Εστία” δεν ταράσσεται από τις επιθέσεις βουλευτών του ΚΙΝΑΛ εναντίον της. Τα ρεπορτάζ της επιβεβαιώνονται μέσα στον χρόνο. Αντιθέτως διαπιστώνουμε ότι ταράσσονται τινές στο ΠΑΣΟΚ και ”καρφώνονται” επιπολαίως, καθώς εμείς μιλήσαμε για πρωτοβουλία της ΝΔ να τους ”φλερτάρει”. Όχι δική τους. Αυτοενοχοποιήθησαν! Και αυτοαπεκαλύφθησαν ίσως.
Κάτι ακόμη: Η ιστορική εφημερίδα μας δεν παίζει παιχνίδια. Στους εαυτούς τους να αναγνωρίσουν ως πηγή της κρίσεως του ΚΙΝΑΛ οι βουλευτές, ας μην ψάχνουν αλλού. Όπως το προηγούμενο Σάββατο φωτίσαμε την πολιτική συναλλαγή Τσίπρα-Γεννηματά και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς (η οποία επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις μετέπειτα εξελίξεις και δηλώσεις), έτσι και σήμερα φωτίζουμε το παιχνίδι των διαφωνούντων με την κ. Γεννηματά. Οι δε διαψεύσεις τους σήμερα δεν έχουν καμμία πολιτική αξία. Θα έχουν αξία όταν προκηρυχθούν κάποτε εκλογές και δοθούν στην δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Τότε θα δούμε ποιος ήταν ο αληθινός προβοκάτορας, ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος όχι. Έως τότε περισυλλογή.

Κεντρικό θέμα