Ραμαζάνι με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις

Απηγόρευσαν τον Επιτάφιο αλλά επιτρέπουν ισλαμικά έθιμα – Ο ρόλος του βουλευτού Ιλχάν

ΕΝΩ οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν με τις εκκλησίες κλειστές, με τις καμπάνες σιωπηλές και βέβαια χωρίς μεγάφωνα να μεταδίδουν ούτε το Θείο Δράμα, ούτε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, προνομιακή μεταχείρισις επιφυλάσσεται για τους μπουσουλμάνους της Θράκης που εορτάζουν το Ραμαζάνι τους. Με νταούλια και ζουρνάδες θα βγαίνουν στους δρόμους οι «τελάληδες» του ισλάμ για το «ιφτάρ» και το «σαχούρ». Για τις ώρες δηλαδή της προσευχής και για την λήξη της καθημερινής νηστείας.

Έξι φορές την ημέρα, οι Χριστιανοί της Θράκης, οι οποίοι όπως όλοι μας εστερήθησαν την κατάνυξη των Αγίων Ημερών, θα είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ηχορύπανση από τα νταούλια των μουσουλμάνων. Και όμως υποτίθεται ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως όσον αφορά στην εκπλήρωση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Πόσο νόμιμο είναι άραγε, όταν οι καμπάνες ακόμη δεν μπορούν να ηχήσουν -μεταδίδουν κανέναν ιό άραγε;- τα νταούλια των μουσουλμάνων να ακούγονται συνεχώς στην Θράκη;
Στην δήμο Αρριανών Ροδόπης, εμφανίσθηκε ο σύμβουλος Ερντέμ Χουσεΐν, επί κεφαλής της αντιπολιτεύσεως να δίδει οδηγίες. Παραθέτουμε την ανάρτησή του, η οποία καταφανώς παραβιάζει τις διατάξεις της ελληνικής Πολιτείας. Λέγει ο κ. Χουσεΐν:

«Καταρχήν ας είναι ευλογημένος ο μήνας του Ραμαζανιού του Ισλαμικού Κόσμου και της Μειονότητας μας. Όπως γνωρίζετε, συνεχίζεται στην Ελλάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Για αυτό τον λόγο, για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα οι νέοι μας που θα βαράνε το νταούλι στο ιφτάρ και στο σαχούρ, θα πρέπει κάθε βράδυ να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο και να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους.

Σημείωση: Το νταούλι θα παίζεται κανονικά κάθε βράδυ στο ιφτάρ και στο σαχούρ, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια».

Παραθέτουμε και το έγγραφό του, στο οποίο γίνεται αναφορά σε μετακίνηση για «τέλεση θρησκευτικών καθηκόντων». Αλήθεια σε ποιαν από τις έξι κατηγορίες μετακινήσεως που μας έχει επιτρέψει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γίνεται αναφορά σε «θρησκευτικά καθήκοντα»; Γιατί δεν επετράπη σε Χριστιανούς να τα τελέσουν; Γιατί εδιώχθησαν ιερείς και πιστοί που «παρεξέκλιναν»;

Αλλά επειδή οι «μετακινήσεις» αυτές είναι καταφανώς παράνομες, θα περιμέναμε να δούμε τον εισαγγελέα να παρεμβαίνει και να οδηγεί τον κ. Χουσεΐν στο αυτόφωρο. Όσο για τους νταουλιτζήδες, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ηυξημένα όσο και αυτά που επεβάλλοντο στους Χριστιανούς τις ημέρες του Πάσχα.

Φαίνεται όμως πως για την Θράκη και την προνομιακή μεταχείριση των εκεί μουσουλμάνων έχουν υπάρξει παρεμβάσεις. Πληροφορίες θέλουν να πρωτοστατεί σε αυτές ο βουλευτής του ΚΙΝΛΑ Αχμέτ Ιλχάν σε συνεργασία με τον ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ! Ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, μαζί με κάποιον ο οποίος κατ’ εξακολούθησιν ασκεί αντιποίηση θρησκευτικής αρχής…

Ο Ιλχάν μάλιστα απησχόλησε την κοινή γνώμη και πριν από ένα μήνα, όταν έσπευσε να υπερασπισθεί μουσουλμάνο διδάσκαλο, ο οποίος παρανόμως ηρνήθη να κάνει εορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Από παρανομία σε παρανομία δηλαδή!

Αλλά αν νομίζει κανείς ότι η προνομιακή μεταχείρησις της οποίας τυγχάνουν ικανοποιεί τους μουσουλμάνους απατάται. Με κλασσική ανατολίτικη κουτοπονηρία διαμαρτύρονται κιόλας απαιτώντας ακόμη περισσότερα. Στην ιστοσελίδα «Millet» διαβάζουμε ότι ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι διότι ο προαναφερθείς βουλευτής τους, συνέστησε τα νταούλια τους να κρούωνται κατά το δυνατόν χαμηλά. Εξανίστανται οι προνομιούχοι της Θράκης ορυώμενοι ότι η σύστασις γίνεται «για να μην ενοχλούνται οι Χριστιανοί». Φαίνεται πως αυτοί δεν αρκούνται στην εκπλήρωση των «θρησκευτικών καθηκόντων τους». Επιμένουν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενοχλούν τους Χριστιανούς.

Ας λάβουν την νοοτροπία αυτήν υπ’ όψιν τους, όσοι ενδεχομένως επιδεικνύουν ανοχή προς τους προνομιούχους της Θράκης.

Κεντρικό θέμα