Ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις κατά Δένδια

Οι ομάδες του διαδικτύου, η εμφάνισις Κασιδιάρη στην Καλαμάτα, το ‘’Φατίχ‘’ και η ενότης

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν εχειρίσθη όπως έπρεπε επικοινωνιακώς την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο. Η γενική συσκότισις που επεβλήθη στην πληροφόρηση από τις 11 Μαρτίου, που μας επεδόθη τουρκική ρηματική διακοίνωσις, έως τις 20 Μαΐου ημέρα κατά την οποία ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το πρώτον την κοινή γνώμη για το θέμα πέρασαν εννέα ολόκληρες ημέρες. Ημέρες που χαρίσθηκαν στους Τούρκους για να κάνουν ανεμπόδιστοι το επικοινωνιακό τους παιχνίδι ακόμη και μέσω του βρεττανικού Τύπου. Θα έπρεπε να αναμένει η Ελλάς αυτή την αντίδραση των Τούρκων. Η ήττα στον Έβρο και η ακύρωσις του σχεδίου τους, να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο, τους πόνεσε. Η εκτόξευσις της Ελλάδος στα ΜΜΕ του πλανήτη με παγκόσμια θετική δημοσιότητα λόγω της υποδειγματικής αντιδράσεως της Κυβερνήσεως στην κρίση του κορωνοϊού επίσης τους πόνεσε και τους πονά. Ειδικώς κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου μετά το lockdown. Από εκεί και πέρα όμως το να ανάγεται ο Έβρος σε μείζον εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα για να επιλυθούν πολιτικοί λογαριασμοί μεταξύ Κυβερνήσεως και Αντιπολιτεύσεως αλλά και εσωκομματικοί λογαριασμοί στις πλάτες της πατρίδος, πάει πολύ.

Η ”Εστία” βασιζόμενη στην παρατήρηση αλλά και στην πληροφόρηση που έχει –το Σαββατοκύριακο άναψαν τα τηλέφωνα μεταξύ Μαξίμου και Υπουργείου Εξωτερικών– θα επιχειρήσει σήμερα να φωτίσει τα πράγματα. Θα αποκαλύψει ποιους υποδεικνύουν και για ποιους λόγους υποδεικνύουν το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών ως δράστες των επιθέσεων με κτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Σε πρώτη ανάγνωση στην Κυβέρνηση αξιολογούν με προβληματισμό την ευκολία με την οποία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ”Ελληνική Λύση” υιοθέτησαν το προβοκατόρικο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδος Sun περί καταλήψεως εκτάσεως 16 στρεμμάτων από Τούρκους στρατιώτες στον ποταμό Έβρο. Αντιθέτως δεν εντυπωσιάζονται από τις δηλώσεις κατά Δένδια πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ με πρόσφατες δικαστικές περιπέτειες, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι καιρό τώρα σε ανοικτή γραμμή με ιστορικό στέλεχος της ΝΔ που αντιπαθεί τον Δένδια. Το μέτωπο αυτό της Αντιπολιτεύσεως το εγκάλεσε με δηλώσεις του χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η μικροκομματική ανευθυνότης.

Σε δεύτερη ανάγνωση όμως, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών συμφώνησαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες ότι οι επιθέσεις που εξαπολύονται για το εθνικό θέμα έχουν και εσωκομματική πτυχή. Ο Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος και στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ δέχθηκε κτυπήματα κάτω από την ζώνη με ομιλίες από του βήματος έγινε στόχος συγκεκριμένης ομάδος στα social media το Σαββατοκύριακο. Ομάδος με εξαιρετικές επιδόσεις στην αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άξια συγχαρητηρίων γι αυτό. Ομάδος όμως που έχει συγκεκριμένη σχέση με φιλόδοξο Βουλευτή της ΝΔ και βεβαίως έχει γνωστή εσωκομματική αναφορά που έρχεται από το πρόσφατο παρελθόν της περιόδου των μνημονίων. Η συγκεκριμένη ομάς με αναρτήσεις της στο Twitter και στο Facebooκ υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για τον Έβρο επιχειρώντας να τον εμφανίσει πως κινείται σε διαφορετική πολιτική γραμμή με τον Πρωθυπουργό! Ενώ όπως είναι γνωστό στους παροικούντες οι χειρισμοί στον Έβρο από την αρχή τελούν υπό την απόλυτη γνώση και έγκριση του Πρωθυπουργού!

Η επίμαχη ανάρτησις που έγινε αντικείμενο σχολιασμού στο Μαξίμου έθετε το εξής ερώτημα: ”Πριν δύο μήνες ο Μητσοτάκης στον Έβρο δεν άφησε ούτε ένα εκατοστό να παραβιασστούν τα σύνορα από την επίθεση της Τουρκίας μέσω του μεταναστευτικού. Τι νόημα έχει αυτή η απαράδεκτη δήλωση κύριε Δένδια;” Το γιατί έγινε αντικείμενο σχολιασμού από το Μαξίμου η ανάρτησις είναι προφανές. Όπως είναι διατυπωμένη θα μπορούσε κάλλιστα να αποκομίσει κανείς την αίσθηση ότι το Μαξίμου επιτίθεται στον Υπουργό Εξωτερικών. Πράγμα ανακριβές όπως προκύπτει από όσα λέει το Μαξίμου.

Ισχυρή εντύπωση προκάλεσε επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου και σε άλλα κέντρα στην Κυβέρνηση ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε την εκστρατεία του για την ίδρυση του νέου ακροδεξιού κόμματος από την Μεσσηνία και από συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό της Καλαμάτας. Στην όντως ”παρθενική” εμφάνισή του σε τηλεοπτικό μέσο, καθώς πράγματι οι σταθμοί των Αθηνών αρνούνται να τον φιλοξενήσουν, ο τέως Βουλευτής της ”Χρυσής Αυγής” επετέθη μέσω Καλαμάτας στην οικογένεια Μητσοτάκη με αναφορές σε συγκεκριμένα μέλη της και στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό. Στα είκοσι λεπτά που διήρκεσε η συνέντευξίς του μόνο αυτά τα δύο ονόματα ανέφερε! Επικεντρώθηκε δε στο μεταναστευτικό, στην ισλαμοποίηση και στα ελληνοτουρκικά επιτιθέμενος και στον Κυριάκο Βελόπουλο επιχειρώντας προφανώς να δημιουργήσει ρήγμα στα δεξιά της ΝΔ, όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Οριστικά συμπεράσματα για τις διεργασίες στο παρασκήνιο και για το αν ήταν τυχαία η Καλαμάτα –το πιθανώτερον– θα εξαγάγουμε όταν πληροφορηθούμε ποια θα είναι τα στελέχη του νέου κόμματος, οι αξιωματικοί και οι πανεπιστημιακοί που ανέφερε ο τέως Βουλευτής. Ποίου παρελθόντος.

Και τα δύο αυτά γεγονότα σε συνδυασμό με πρόσφατα κοινοβουλευτικά επεισόδια με γνωστούς πρωταγωνιστές δεν περνούν απαρατήρητα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον Υπουργό Εξωτερικών. Όπως επίσης αξιολογούνται και οι διαρροές σε συγκεκριμένα έντυπα ότι επισκέπτονται το Μέγαρο Μαξίμου κορυφαία στελέχη της ΝΔ τα οποία βολιδοσκοπούνται δήθεν για το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ”Εστία” καταγράφει το ρεπορτάζ και έχει να επισημάνει το εξής: Άπαντες έχουν δικαίωμα στην διατύπωση γνώμης για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα πολύ δε περισσότερο αν είναι βαθείς γνώστες αυτών και έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στους χειριστές των ζητημάτων. Και εφ’ όσον γίνονται λάθη πρέπει να επισημαίνονται και να διορθώνονται. Ουδείς είναι υπεράνω κριτικής, ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο Υπουργός Εξωτερικών. Η εποχή των τοτέμ έχε παρέλθει οριστικά. Και οι ταπεινότητές μας, από τον ιστορικό προμαχώνα αυτής της εφημερίδος, διατυπώνουμε τις διαφωνίες μας για επί μέρους χειρισμούς. Όλοι έχουμε αγωνία για την πατρίδα, την ίδια υποθέτουμε.

Ωστόσο υπάρχει μια “κόκκινη γραμμή”: Είναι ανεπίτρεπτο για μια Άνοιξη χαμένη, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια πικρία δικαιολογημένη , για έναν λόγο που δεν τηρήθηκε να δίδεται βορά στους απέναντι, αμφισβητούμενος ως πρόσωπο που προορίζεται προς καρατόμηση, ο επί κεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Όσα λάθη και αν έχει κάνει. Πολύ δε περισσότερο να καθίσταται στόχος επιθέσεων θεατών και αθεάτων την στιγμή που το ερευνητικό πλοίο ”Φατίχ” βάζει πλώρη για την νότιο Κρήτη, ο Ακάρ ”γρυλίζει”, ο Ακσόι αμφισβητεί το σύνορο μας στον Έβρο και η Άγκυρα απειλεί ότι θα στείλει μετανάστες στο Αιγαίο. Ο εχθρός είναι απέναντι , όχι στις τάξεις μας. Ας κοιτάξουμε να τον εξουδετερώσουμε αντί να παίζουμε πολιτικά παιγνίδια ιδίως εσωκομματικά και μετά έχουμε όλο τον χρόνο να στήσουμε στον τοίχο τον Υπουργό Εξωτερικών για τυχόν λάθη που έκανε. Εμείς θα είμαστε από τους πρώτους. Αλλά τώρα υπάρχει μια μόνο λέξις: Ενότης!

Κεντρικό θέμα