Ο Βενιζέλος επιτίθεται στην Φώφη δι’ αντιπροσώπου

Κόντρα Γεννηματά – Πρετεντέρη / τον απεκάλεσε “παπαγαλάκι”!

ΜΕΙΖΟΝΕΣ εσωκομματικές εξελίξεις οι οποίες οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε οι απουσίες της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Χάρη Καστανίδη από την ψηφοφορία της Βουλής για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου Παπαγγελόπουλου.

Όπως εγκαίρως απεκάλυψε η “Εστία” και σήμερα επιβεβαιώνεται πανηγυρικώς το ΠΑΣΟΚ σπαράσσεται, καθώς ένα τμήμα του με επί κεφαλής την Πρόεδρο του επιθυμεί να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα άλλο με επί κεφαλής Βενιζελικούς Βουλευτές θέλει να βρει στέγη στην ΝΔ αν δεν καταφέρει να ανατρέψει την κ. Γεννηματά. Η ψηφοφορία για το κατηγορητήριο Παπαγγελόπουλο ανέδειξε πανηγυρικά αυτά τα αδιέξοδα. Οι ηχηρές απουσίες των Γεννηματά – Παπανδρέου εξόργισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον τοποτηρητή του Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος προχθές ειρωνεύετο την …”Εστία” υπερακοντίζοντας για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Δεν άρεσε ούτε στον Βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος προχθές έκπληκτος διεπίστωσε ότι οι πληροφορίες της « Εστίας» αναπαρήχθησαν από το Mega του Ευάγγελου Μαρινάκη. Έτσι χθες η ομάς απεφάσισε την αντεπίθεση. Με εκτελεστικό βραχίονα τον δημοσιογράφο Ιωάννη Πρετεντέρη τον οποίο η κ. Γεννηματά απeκάλεσε « παπαγαλάκι» εξαπέλυσε επίθεση στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και στον Γιώργο Παπανδρέου για την απουσία τους από την ψηφοφορία κατά Παπαγγελόπουλου. Για να λάβουν αμέσως μέσα από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm σκληρή απάντηση από την Γεννηματά. Στις επόμενες γραμμές η «Εστία» δημοσιεύει την επίθεση του βενιζελικού πορτ παρόλ Ιωάννη Πρετεντέρη στην κ. Γεννηματά και την οξεία ανταπάντησή της.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε: Η «Εστία» στη νέα εποχή πάντοτε επιβεβαιώνεται. Σπανίως διαψεύδεται. Και όσοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τις πληροφορίες της γελώντας -όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος- γίνονται καταγέλαστοι! Στο τέλος όλοι γελούν με αυτούς!

Το επεισόδιο Γεννηματά – Πρετεντέρη με τις εσωκομματικές προεκτάσεις εξελίχθηκε ως εξής:

Ο δημοσιογράφος από το μικρόφωνο της ραδιοφωνικής εκπομπής του είπε ότι η επιστολή που απηύθυναν οι τρεις απόντες βουλευτές στο Προεδρείο της Βουλής υποδηλώνει ενδεχομένως «κουτοπονηριά». Όπως εξήγησε: «Και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε». Αλλά μπορεί, συνέχισε ο κ. Πρετεντέρης, «οι άνθρωποι να είχαν δίκαιο και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω». Και εν συνεχεία εκτόξευσε το βιτριολικό σχόλιο που ενόχλησε την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. «Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο. Το βέβαιο είναι ότι ακόμη κι αν τους χαρίσουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, αυτό που μένει είναι το μειονέκτημα ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι: Παπανδρέου-Γεννηματά-Καστανίδης από κουτοπονηριά ή εξ ανάγκης ή οτιδήποτε δεν μετέχουν σε μια επιχείρηση διαφάνειας της δημόσιας ζωής. Αυτό θα το κουβαλάνε στην πλάτη τους. Θα το λέμε στον Καστανίδη, στη Φώφη και στον Παπανδρέου συνέχεια: δεν ψήφισες στη διεύρυνση». Κάθε φορά που θα προκύπτει κάτι νέο στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, «εμείς θα θυμόμαστε ότι ο Καστανίδης, ο Παπανδρέου και η Φώφη την κρίσιμη στιγμή, ίσως που θα έπρεπε να ψηφίζουν με τα δύο χέρια πάνω από την κάλπη, δεν ήταν εκεί», είπε χαρακτηριστικά. Η απουσία του κ. Καστανίδη δεν εξέπληξε τον δημοσιογράφο γιατί, κατά τα λεγόμενά του, «δεν έχει καμμία ευαισθησία σε τίποτα οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα». Αντιθέτως τον εντυπωσιάζει η απουσία των κ.κ. Παπανδρέου και Γεννηματά, γιατί πίστευε «ότι έχουν μια ευαισθησία προσωπική».

Η ενόχλησις της κ. Γενννηματά ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη καθώς θεωρεί ότι στοχοποιούν την ίδια και το ΚΙΝΑΛ «παπαγάλοι με ονοματεπώνυμο» που εκτελούν συμβόλαια. «Είναι φανερό πριν ακόμα από τις τελευταίες εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Γιατί ενοχλούμε και φαίνεται πως ενοχλούμε πολύ. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Στοχοποιείται η παράταξη μας και στο πλαίσιο αυτό βάλλομαι και εγώ προσωπικά… Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του ΚΙΝΑΛ», είπε η κ. Γεννηματά. Χαρακτήρισε δε τα σχόλια περί «κομμωτηρίου» σεξιστικά, απαξιωτικά και φθηνά. “Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής. «Όλα αυτά τα 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια. Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται σε βάρος και πολλών άλλων γυναικών στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική αλλά στις επιχειρήσεις , στους χώρους δουλειάς», συνέχισε. Συνέδεσε την κριτική που της γίνεται με το ότι υπάρχουν ορισμένοι που δεν μπορούν να αποδεχθούν πως μια γυναίκα είναι πρόεδρος κόμματος που έχει εκλεγεί από την βάση του. Κάλεσε δε τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ΕΣΗΕΑ να τοποθετηθούν δημοσίως. Απεκάλυψε ότι απουσίαζε από την κρίσιμη ψηφοφορία διότι είχε προσφάτως ταξιδεύσει στο εξωτερικό για «σοβαρή προσωπική υποχρέωση» και παρέμεινε λόγω 14ήμερης καραντίνας στην οικία της. «Όσο για τη θέση μου και τη θέση του ΚΙΝΑΛ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος και προσωπική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία. Αλλά προφανώς δεν ήταν εκεί το θέμα», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Κεντρικό θέμα