Στρατηγική συνεργασία Siemens και PRODEA Investments για τη δημιουργία έξυπνων και βιώσιμων κτηρίων στην Ελλάδα

  • Η PRODEA Investments αποτελεί την πρώτη εταιρεία real estate στην Ελλάδα που επενδύει στο Building X, την ψηφιακή πλατφόρμα κτηρίων της Siemens που εφαρμόζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων της
  • Η Siemens θα αποτελέσει τον τεχνολογικό πάροχο και σύμβουλο ψηφιακού μετασχηματισμού για κτήρια της PRODEA Investments
  • Η συνεργασία της Siemens Ελλάδος με την PRODEA Investments συνιστά μία από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος υλοποιήσεις του Building X της Siemens σε διεθνές επίπεδο
  • Η υλοποίηση του Building X στα κτήρια της PRODEA Investments φέρνει την Ελλάδα και τις δύο κορυφαίες εταιρείες στο προσκήνιο των τεχνολογικών εξελίξεων

Η Siemens, παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των υποδομών, των μεταφορών και της βιομηχανίας και η PRODEA Investments, η κορυφαία εταιρεία επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα, και μια από τις μεγαλύτερες στην ΝΑ Ευρώπη, συνεργάζονται για την εφαρμογή του Building X, ενός έξυπνου συστήματος κτηριακής τεχνολογίας της Siemens. Στόχος είναι η ψηφιακή αναβάθμιση και η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος υφιστάμενων αλλά και υπό ανάπτυξη κτηρίων της PRODEA Investments καθώς και η προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους μισθωτές της.

To Building X ως μέρος του Siemens Xcelerator, της ψηφιακής ανοιχτής επιχειρηματικής πλατφόρμας της Siemens, επιτρέπει στους πελάτες να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους ευκολότερα, ταχύτερα και σε μεγάλη κλίμακα.

Δήμος Σαπίδης, Head of Smart Infrastructure Siemens A.E., Τερέζα Μεσσάρη, CFO/COO PRODEA Investments, Θανάσης Καραγιάννης, CIO PRODEA Investments, Δρ. Άρις Καρυτινός CEO PRODEA Investments, Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, CEO Siemens Α.Ε.

Η PRODEA Investments αποτελεί την πρώτη εταιρεία real estate στην Ελλάδα που επενδύει στο Building X την ψηφιακή πλατφόρμα κτηρίων της Siemens, που εφαρμόζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Με την υπογραφή της στρατηγικής συνεργασίας ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη σύνδεση των γραφείων της PRODEA Investments και του κτηρίου «Ήλιδα» όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Siemens Ελλάδος. Στόχος της PRODEA Investments είναι να συνδέσει σταδιακά μεγάλα κτήρια γραφείων καθώς και άλλα κτήρια του χαρτοφυλακίου της, διαφόρων χρήσεων, όπως κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας και ξενοδοχεία, καθώς το Building X μπορεί να εφαρμοστεί σε κτήρια διαφορετικού μεγέθους και με διαφορετικές ανάγκες συνδεσιμότητας.

Δρ. Άρις Καρυτινός CEO PRODEA Investments, Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, CEO Siemens Α.Ε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, Δρ. Άρις Καρυτινός, ανέφερε ότι: «Η PRODEA Ιinvestments μπαίνει δυναμικά στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία της Siemens. Ενσωματώνει την καινοτομία υπηρετώντας την στρατηγική της για κτήρια ολοένα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τους χρήστες τους. Η συνεργασία αυτή αξιοποιεί την τεχνολογία ως επιταχυντή της βιωσιμότητας. Είναι ένα βήμα που θα συμβάλλει συνολικά στην ανάπτυξη hightech επενδύσεων στον χώρο του realestate».

Ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, CEO της Siemens Α.Ε., στο πλαίσιο της υπογραφής της Στρατηγικής Συμφωνίας, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη της PRODEA Investments, μιας κορυφαίας εταιρείας στην Ελλάδα στον κλάδο του Real Estate, μας γεμίζει όλους στη Siemens Ελλάδος με υπερηφάνεια, αισιοδοξία και φυσικά ευθύνη. Η Siemens έχει αποδείξει την εξειδίκευσή της σε τεχνολογίες αιχμής, με καινοτόμες και υπερσύγχρονες λύσεις, που φέρνουν κοντά τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των κτηρίων της PRODEA Investments αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για ένα ακόμα πιο βιώσιμο μέλλον για την κοινωνία και την οικονομία μας».

Δρ. Άρις Καρυτινός CEO PRODEA Investments, Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, CEO Siemens Α.Ε.

Το Building X είναι μια ανοιχτή cloud-based πλατφόρμα, με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ισχυρή συνδεσιμότητα και ενσωματωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία σε όλες τις εφαρμογές, όπως η διαχείριση ενέργειας, η ασφάλεια και οι λειτουργίες των κτηρίων. Μέσω του Building X, η PRODEA Ιnvestments αποκτά τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις ενεργειακής διαχείρισης των κτηρίων της βάσει πραγματικών δεδομένων και αναλύσεων της πλατφόρμας. Στοιχεία που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας καθώς και στην παροχή πρόσθετων καινοτόμων υπηρεσιών προς τους μισθωτές της, τηρώντας παράλληλα υψηλά πρότυπα ασφαλείας. Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης της πλατφόρμας δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να εντοπίζει υπερκαταναλώσεις και προβλήματα και να προβλέπει με ακρίβεια την ενεργειακή κατανάλωση με πραγματικά δεδομένα χρήσης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Εορτασμός 25ετίας του CSR HELLAS

Εφημερίς Εστία
Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι πέντε ετών από τη σύστασή του, το CSR HELLAS τίμησε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον οποίο απονεμήθηκε ειδική διάκριση για τη μακρά και αδιάλειπτη παγκόσμια προσφορά του, κατά τα 65 έτη εκκλησιαστικής του διακονίας και 35 έτη Πατριαρχίας του, στην κοινωνική δικαιοσύνη, τον διαθρησκειακό διάλογο, την ενότητα μεταξύ των λαών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εὐκαιρία γιά ἐπέκταση στά 12 μίλια ἡ μονομερής ὁριοθέτησις τῆς Τουρκίας

Εφημερίς Εστία
Ἡ κίνησις πού θά ἀκυρώσει αὐτοδικαίως κι ἐξ ὑπαρχῆς (ad initio) ὅλες τίς ἄλλες πρόνοιες τῆς τουρκικῆς Ἐθνοσυνελεύσεως, casus belli, ὑφαλοκρηπῖδα, ΑΟΖ, ἐναέριο χῶρο

«Μετροῦν» τήν ἀκινησία

Μανώλης Κοττάκης
Τό Σαββατοκύριακο ἦταν εἰδησεογραφικῶς ἐνδιαφέρον. Ὁ Εὐάγγελος Βενιζέλος ἐπετέθη μέ κομψό τρόπο στόν εἰσαγγελέα τοῦ Ἀρείου Πάγου Κωνσταντῖνο Τζαβέλλα, στό συνέδριο τῆς Ἕνωσης Ἑλλήνων Ποινικολόγων, λέγοντας ὅτι δέν ἔπρεπε νά συντάξει τήν διάταξη γιά τίς ὑποκλοπές καθώς συνέτρεχε στό πρόσωπό του λόγος ἐξαιρέσεως.

Ποιούς κινδύνους «βλέπει» γιά τήν ἑλληνική οἰκονομία ὁ Fitch

Εφημερίς Εστία
Κινδύνους γιά τήν ἑλληνική οἰκονομία ἐντοπίζει ὁ οἶκος Fitch, ὁ ὁποῖος διετήρησε, σέ χθεσινή του ἀνακοίνωση, ἀμετάβλητη τήν ἀξιολόγησή του στό «BB».

Συμβαίνουν καί στήν γηραιά Ἀλβιόνα…

Δημήτρης Καπράνος
Παλαιότερα συμηθίζαμε νά λέμε ὅτι ἡ Ἑλλάς ἀκολουθεῖ τήν Εὐρώπη μέ ἀρκετή καθυστέρηση. Νά, ὅμως, πού στό θέμα τοῦ λαϊκισμοῦ καί τοῦ κατακερματισμοῦ τῶν πολιτικῶν δυνάμεων κινηθήκαμε μέ ἀξιοζήλευτη ταχύτητα καί… τούς προλάβαμε!