ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025

Προσφορά αγάπης από τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Από τον κ. Γαβριήλ, που συνοδευόταν από κληρικούς, εθελοντές και ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δόθηκαν δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πάνω από 500 οικογένειες

«Δέματα αγάπης» σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται οικονομικά προσέφερε για ακόμα μία φορά -εν όψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα- η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Συγκεκριμένα, η τοπική Εκκλησία, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και την έμπρακτη αλληλεγγύη της, προσέφερε μεγάλη ποσότητα «δεμάτων αγάπης» σε συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Η πρωτοβουλία αυτή, ιδιαιτέρως συγκινητική, αποτυπώνει την ουσία της φιλανθρωπίας και τον συνεχή αγώνα της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα στον συνάνθρωπο με αξιοπρέπεια, διακριτικότητα και αγάπη.

Προχθές, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, και χθες, Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2025, ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς, εθελοντές του κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως, καθώς και από αντιπροσωπία ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ, πραγματοποίησε επισκέψεις σε δύο ενοριακούς ναούς της περιοχής: τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας και τον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων προσφέρθηκαν τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 500 οικογένειες, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας της Μητροπόλεως για την έμπρακτη στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Η παρουσία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ -η οποία σημειώνεται ως η πρώτη στην κοινωνική διακονία της Μητροπόλεως- προσέδωσε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και ενίσχυσε το αίσθημα αλληλεγγύης εν όψει της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

Μια πρωτοβουλία με έντονο ανθρωπιστικό και πνευματικό αποτύπωμα, που αναδεικνύει τη δύναμη της συλλογικότητας και της προσφοράς. Εκπρόσωποι της ομάδας ήταν οι νεαροί ποδοσφαιριστές Μάκης Αγγελόπουλος, Χάρης Γκολφίνος και Βασίλης Μαρούτσης, οι οποίοι βοήθησαν στη διανομή των «δεμάτων αγάπης». Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας εξέφρασε δημοσίως τις θερμές και ευγνώμονες ευχαριστίες της προς όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης αγάπης, τους χορηγούς, τους κληρικούς, τους εθελοντές και την ΠΑΕ ΑΕΚ για την ευαισθησία και τη στήριξή της.

Ειδήσεις / Άρθρα

Τό ΥΠΕΞ ἀνέχεται τήν παράνομη ἁλιεία Τούρκων εἰς βάρος Ἑλλήνων

Εφημερίς Εστία
Ἡ μυστική ὁδηγία πρός τό Ὑπουργεῖο Ναυτιλίας – Τί ἀπεκαλύφθη στό περιθώριο τῆς παραδόσεως τῶν νέων σκαφῶν τοῦ Λιμενικοῦ στόν Πειραιᾶ – Τό ἐπεισόδιο στήν Θάσο καί οἱ ἐκτυφλωτικοί προβολεῖς

Ἡ θεωρία τῆς ἀνοησίας

Μανώλης Κοττάκης
Εχουμε Σεπτέμβριο.

Κρίσις Ἀθηνῶν – Λευκωσίας γιά τό φιάσκο μέ τό καλώδιο

Εφημερίς Εστία
Η εὐθεῖα ἀμφισβήτησις τῆς βιωσιμότητος τοῦ ἔργου Great Sea Interconnector (GSI), τοῦ καλωδίου μεταφορᾶς ἠλεκτρικῆς ἐνεργείας, ἀπό τόν Κύπριο ὑπουργό Οἰκονομικῶν κ. Μάκη Κεραυνό, ἔχει προκαλέσει ἀναταραχή στήν ἑλληνική Κυβέρνηση.

Ὁ πόλεμος τοῦ γαύρου καί τά μεγάλα ψάρια

Δημήτρης Καπράνος
Μόλις ἔμαθα τό περιστατικό μέ τούς Τούρκους «ἁλιεῖς», οἱ ὁποῖοι ὄχι μόνο δέν ἔφυγαν ἀπό τά ὕδατα μέσα στά ὁποῖα ψάρευαν, στό Θρακικό Πέλαγος, ἀλλά πυροβόλησαν στόν ἀέρα προκειμένου νά ἐκφοβίσουν τά ἑλληνικά ἁλιευτικά σκάφη, θυμήθηκα παρόμοιες περιπτώσεις, τίς ὁποῖες ἔχω ζήσει ὡς ρεπόρτερ.

Σάββατον, 4 Σεπτεμβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ