ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025

Νέες τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου σχεδιάζουν ΑΔΜΗΕ και Telecom Egypt

Νέα έργα διεθνών τηλεπικοινωνιακών υποδομών που θα αυξήσουν τη διασυνδεσιμότητα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, σχεδιάζουν από κοινού ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Grid Telecom κ. Γιώργο Ψυρρή και στελέχη του Ομίλου, συζήτησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Telecom Egypt κ. Mohamed Nasr τα εναλλακτικά σενάρια για νέες τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, με βασικούς κόμβους την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Στρατηγική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΑΔΜΗΕ αποτελεί η ανάπτυξη νέων τηλεπικοινωνιακών διασυνδέσεων στην Aνατολική Mεσόγειο σε συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ταυτόχρονα, για την παγκόσμια αγορά μεταφοράς δεδομένων, η Ελλάδα και τα Βαλκάνια αποτελούν τη νέα αναγκαία είσοδο προς την Ευρώπη.

Μέσω της θυγατρικής του Grid Telecom, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου, έχουν ήδη συνάψει ισχυρή στρατηγική συνεργασία για την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου, με τη διακλάδωση του 2AFRICA, του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου συστήματος οπτικών ινών στον κόσμο που θα συνδέσει την Αφρική με τη χώρα μας μέσω της Κρήτης.

Μέχρι τα μέσα 2024 η διακλάδωση του 2AFRICA στην Κρήτη

Μέχρι τα μέσα του 2024 αναμένεται να έχει προσαιγιαλωθεί στη νότια πλευρά της Κρήτης η διακλάδωση του μεγαλύτερου στον κόσμο καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών 2AFRICA για την υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου, που κατασκευάζεται ήδη με τη συμμετοχή του Ομίλου ΑΔΜΗΕ και της Telecom Egypt.

Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα της Αφρικής 2AFRICA θα έχει συνολικό μήκος άνω των 45.000 χλμ. και η διακλάδωσή του προς την Ελλάδα θα διασυνδέσει την Κρήτη ανατολικά με το Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο και δυτικά με τη Γένοβα στην Ιταλία και τη Μασσαλία στη Γαλλία.

Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά την αυξανόμενη κίνηση δεδομένων μεταξύ τριών ηπείρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς θα αποτελέσει τη συντομότερη διαδρομή με τη χαμηλότερη υστέρηση μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας που θα επεκτείνεται βόρεια προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και νότια προς την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στην Ασία και την Αφρική.

Ειδήσεις / Άρθρα

Τo Σάββατο 20.12 με την Εστία: Κλασσικά παραμύθια

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε το Σάββατο 20.12 και κάθε Σάββατο με την Εστία: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Την Κυριακή 21.12 με την Εστία της Κυριακής: Συλλεκτικό ημερολόγιο 2026

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 21.12 η Εστία γιορτάζει 150 χρόνια κυκλοφορίας και σας προσφέρει το επετειακό επιτοίχιο ημερολόγιο της Εστίας 2026

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη Roma Gallery

Εφημερίς Εστία
Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Εφημερίς Εστία
Μια συνεργασία –έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο διδάκτορας Βιολογίας, εικαστικός και λογοτέχνης -στιχουργός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο γκαλερίστας Γιώργος Καρτάλος. Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 στις 19:00, παρουσίασαν μια βραδιά ζωγραφικής και ποίησης στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος, Μηθύμνης 12 και Επτανήσου με έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη. Παράλληλα με το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, ασχολήθηκαν ο Χάρης Ρώμας, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Χρήστος Φερεντίνος, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό γεγονός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Οι σκηνοθέτες Δημήτρης Αρβανίτης και Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Κωνσταντίνος -Κάρολος Αρμένης ,διευθυντής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, οι ηθοποιοί Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χάρης Σώζος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Πέτρος Ιωάννου, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο βάδην Ελευθερία Ζαπαντιώτη, ο ηθοποιός και εικαστικός Γιάννης Γούνας, οι εικαστικοί Ολυμπία Μπουχλαριώτου, Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη και Κατερίνα Μωυσή. Φυσικα δεν έλειπε η πρώην Βουλευτής και Υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, μητέρα του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

Ν. Φιλαδέλφεια: Τα παιδιά πρωταγωνιστές στο άναμμα του δέντρου

Εφημερίς Εστία
Με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου (στις 19.00) το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων!