NΔ: Παίζει το «χαρτί» των εκλογών με άσο τον… Παππά και «τα άλλα παιδιά»

Βαριές κατηγορίες από τον εργολάβο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καλογρίτσα εναντίον του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών – Αιχμές και ” για άλλα παιδιά ” με αποδέκτη τον Τσίπρα- Απειλές με SMS και email

ΤΟ πρώτο επεισόδιο -θα ακολουθήσουν και άλλα- που οδηγεί μετά βεβαιότητος στην πρόκληση ισχυρής πολιτικής θύελλας εν μέσω θέρους στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και δη στο περιβάλλον του Προέδρου της γράφτηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Καλογρίτσα. Ο γνωστός εργολάβος και παλαίμαχος πολιτικός φίλος της Αριστεράς- είχε εκδώσει το 1989 για την υποστήριξη του ενιαίου τότε ” Συνασπισμού ” την εφημερίδα ” Πρώτη ” – εμφανίστηκε χθες στην συνεδρίαση της επιτροπής για να καταγγείλει ότι στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 ήταν ” μπροστινός ” του ΣΥΡΙΖΑ . Και ότι ελάμβανε ” οδηγίες” από τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Ότι μαζί στο εγχείρημα μετείχαν και μερικά ”άλλα παιδιά”. Ενδεχομένως να εννοούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξη Τσίπρα και να διαπραγματεύεται δι αυτού του τρόπου με την κυβέρνηση την μη παραπομπή του( ως φυσικού αυτουργού του αδικήματος).Ότι το τηλεοπτικό κανάλι που επρόκειτο να λάβει την άδεια στο όνομα του θα χρησιμοποιείτο ”από υπηρεσίες ”. Εννοείται ξένων χωρών, εννοείται μυστικές.Ότι έχει δεκάδες mail και sms από επικοινωνίες του με τον Παππά ”και τα άλλα παιδιά” τα οποία θα καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αν ο πρώην Υπουργός δεν πει όλα όσα συνέβησαν.

Ο εργολάβος και παλαίμαχος πολιτικός φίλος της Αριστεράς εμφανίστηκε πολύ χολωμένος από την στάση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της οικογένειας του και του ιδίου όταν έλαβε αρνητική τροπή η έκβασις της χορηγήσεως τηλεοπτικής άδειας ”. Μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς για να υποφέρουμε” ήταν η παροιμιώδης φράση του ενώπιον της επιτροπής στην οποία ανέφερε ότι τα παιδιά του πέρασαν βαριά προβλήματα υγείας . Ενώ αναφερόμενος στους ”προξενητάδες” που του έστειλαν για να λήξει η αντιδικία με την οικογένεια Χούρι (που τον είχε χρηματοδοτήσει αφανώς ) σχολίασε ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία για ”κακές μούντζες ”. Είναι προφανές ότι δεδομένου πως η Ολομέλεια της Βουλής θα μείνει ανοικτή όλο το καλοκαίρι πως θα ακολουθήσουν πολλά επεισόδια στην υπόθεση αυτή. Αλλά και σε άλλες, όπως το ” Μάτι” καθώς ο πρώην Υπουργός Νίκος Τόσκας είναι στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για τους χειρισμούς του. Όπως η θρυλούμενη αλλά έως αυτή την στιγμή μη αποδεικνυόμενη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο μέσω επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται ότι αγόραζε εμβληματικά ξενοδοχεία των βορείων προαστίων για να δικαιολογήσει χρήματα . Είναι ολοφάνερο πως η ΝΔ έχει καταληφθεί από τον πειρασμό να παίξει το χαρτί των εκλογών με άσο τον .. Παππά ”και τα άλλα παιδιά” .

Η κατάθεσις του κ. Καλογρίτσα θα συνεχισθεί σήμερα, αφού τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Βουλή. Μόλις ο μάρτυς άρχισε να μην αισθάνεται καλά έσπευσε να τον εξετάσει το μέλος της Επιτροπής και ιατρός Παύλος Πολάκης.Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε αντιπαράθεση μαζί του λέγοντας του: «Έχεις καταλάβει ότι με αυτά που λες κρατάς φανάρι στη ΝΔ και τον Πλεύρη;». Ο Καλογρίτσας είπε ότι «ο Παύλος είναι φίλος του Παππά και του Σπίρτζη όμως εγώ τους γνωρίζω πριν από αυτόν… Θεωρώ ακόμα τον Πολάκη σύντροφο».

Ο γνωστός εργολάβος άρχισε την κατάθεση αναφέροντας τα εξής: «Στήριζα τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μη φύγει τότε (2015). Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους “νέους”. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κα επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά». Ερωτώμενος ποια είναι τα «παιδιά» είπε ότι θα τα θυμηθεί σιγά σιγά, αφού τα έχει καταγεγραμμένα»

Για το θέμα με την τηλεοπτική άδεια κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2016 τον φώναξε ο «πολυαγαπημένος» φίλος Παππας και του είπε: «’’Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για κανάλι και τα λοιπά;”. Εγώ είπα πως “ήλθα μαζί σας”. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα “ας πάει κι αυτό”. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα… Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος».Επανέλαβε ότι η συνάντησις με τους Χούρι έγινε στο Πόρτο Χέλι.Του παρουσιάστηκε μια συμφωνία … «φτιαγμένη» στα αγγλικά, όπως ο ίδιος μιλάει μόνο «Καρδιτσιώτικα».

Για δε την «εικονική» συμφωνία με τους Άραβες κατέθεσε: «Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δική μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα… Όταν έφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα”. Επέμεινε δε ότι «στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές». «Οι φίλοι μας μάς σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα, όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου… Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Καλογρίτσας.

Κεντρικό θέμα