Σούπερ μάρκετ ο «Ρουβίκωνας»

ΣΑΡΚΑ και οστά λαμβάνει ο σχεδιασμός του «Ρουβίκωνα» να εξαπλωθεί σε πολλές γειτονιές των Αθηνών…

… μακρυά από τα Εξάρχεια όπου η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη. Σήμερα η αναρχική συλλογικότητα έχει προγραμματίσει τα εγκαίνια ενός «κοινωνικού κέντρου», όπως το αποκαλεί, στην Καισαριανή. Πρόκειται για έναν χώρο – ένα ιδιότυπο σούπερ μάρκετ- όπου, μεταξύ άλλων, θα συγκεντρώνονται και θα διανέμονται είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες, αναφέρουν τα στελέχη της ομάδος. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο» προφανώς επειδή γειτνιάζει με το Σκοπευτήριο Καισαριανής και ήδη έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό καρέκλες, τραπεζάκια και πάγκοι. Ακόμη δεν έχει ενημερώσει ο «Ρουβίκωνας» εάν θα τηρεί βιβλία ή θα έχει κάποια ταμιακή μηχανή ή εάν έχει λάβει άδεια από τον δήμο και τις υγειονομικές αρχές για να διανείμει ανθρωπιστικό υλικό.

«Πολλά είχαμε σχεδιάσει για αυτόν τον χώρο αλλά η πρόσφατη επιδημία μας πρόλαβε και ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων μας πήρε αναβολή. Όλα όμως θα γίνουν και θα ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα τους. Για την ώρα, ο χώρος θα λειτουργήσει για την συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στα πλαίσια του μηχανισμού αλληλεγγύης που στήσαμε από την αρχή της επιδημίας», αναφέρει η αναρχική ομάς.

Προς το παρόν το «σούπερ μάρκετ» θα λειτουργεί με μειωμένο ωράριο, δηλαδή τρεις φορές την εβδομάδα, μόνο απογεύματα. Πάντως όπως ανεκοίνωσε ο «Ρουβίκωνας» υπάρχει business plan και ήδη γίνονται έρευνες να ανοίξουν και παραρτήματα.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡγετικό στέλεχος τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ ὁ νέος Συνήγορος τοῦ Πολίτη

Εφημερίς Εστία
Ἰσχυρές πιέσεις κοινοβουλευτικῶν παραγόντων σέ ἀρχηγούς κομμάτων, προκειμένου νά ψηφισθεῖ ὁ κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος στήν σημερινή διάσκεψη τῶν προέδρων καί νά ἐξασφαλίσει πλειοψηφία τριῶν πέμπτων

Ζήτημα ἁρμοδιοτήτων τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας ἄνοιξε ἡ κ. Σακελλαροπούλου

Μανώλης Κοττάκης
ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ πού εἶδα προχθές τό βράδυ, στήν ἐκπομπή «Ἐπίλογος» τῆς ΕΡΤ, τήν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου νά παραχωρεῖ συνέντευξη στόν ἀξιόλογο συνάδελφο Ἀπόστολο Μαγγηριάδη.

Περί τηλε-μαγειρικῆς καί πραγματικότητος…

Δημήτρης Καπράνος
Προχθές ἔγινε πρῶτο θέμα σέ κάποιες ἐφημερίδες ἡ αἰφνίδια ἀπώλεια μιᾶς νέας γυναίκας.

Σάββατον, 25 Ἰουλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΩΖΑΝ ΚΑΧΡΑΜΑΝΙ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Εφημερίς Εστία
Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.