Ο σεξισμός “νίκησε” τον Χαρδαλιά

Απεσύρθη η διαφήμισις για την αποφυγή των πάρτυ στις πλατείες

ΟΥΤΕ οι κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα, ούτε οι χιλιάδες πολίτες που πιάστηκαν από την Αστυνομία κατά καιρούς να μετακινούνται άνευ λόγου και αιτίας, ούτε τα υπαίθρια πάρτυ που διοργανώνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι στις πλατείες δεν μπόρεσαν να επιφέρουν κάποιο πλήγμα στον Νίκο Χαρδαλιά. Ποιος θα περίμενε όμως ότι ένα “σποτάκι” στην τηλεόραση, διάρκειας ενός λεπτού, με παραινέσεις να μείνουμε στο σπίτι θα ήταν αρκετό για να “νικήσει” τον αυστηρό υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης υπεδύθη τον σύγχρονο Αδάμ που είναι έτοιμος να υποκύψει στο δέλεαρ της φίλης του Εύας που δεν είναι άλλο από ένα take away ποτό σε κάποια πλατεία της χώρας. Το σενάριο της διαφημίσεως ατυχές, το ύφος του ηθοποιού εξ ίσου ατυχές (χωρίς βεβαίως να ευθύνεται), το μήνυμα που εστάλη ακόμη πιο ατυχές. Ο άνδρας γνωρίζει τον κίνδυνο που κρύβει ο συνωστισμός με πολλά άγνωστα άτομα μεσούσης της πανδημίας, γνωρίζει πώς να προστατευθεί, ενώ η γυναίκα με αφέλεια, γλυκιά φωνή και επιμονή του ζητεί να βγούνε εκεί που συγκεντρώνεται ο κόσμος στις πλατείες.
Έτσι ελάχιστες ώρες μετά την προβολή του και αφού είχαν καταγραφεί έντονες αντιδράσεις ακόμη και εντός Κυβερνήσεως ο κ. Χαρδαλιάς αναγκάσθηκε να αποσύρει το “σποτάκι”, παραδεχόμενος το λάθος που έγινε και να το αντικαταστήσει με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου. «Το Α’ σποτάκι της ΓΓΠΠ προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η εντύπωση αυτή, όσο και αν αδικεί τις προθέσεις της Πολιτικής Προστασίας, δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύραμε», ανέφερε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Ο στόχος της καμπάνιας της ΓΓΠΠ ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το νέο σποτ».

Το δεύτερο διαφημιστικό αφορά στον συνωστισμό στις παρέες, στις πλατείες, στους δημόσιους χώρους και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε, ώστε να μείνουμε ασφαλείς. Ο κ. Λούλης δήλωσε ότι το βίντεο δεν ήταν σεξιστικό αλλά συμφώνησε με την απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να το αποσύρει «αφού δεν περνάει το σωστό μήνυμα στον κόσμο».
Προς το παρόν, πάντως, το βίντεο δεν φαίνεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο συνεχίζουν να βγαίνουν σε κεντρικές πλατείες μεγάλων δήμων, κυρίως στην επαρχία, για να συναντήσουν φίλους που έχασαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά άρχισαν από αρκετά νωρίς και τα καλοκαιρινά μπάνια, γεμίζοντας ασφυκτικά τις μη οργανωμένες παραλίες!

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μεταξύ αναρχικών, αριστεριστών και δυνάμεων των ΜΑΤ και την κοσμοσυρροή σε άλλες κεντρικές πλατείες των Αθηνών σχολίασε σε έντονο ύφος ο κ. Χαρδαλιάς. Κατήγγειλε το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να δώσουν πολιτική διάσταση «λες και αντιστέκονται σε κάτι» και υπενθύμισε ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους. «Αυτές οι εικόνες δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε. Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο», τόνισε.

Χθες η ΕΛΑΣ ανεκοίνωσε ότι τα σοβαρά επεισόδια στην Κυψέλη προεκλήθησαν μετά από ένα παραπλανητικό τηλεφώνημα ενός 52χρονου στην Αστυνομία, για να καταγγείλει δήθεν τραυματισμό του, και να προκαλέσει την επέμβαση των ΜΑΤ. Ο άνδρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὁ κύριος Μπουτάρης ζητεῖ συγγνώμη ἀπό τούς Ποντίους καί τούς Βορειοηπειρῶτες!

Εφημερίς Εστία
«Πλήγωσα τό θυμικό τους, τούς προκάλεσε ἀποστροφή καί πίκρα» / «Μέ ἐνοχλεῖ πού πιστεύουν τόν Κυριάκο Βελόπουλο καί ἀπεχθάνονται ἐμένα»

Ὁ Δένδιας «καίει» χωρικά-εὐθυδικία

Μανώλης Κοττάκης
Η ΤΟΥΡΚΙΑ εἶναι πάντοτε προβλέψιμη

Σύγκρουσις Τουρκίας Ἱερωνύμου γιά τό Ἰσλάμ

Εφημερίς Εστία
Η ΔΗΛΩΣΙΣ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν κ.κ. Ἱερωνύμου, ὅτι…

Νά διαφυλάξουμε τό κῦρος τῆς Ἱστιοπλοΐας

Δημήτρης Καπράνος
Τό σπίτι μας ἀπέχει διακόσια μέτρα ἀπό τίς ἐγκαταστάσεις τῶν μεγαλύτερων Ἱστιοπλοϊκῶν Ὁμίλων τῆς χώρας

Τετάρτη, 18 Ἰανουαρίου 1961

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ