Ο Νίκος Κλεισιώτης σε μια δημιουργική πορεία λόγου και μουσικής

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ποιητικής συλλογής του Νίκου Κλεισιώτη, με τίτλο «Όταν σκορπούν τα ρέματα», παρουσιάζεται για πρώτη φορά μια ξεχωριστή συνεργασία που ενώνει την ποίηση με τη μουσική

Ο ποιητής και στιχουργός Νίκος Κλεισιώτης συναντά τον συνθέτη Αντώνη Μιτζέλο, με αποτέλεσμα οι μελοποιημένοι στίχοι του να αποκτούν νέα διάσταση.

Ο Νίκος Κλεισιώτης συνδυάζει δημιουργικά την τεχνική του συγκρότηση στον χώρο της ενέργειας με την καλλιτεχνική του φύση. Μετά από τρεις ποιητικές συλλογές – Ο γάιδαρος κι εγώ, Άβολη φλόγα και 29 σημάδια και ένα φιλί – επανέρχεται με το τέταρτο έργο του, Όταν σκορπούν τα ρέματα, το οποίο σηματοδοτεί ένα νέο προσωπικό και αισθητικό βήμα.

Η νέα αυτή συλλογή αποτελεί καρπό εσωτερικής ωρίμανσης και, ταυτόχρονα, γέφυρα ανάμεσα στον λόγο και τον ήχο. Ορισμένα από τα ποιήματα του βιβλίου έχουν ήδη μελοποιηθεί, στο πλαίσιο μιας σημαντικής συνεργασίας με τον συνθέτη Αντώνη Μιτζέλο, ανοίγοντας έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στην ποιητική και τη μουσική έκφραση.

Ο λόγος του Νίκου Κλεισιώτη αποκτά πλέον και ηχητική διάσταση, ενισχύοντας την επικοινωνία του με το κοινό.

Όλες οι ποιητικές του συλλογές κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Κλεισιώτης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στη Γερμανία και από το 1997 έχει αφιερωθεί επαγγελματικά στη διαχείριση της ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος, αναζητώντας την ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις της φύσης, τις επαγγελματικές απαιτήσεις και τις εσωτερικές του αναζητήσεις.

Είναι επίσης ενεργός μουσικός, ως κιθαρίστας και συνιδρυτής του σχήματος Rock4+1, με τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλές διασκευές με ροκ ύφος, ενώ διατηρεί σταθερή παρουσία σε δημιουργικά projects που συνδυάζουν ποίηση, τραγούδι και παραστατικές τέχνες.

Πρόσφατα, του παραχωρήθηκε χώρος συμμετοχής στην εικαστική έκθεση του Συλλόγου Φίλων Κέας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025 στο κτίριο Γεωργίας Μαρτίνου, στο Βουρκάρι.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μοναδικότητα του ενάλιου ιστορικού πάρκου της Τζιας και στα ναυάγια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Νίκος Κλεισιώτης θα συμμετάσχει με ποιητικά έργα, εμπνευσμένα από την ιστορία και τα ναυάγια της Κέας, συμβάλλοντας στον διάλογο μεταξύ τέχνης, μνήμης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η παρουσίαση μελοποιημένων αποσπασμάτων.

Η δημιουργική διαδρομή του Νίκου Κλεισιώτη είναι αδιάλειπτη, συνδυάζοντας την εσωτερική αναζήτηση με τον υπαρξιακό στοχασμό, τη λεκτική ακρίβεια με τη μουσική ατμόσφαιρα και την κοινωνική εγρήγορση με μια ήρεμη καλλιτεχνική ταπεινότητα. Πιστός στην πεποίθηση ότι «κάποια στιγμή τα ρέματα ξανασμίγουν όταν χύνονται στη θάλασσα», συνεχίζει να πορεύεται με συνέπεια, επιμονή και βαθιά ανθρωπιά, κυνηγώντας το Άπιαστο.

https://www.facebook.com/nikosklissiotis.mindscapes

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀποκάλυψις ἀξιωματούχου τῆς Exxon Mobil: Στερεύουν τά ἀποθέματα πετρελαίου

Μανώλης Κοττάκης
Ἡ παράτασις τῆς κρίσεως ἕως τό φθινόπωρο ἐκτινάσσει τά ἐπιτόκια δανεισμοῦ καί ὁδηγεῖ σέ ἀπόσυρση κεφαλαίων – 100 δισ. δολλάρια ζητεῖ τό Ἰράν γιά νά ὑπογράψει – Πονοκέφαλος ἡ οἰκονομία γιά τόν ἐκλογικό σχεδιασμό τῆς ΝΔ

Ἀπρόβλεπτες οἱ ἐξελίξεις καί στήν Οὐκρανία καί στήν Μέση Ἀνατολή

Εφημερίς Εστία
Τά πράγματα δείχνουν νά παίρνουν ροπή πρός τό ἀπρόβλεπτο. Ἀπρόβλεπτες οἱ ἐξελίξεις στήν Μέση Ἀνατολή, ἄδηλες οἱ προοπτικές στήν Οὐκρανία.

«Πάγος» Ρούμπιο στόν Ἐρντογάν γιά τά F-35

Εφημερίς Εστία
Οὐάσιγκτων.- Ἡ ἀπόκτησις τῶν ὑπερσύγχρονων μαχητικῶν F-35 ἀπό τήν Τουρκία εἶναι ἀδύνατη ὑπό τό ἰσχῦον νομοθετικό πλαίσιο, διεμήνυσε ὁ Ἀμερικανός ὑπουργός Ἐξωτερικῶν Μάρκο Ρούμπιο.

Ἡ μάνα μου μέ δέρνει, ἀλλά σέ ἀγαπῶ

Δημήτρης Καπράνος
Ἦταν ἐνα τραγούδι σέ μουσική τοῦ μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη καί στίχους τοῦ Νίκου Ρούτσου (ὁ ἄνθρωπος πού ἔγραφε τό «Γκαούρ-Ταρζαν»).

Σάββατον, 4 Ἰουνίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ 50 ΩΡΟΛΟΓΙΑ