Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» τίμησε τα 100 χρόνια από γέννησή της

«100 χρόνια Μαρία Κάλλας Ηρώδειο 16-6-2023»

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» τίμησε τα 100 χρόνια από γέννησή της, με μια λαμπερή εκδήλωση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2023. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και είχε καλεσμένους τον διεθνούς φήμης τενόρο Roberto Alagna και την διάσημη σοπράνο Aleksandra Kurzaj, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov με 70 εξαιρετικούς μουσικούς.

Από αριστερά: Roberto Alagna, Λιάνα Σκουρλή ( Πρόεδρος Ελληνικού Σύλλογου Μαρία Κάλλας ), Aleksandra Kurzak, Στέλιος Κωνσταντινίδης

Στο πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς, ο Roberto Alagna και η Alexandra Kurzak παρουσιάσαν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως την σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε λόγω της επίσημης ένταξης του εορτασμού των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023. Σκοπός της συναυλίας η αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας που ανοίγει τις πύλες του το Φθινόπωρο του 2023 σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» – “Maria Callas Greek Society” ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα μελετητών της ζωής και του έργου της μεγαλύτερης ντίβα του λυρικού θεάτρου του 20ου αιώνα, συλλεκτών, ή και απλών θαυμαστών της, στα πρότυπα των αντίστοιχων φορέων που υφίστανται στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια. Ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου είναι η προβολή της Ελληνικότητας της Μαρία Κάλλας, η διατήρηση ζωντανής της μνήμης της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, που θεωρείται αναμφισβήτητα η πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως καλλιτέχνης της όπερας, η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα, η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών στη μνήμη της. Παράλληλα δημιούργησε και παιδικό τμήμα “Junior Maria Callas” με στόχο την γνωριμία των παιδιών με την όπερα και την Μαρία Κάλλας, την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για παιδιά.

Aleksandra Kurzak, Roberto Alagna

Η συναυλία για τα 100 χρόνια Μαρία Κάλλας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ήταν μια μαγική βραδιά στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, φορέων και πολιτιστικών σωματείων, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κάλλας, κυρία Λιάνα Σκουρλή, εκφράζει την ικανοποίηση της για την επιτυχία της προσπάθειας του Συλλόγου και ευχαριστεί τα μέλη, τους χορηγούς και όλο τον κόσμο που συμμετείχε! Κεντρικός χορηγός της βραδιάς: όμιλος εταιριών άμυνας και αεροδιαστημικής EFA GROUP.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἐπιρρεπής στήν …ἀνοησία

Εφημερίς Εστία
Ὀξεῖα ἐπίθεσις τοῦ ἀρχηγοῦ τῆς ἀξιωματικῆς Ἀντιπολιτεύσεως κ. Στέφανου Κασσελάκη κατά τῆς «Ἑστίας» μέ ἀπρεπεῖς χαρακτηρισμούς, γιατί ἀναδείξαμε τίς παλινωδίες του γιά τήν «Χαμάς»

Ὁ ἀντιαεροπορικός «θόλος»

Εφημερίς Εστία
ΜΕΡΙΚΕΣ πολιτικές κινήσεις θά μποροῦσαν νά χαρακτηρισθοῦν ὡς «κινήσεις πλακάτ».

Ὁ Κυρ. Μητσοτάκης ἀπαντᾶ γιά τήν ἀκρίβεια μέσῳ τοῦ Κων. Καραμανλῆ

Εφημερίς Εστία
ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ τόνους πού σέ κάποιο σημεῖο ὁδήγησαν τόν Πρωθυπουργό νά ἀποχωρήσει ἀπό τήν αἴθουσα τῆς Ὁλομελείας διεξήχθη χθές ἡ πρό ἡμερησίας διατάξεως συζήτησις γιά τήν ἀντιμετώπιση τῆς ἀκρίβειας στήν Βουλή.

Εὐτυχῶς πού ὑπάρχει ὁ ἀθλητισμός καί τά σπόρ…

Δημήτρης Καπράνος
«Μά, καλά, θά αἰσθανθεῖς ἐθνικά ὑπερήφανος ἐάν μιά ἑλληνική ὁμάδα κατακτήσει τό πρωτάθλημα τοῦ εὐρωπαϊκοῦ μπάσκετ στό Βερολῖνο ἤ ἐάν μιά ἄλλη ἑλληνική ὁμάδα κερδίσει τό “Κόνφερενς λήγκ” στό ποδόσφαιρο;» μέ ρώτησε ὁ καλός φίλος.

ΜΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 27 Μαΐου 1924