Επεκτείνεται ο φράκτης στον Έβρο

Το έργο θα γίνει ανεξαρτήτως κόστους

ΣΤΗΝ τελευταία ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προβλέπεται η επέκτασις του φράκτη στον Έβρο ανεξαρτήτως κόστους. Ειδικώτερα, συμφώνως προς το 42ο άρθρο,«Κατασκευή τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου», της ΠΝΠ ανατίθεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «η διαδικασία ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου κατασκευής και επέκτασης τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού δαπάνης και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης εθνικής, γενικής ή ειδικής διάταξης».

Εν τω μεταξύ, η ήττα που υπέστη ο Ερντογάν στον Έβρο ήταν βαρύ πλήγμα για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του, κάτι που γίνεται απολύτως αντιληπτό από τις συνεχείς ύβρεις που εξαπολύει κατά της Ελλάδος. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξεμάνη από τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και έσπευσε να κάνει λόγο για «εγκλήματα της Ελλάδος κατά των μεταναστών» και για «διαστρέβλωση της πραγματικότητος».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του Έλληνος υπουργού Νότη Μηταράκη ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία της 18ης Μαρτίου χρησιμοποιώντας την πανδημία του COVID-19 ως δικαιολογία, αποτελούν ισχυρισμούς που διατυπώνονται με κίνητρο να καλυφθούν τα εγκλήματα της Ελλάδας εναντίον αιτούντων άσυλο με στόχο την διαστρέβλωση της πραγματικότητος». Έφθασε στο σημείο να ισχυρισθεί ότι χάρη στις προσπάθειες της Τουρκίας οι παράνομες είσοδοι των μεταναστών στην Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά 92% και κατεφέρθη εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως επειδή αυτή δεν έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της. Ο Ακσόι προσέθεσε ότι η χώρα του δέχεται μόνο εκείνους των οποίων οι αιτήσεις διεθνούς προστασίας απορρίπτονται ή δεν χρειάζονται διεθνή προστασία και ότι 2.139 «παράτυποι μετανάστες που πληρούν αυτά τα κριτήρια έχουν επιστραφεί από τα ελληνικά νησιά».

Συνέχισε να κατηγορεί την Ελλάδα επειδή ανέστειλε τις αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα κατά παράβαση, όπως υπεστήριξε, των ιδρυτικών συνθηκών και των διεθνών υποχρεώσεων της ΕΕ και προσπαθεί να στείλει αιτούντες άσυλο στην Τουρκία χωρίς να τους έχει εγγράψει και χωρίς καν να έχει αξιολογήσει τις αιτήσεις τους για άσυλο κατά παράβαση της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου. Επίσης μίλησε για «ελεεινές συνθήκες» στις δομές φιλοξενίας της χώρας μας και «συμβούλευσε» την Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας. «Συνιστούμε στην Ελλάδα να λάβει επειγόντως μέτρα για να αποτρέψει την ανθρωπιστική τραγωδία εξ αιτίας της πανδημίας και να σέβεται το δικαίωμα στην ζωή και την υγεία των αιτούντων άσυλο», κατέληξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Την στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα εξέφρασε το Σταίητ Ντηπάρτμεντ, το οποίο διαβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν απρόσκοπτα επικεντρωμένες στην διασφάλιση των στρατηγικών στόχων τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Το Σταίητ Ντηπάρτμεντ αναγνωρίζει την Ανατολική Μεσόγειο ως μια σημαντική στρατηγικά περιοχή και δεσμευόμαστε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι και επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής προς όφελος των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων μας και των εταίρων μας», σημείωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὁ κρυφός ρυθμιστής τῶν ἐκλογῶν

Μανώλης Κοττάκης
Γιατί τό ΚΚΕ δέν ἐπιθυμεῖ τήν παλινόρθωση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί προσπαθεῖ νά θέσει ἐκτός Βουλῆς τό MέΡΑ25 τοῦ Γιάνη Βαρουφάκη – Ποιόν θά ὠφελήσει ἡ ἀνακατανομή τῆς ἀριστερῆς ψήφου – Ἡ ἀφαίρεσις τῆς σκουριᾶς καί τά νέα καθήκοντα στίς νέες συνθῆκες

Ἀκαταδίωκτο ἀπό τίς Ἐρινύες δέν ὑπάρχει

Εφημερίς Εστία
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ἡ λέξις «ἐπιτροπή» εἶναι σέ πολλές περιπτώσεις συνώνυμη μέ τήν ἀνευθυνότητα.

Τό ἕνα τρίτο τῶν πολιτῶν συμφωνεῖ μέ τήν πρόταση Ἀνδρουλάκη

Εφημερίς Εστία
ΤΟ 31,6% τῶν ψηφοφόρων συμφωνεῖ μέ τήν πρόταση τοῦ κ. Νίκου Ἀνδρουλάκη γιά Πρωθυπουργό Χ. Τό ποσοστό αὐτό, δηλαδή, ἀπορρίπτει τόσο τόν κ. Μητσοτάκη ὅσο καί τόν κ. Τσίπρα.

Ἡ πολιτική ὀρθότης καί ὁ νέος ὁλοκληρωτισμός

Δημήτρης Καπράνος
Ἀποτροπιασμό προκαλεῖ πλέον ἡ πολιτική ὀρθότης, ἡ μέθοδος, δηλαδή, μέ τήν ὁποία ἡ σημερινή, στεῖρα ἕως ἀρνητική σέ παραγωγή ἰδεῶν καί ἔργων ἐποχή, ἔχει παρέμβει γιά νά ἀποκαταστήσει τήν τάξη.

Σάββατον, 30 Μαρτίου 1963

Πρό 60 ἐτῶν
O KΟΣΜΟΣ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑΙ