ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

”Ανάβει φωτιές” το νέο ΔΣ στους Δικαστές

Δεν ικανοποιείται η μειοψηφία από την προσωρινή διοίκηση

ΑΝΕΥ προηγουμένου σύγκρουσις μαίνεται στην ηγεσία της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς η απόφασις του Πρωτοδικείου να ορίσει προσωρινή διοίκηση απεδείχθη λίγη για να μειώσει έστω και στο ελάχιστο την πρωτόγνωρη ένταση. Με διαταγή της Προέδρου των Πρωτοδικών Ειρήνης Τσέπη ορίσθη προσωρινή διοίκησις στην ΕΔΕ έως ότου διενεργηθούν οι εκλογές του Σωματείου. Η διαταγή ορίζει εκ νέου τα μέλη του ΔΣ που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές, όπως ζητούσαν και οι δυο πλευρές. Ωστόσο δύο παράμετροι της αποφάσεως δεν ικανοποιούν καμμία από τις δύο πλευρές. Πρώτον κάνει δεκτή την «σειρά» που είχε προτείνει η πλευρά του Προεδρείου (Σεβαστίδης- Μποροδήμος) που κατέχει την μειοψηφία στο ΔΣ. Όμως κάνει δεκτή και την θέση της πλειοψηφίας του ΔΣ (Λυμπερόπουλος, Σαλάτας, Στενιώτη) και δεν «μοιράζει» ταυτοχρόνως και αξιώματα στα μέλη του ΔΣ, όπως ζητούσε η πλευρά Σεβαστίδη. Δηλαδή δεν ορίζει ούτε πρόεδρο, ούτε γραμματέα όπως ζητούσε το απερχόμενο Προεδρείο βάσει των αξιωμάτων που κατείχαν στο προηγούμενο ΔΣ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να συγκληθεί το ορισθέν ΔΣ για εκλέξει προεδρείο. Σημειώνεται δε ότι βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, η πλευρά Λυμπερόπουλου, Σαλάτα και Στενιώτη, κατέχει την πλειοψηφία του ΔΣ.

Η πλευρά του απερχομένου Προέδρου Χριστόφορου Σεβαστίδη κάνει λόγο για «νομιμοποίηση του πραξικοπήματος της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών Εισαγγελέων». Ο κ. Σεβαστίδης στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι με την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε δεκτό το μοναδικό αίτημα των οκτώ μελών του ΔΣ να ανατεθεί η προσωρινή διοίκησις της ΕΔΕ στα 15 μέλη του απερχομένου ΔΣ χωρίς διατήρηση των θέσεων της διοικήσεως. «Νομιμοποιείται πλέον το πραξικόπημα των μελών της πλειοψηφίας να προβούν σε ανακατανομή των θέσεων της διοίκησης της Ένωσης και να ανατρέψουν το νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο που συγκροτήθηκε μετά από δημοκρατικές διαδικασίες τον Ιούνιο του 2018. Νομιμοποιείται η αμφισβήτηση της δημοκρατικής αρχής του εκλέγειν. Νομιμοποιείται η παραβίαση του Καταστατικού. Απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματά μας. Τόσο το αίτημα για διατήρηση των θέσεων του προεδρείου που αντιστοιχίζεται στην βούληση των μελών της Ένωσης όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές, όσο και το επικουρικό αίτημα για ανάθεση της προσωρινής διοίκησης στα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Απορρίφθηκε επίσης και το αίτημά μας για καθορισμό απώτερου χρόνου διεξαγωγής αρχαιρεσιών. Απορρίφθηκε στην ουσία η απόφαση 700 συναδέλφων που με ποσοστό 92% ψήφισαν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία υπέρ της άμεσης διεξαγωγής εκλογών. Ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε η ‘’προσωρινή διοίκηση’’ να αποφασίσει εκλογές όταν θέλει και όποτε την βολεύει, αυθαίρετα και χωρίς καμία δέσμευση», ανέφερε εκτός των άλλων ο κ Σεβαστίδης.

Και κατέληξε: «Η προσωρινή διοίκηση παραμένει στη συνείδηση των συναδέλφων ‘’ανομιμοποίητη’’. Θα εξακολουθεί να φέρει το στίγμα της «δοτής» διοίκησης που ανέτρεψε το νόμιμο προεδρείο. Θα μείνει στην ιστορία του δικαστικού συνδικαλισμού και στις μνήμες των συναδέλφων ως διοίκηση των πραξικοπηματιών».

Συμφώνως προς την απόφαση ορίζονται ως μέλη του ΔΣ οι εξής: 1) Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης, 2) Χαράλαμπος Σεβαστίδης , Πρόεδρος Πρωτοδικών, 3) Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης, 4) Ακριβή Ερμίδου, Ειρηνοδίκης, 5) Χρήστος Νάστας, Πρόεδρος Εφετών, 6) Νικόλαος Σαλάτας, Εφέτης, 7) Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, 8) Ευστάθιος Βεργώνης, Αντεισαγγελεύς Εφετών, 9) Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, 10) Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, 11) Δημήτριος Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, 12) Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης, 13) Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, 14) Γρηγόριος Κομπολίτης, Ειρηνοδίκης, 15) Σταματία Γκαρά -Δημουλέα, Ειρηνοδίκης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Εφημερίς Εστία
Λαμπάδες και δώρα για καλό σκοπό & πολλές εκπλήξεις!

Κτύπημα ἀπό τό Σταίητ Ντηπάρτμεντ γιά διαφθορά καί ἐλευθερία τοῦ Τύπου

Εφημερίς Εστία
Κατηγορεῖται εὐθέως ἡ Κυβέρνησις – Ἐνόχλησις στό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν ἀπό τήν ἀρνητική γιά τήν Ἑλλάδα ἔκθεση ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ΗΠΑ

Ἡ μυστική συνάντησις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου μέ τήν «Νίκη»

Μανώλης Κοττάκης
«Ἔχει καί ἀλλοῦ πορτοκαλιές», τό μήνυμά του πρός τά κατεστημένα κόμματα γιά τό μονοπώλιο τῆς Ὀρθοδοξίας

Ἡ γεωπολιτική ἀστάθεια ἀπειλεῖ τήν ἑλληνική οἰκονομία

Εφημερίς Εστία
Πιό χαμηλές πτήσεις θά πραγματοποιήσει ἡ ἑλληνική οἰκονομία τό 2024 συμφώνως πρός τό Ἵδρυμα Οἰκονομικῶν καί Βιομηχανικῶν Ἐρευνῶν πού ἐκτιμᾶ ὅτι ἡ ἀνάπτυξις θά τρέξει μέ ρυθμό 2,1% ἔναντι τοῦ 2,4% πού ἦταν ἡ προηγουμένη του πρόβλεψις.

Λές καί ἦταν (πού νά μήν ἦταν) χθές

Δημήτρης Καπράνος
Σάν χθές, 23 Ἀπριλίου τοῦ 2010, ὁ Γιῶργος Παπανδρέου, ὁ ὁποῖος εἶχε ἐκλεγεῖ μέ μεγάλο ποσοστό ψήφων πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας τούς πολῖτες ὅτι «λεφτά ὑπάρχουν», μᾶς ἔβαλε στό πρῶτο «μνημόνιο».