ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026

Μεγάλη ανάσα στη δημόσια υγεία από τον ΟΠΑΠ – Παρέδωσε πλήρως ανακαινισμένα τα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας

Παρέδωσε πλήρως ανακαινισμένα τα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών και δυναμικότητας 564 κλινών.

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn και στρατηγικού μετόχου του ΟΠΑΠ Karel Komárek, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου και της διοίκησης της εταιρείας.

Μίνα Γκάγκα, Θάνος Πλεύρης, Γιαν Κάρας, Karel Komarek, Κυριάκος Μητσοτάκης, Καμίλ Ζίγκλερ, Εμμανουήλ Παπασάββας

Στήριξη σε χιλιάδες παιδιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Μεγάλες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχουν μία υποχρέωση να επιστρέφουν στην κοινωνία ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα. Δεν αποτελεί απλά μία τυπική υποχρέωση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, νομίζω ότι όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, την οποία όλοι πρέπει να αντιληφθούμε διαφορετικά απ’ ό,τι την αντιλαμβάνονταν στο παρελθόν. Και είμαι σίγουρος ότι και ο ΟΠΑΠ, ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, θα συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ειδικά τώρα που θα έχει διαπιστώσει πόσο μεγάλη υπεραξία μπόρεσε να προσθέσει στα δύο παιδιατρικά μας νοσοκομεία».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn Karel Komárek τόνισε: «Στον ΟΠΑΠ και την Allwyn -τη διεθνή εταιρεία μας- είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εταιρείες δεν κάνουν τη διαφορά μόνο με τις οικονομικές επιδόσεις τους. Η ανταπόκρισή τους σε κοινωνικά ζητήματα είναι εξίσου σημαντική. Η ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων αντανακλά πλήρως αυτή την προσέγγιση. Με σημαντικές επενδύσεις και σκληρή δουλειά, τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες υγειονομικές υποδομές και ένα αναβαθμισμένο θεραπευτικό περιβάλλον. Βεβαίως, το πιο σημαντικό από όλα είναι η στήριξη που παρέχεται σε χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!»

Εμμανουήλ Παπασάββας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Karel Komarek

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εξήραν τη σημασία του έργου για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας των παιδιών και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από την πλευρά του, ο κοινός διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική υποστήριξη στο έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Kamil Ziegler, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κοινός διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την επίσημη παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην Παιδιατρική Νοσηλευτική Μονάδα της Πτέρυγας Β΄, στον δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», που αποτελεί χρονικά το τελευταίο έργο ανακαίνισης.

Karel Komarek, Μίνα Γκάγκα, Θάνος Πλεύρης, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδήσεις / Άρθρα

Λένα Νίτσου-Ψαθά: «Οι κωμωδίες του Δημήτρη Ψαθά έχουν κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο»

Εφημερίς Εστία
Η Λένα Νίτσου-Ψαθά ανοίγει το πολύτιμο οικογενειακό αρχείο, θυμάται τον παππού της και αποκαλύπτει τα επόμενα θεατρικά και εκδοτικά της σχέδια.

Στήν Δυτική Ἀφρική οἱ «σπόροι» μιᾶς νέας 11ης Σεπτεμβρίου

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἐπιρροή τοῦ Ἰσλαμικοῦ Κράτους καί τῆς Ἀλ Κάιντα συνεχίζει νά ὑφίσταται ἀλλά καί ἐνισχύεται μέ χρήση ὅλων τῶν νέων τεχνολογιῶν

Ἀκρωτήριο Κανάβεραλ γίνεται τό… Π. Φάληρο, μέ ἀστροναῦτες, ἀστροπαρατηρητές καί καλλιτέχνες!

Εφημερίς Εστία
Πρόγραμμα διαστημικῆς προσομοιώσεως καί ἔργα γνωστῶν ὀνομάτων τῆς ζωγραφικῆς καί τῆς ποιήσεως συνδυάζονται, σέ ἕνα «φαντασιακό» ταξίδι στό Διάστημα, ὅπου οἱ συμμετέχοντες θά δύνανται νά ἀνακαλύψουν ἀκόμη καί δικούς τους... ἀστερισμούς

Παίγνια καί ὀφθαλμαπάτες

Εφημερίς Εστία
Στήν θεωρία παιγνίων «ὀρθολογικός» δέν σημαίνει ἐγκρατής, δίκαιος ἤ σώφρων

«Δέν ἔπρεπε νά ἐκλεγεῖ ἡ Ἑλλάς μέλος τοῦ Συμβουλίου Ἀσφαλείας»

Εφημερίς Εστία
Πρωτοφανής γκάφα τοῦ Γιώργου Γεραπετρίτη στό Πανεπιστήμιο τοῦ Τορόντο: «Ἄν γνώριζα ὅτι θά βρισκόμασταν σέ μία τόσο ταραχώδη περίοδο, προφανῶς δέν θά εἴχαμε θέσει ὑποψηφιότητα»