2η Γιορτή Ανακύκλωσης από την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ AΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και το Δήμο Πειραιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ AΝΑΚΥΚΛΩΣΗ μαζί με το Δήμο Πειραιά διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη 2η Γιορτή Ανακύκλωσης στο Πασαλιμάνι, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ioυνίου.

Σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ανακύκλωση, για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά, να ενημερωθούν εκτενώς για τη σημασία της ανακύκλωσης και της μείωσης της ρύπανσης και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν με τις πολυάριθμες δραστηριότητες, τα δώρα και τις εκπλήξεις.

Στο Πασαλιμάνι βρισκόταν επίσης το Κινητό Φωτοβολταικό Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να ανακυκλώσουν σωστά πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, και να μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν μεγάλα δώρα. Την Κυριακή 5 Ιουνίου, το δυναμικό «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Πειραιά, κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), κ. Νίκος Χιωτάκης, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εταιρείας, καθώς και πλήθος κόσμου. Επίσης στο σημείο παρευρέθηκε και η κ. Φαίη Σκορδά, ένθερμη υποστηρίκτρια για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και τον διαχωρισμό των υλικών, η οποία φωτογραφήθηκε με τους επισκέπτες, δημιούργησε με τα παιδιά στο Καλλιτεχνικό Περιβαλλοντικό Εργαστήρι και ανακύκλωσε και η ίδια συσκευασίες μαζί με τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε κατά τις εκδηλώσεις: «Μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, ευαισθητοποιούμε τα παιδιά και τα μαθαίνουμε να ανακυκλώνουν από νωρίς – κάτι που οι δικές μας οι γενιές  άργησαν να μάθουν. Σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης κάνουμε πολύ δυναμικά βήματα τα τελευταία χρόνια για να κάνουμε σωστή ανακύκλωση. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργαζόμαστε στενά με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και θα έχουμε τοποθετήσει συνολικά 33 Σπιτάκια Ανακύκλωσης στο Δήμο Πειραιά ως το 2023, με οφέλη τόσο για τους Δημότες μας, όσο και για το περιβάλλον, αλλά και την κοινωνία, αφού υπάρχει ανταποδοτικό όφελος που οι ανακυκλωτές μπορούν να το λαμβάνουν άμεσα ή να το δωρίζουν σε κοινωφελείς σκοπούς».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, απόλυτα ευχαριστημένος από τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, έκλεισε τον κύκλο των ομιλητών της ημέρας συγχαίροντας όλους τους εμπλεκομένους, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Θα ήθελα να συγχαρώ για την εκδήλωση αυτή το Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο. Ο Δήμος Πειραιά ειδικά έχει κάνει τεράστια βήματα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων μέσα από τη συνεργασία με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και νομίζω ότι αποτελεί ένα παράδειγμα σημαντικό για όλους. Με τέτοιες ενέργειες, η Αττική μας μπορεί να γίνει μια πράσινη Περιφέρεια, με την προσπάθεια των πολιτών και των Δήμων. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Περιβάλλον είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προστατεύουμε».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης, προσέθεσε: «Η συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη είναι μια από τις πιο σημαντικές και χαιρόμαστε πάντα να δημιουργούμε μαζί πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο να διαδίδουμε σε ολοένα και περισσότερο κόσμο τη σημασία της σωστής ανακύκλωση,. Χτες και σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  εδώ στη 2η Γιορτή Ανακύκλωσης βλέπουμε πως μπορούμε με απλές κινήσεις να βοηθήσουμε όλοι στην προστασία του πλανήτη μας, παίρνοντας μάλιστα πίσω αξία. Γιατί αυτό ακριβώς κάνουμε στην ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: δίνουμε στους πολίτες και την κοινωνία ανταποδοτικό όφελος για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνουν».

Ο κ. Παναγιώτης Ρέππας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Πειραιά, συμπλήρωσε: «Τα σύγχρονα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης κάνουν μια βασική λειτουργία: κάνουν διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, κι έτσι μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων, κάτι το οποίο ουσιαστικά οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας, πόρων και μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, αλλά και τους δημότες μας και το ευρύτερο κοινό, ώστε να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια και τρόπος ζωής».

Η κ. Φαίη Σκορδά, η οποία βρέθηκε στην εκδήλωση, δημιούργησε με τα παιδιά στο Καλλιτεχνικό Περιβαλλοντικό Εργαστήρι και συνομίλησε με τους Δημότες και τους επισκέπτες, σημείωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αττικής, στον Πειραιά, με τόσο ευχάριστο και ευαισθητοποιημένο κόσμο που στηρίζει την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, τη πιο σημαντική πρωτοβουλία για τη σωστή ανακύκλωση, με το σωστό τρόπο, τα σωστά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και τον σωστό διαχωρισμό υλικών. Είναι επίσης σημαντικό να δίνεται βάρος στη σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας πάνω σε τέτοια θέματα, γιατί εκείνα είναι το μέλλον και μπορούν να βοηθήσουν καταλυτικά στο να έχουμε όλοι έναν καθαρότερο και υγιέστερο πλανήτη κι ένα πράσινο μέλλον!».

Ο κ. Νίκος Χιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ο.ΑΝ., σημείωσε τέλος: «Ένας τρόπος με τον οποίο όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για το περιβάλλον, είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για τη μείωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, μεταξύ άλλων και ανακυκλώνοντας συστηματικά και σωστά, με διαλογή των υλικών στην πηγή. Μόνο έτσι, μπορούμε να συμβάλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Στο πλαίσιο της 2η Γιορτής Ανακύκλωσης, από το χώρο εξέπεμπε ζωντανά ο ραδιοσταθμός MyRadio 104,6, ενώ πλούσια δώρα κληρώθηκαν τόσο στα Παιδικά Τμήματα που δημιούργησαν στο Καλλιτεχνικό Περιβαλλοντικό Εργαστήρι, αλλά και σε όσους ανακύκλωσαν κατά τις 2 αυτές ημέρες στο Κινητό Φωτοβολταικό Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Το Περιβάλλον και ο Πλανήτης μας έχουν αξία κάθε μέρα!

Ας βάλουμε λοιπόν όλοι την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας, ανακυκλώνοντας με τη σωστή μέθοδο στα Σπιτάκια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Γιατί οι συσκευασίες μας έχουν αξία και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας !

Ειδήσεις / Άρθρα

Πολῖτες ἀπειλοῦν νά πυρπολήσουν τούς διαχειριστές τῶν κόκκινων δανείων!

Εφημερίς Εστία
Ὀργή καί ἀγανάκτησις γιά τίς αὐξήσεις 25% στίς μηνιαῖες δόσεις συμβάσεων τῆς τελευταίας πενταετίας – Ἀνησυχία στούς λεγόμενους “servicers” – Ζητοῦν προστασία ἀπό τήν Κυβέρνηση

Ὁ ἐπιδοματικός καπιταλισμός

Μανώλης Κοττάκης
ΑΚΟΥΓΑ χθές τό πρωί, στήν ἐκπομπή τοῦ Παύλου Τσίμα, στόν «Σκάι», τόν πρώην ὑπουργό Οἰκονομικῶν Νῖκο Χριστοδουλάκη μέ τόν ὁποῖο μᾶς δένουν σχέσεις ἀμοιβαίας ἐκτίμησης, νά ἀναλύει τά βασικά προβλήματα τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας.

Ἧττα Πλεύρη γιά τούς ἀνεμβολίαστους

Εφημερίς Εστία
Τό ΣτΕ ἄναψε τό «πράσινο φῶς» γιά τήν ἐπιστροφή ἀνεμβολίαστων ὑγειονομικῶν

Πανικός στήν Ἄγκυρα: Τό «Ἀμπντουλχαμίντ Χάν» στό Αἰγαῖο μετά τό ἑλληνο-αιγυπτιακό μνημόνιο καί τήν καταδίκη τῆς Τουρκίας ἀπό τήν Εὐρωβουλή

Εφημερίς Εστία
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πανικό ὑποδηλοῖ ἡ κίνησις τῆς Τουρκίας νά βγάλει στήν Μεσόγειο τό πλωτό γεωτρύπανο Ἀμπντουλχαμίντ Χάν, τό ὁποῖο ὅλο τό προηγούμενο διάστημα ἦταν ἀγκυροβολημένο λόγῳ ἐργασιῶν συντηρήσεως.

Ἕνα Παγκόσμιο Κύπελλο μέ καλοριφέρ!

Δημήτρης Καπράνος
Δέν θά μποροῦσα νά μείνω ἀδιάφορος ἀπέναντι στό Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ἀκόμη καί ἄν αὐτό διεξάγεται σέ μιά χώρα ἡ ὁποία δέν θέλει οὔτε νά ἀκούσει γιά ἀνθρώπινα δικαιώματα, ἀκόμη καί ἄν διεξάγεται χειμῶνα καί δέν μπορεῖς νά ἀπολαύσεις τό θέαμα στό μπαλκόνι ἤ τήν βεράντα, συντροφιά μέ τούς ντελιβεράδες τῆς περιοχῆς!