ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ποιοι τους κάνουν «νωματαίους»

Νέα Σμύρνη : Πρώτα ορισμένες εισαγωγικές παρατηρήσεις

  1. Εγκλωβίσαμε τον δημόσιο βίο και στριμώξαμε την χώρα στα στενά όρια μιας μικρής πλατείας την ώρα που οι Τούρκοι εγκαινιάζουν το νέο πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου μαζί με τους Ρώσους και απειλούν εμάς τους Έλληνες ότι ”δεν θα είμαστε ασφαλείς όσο δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία μαζί τους” . Και ότι θα μας απαντήσουν ”στο μέτωπο”. Την ώρα που η Ελλάς χρειάζεται απελπισμένα κοινωνική σταθερότητα η πολιτική της τάξη παράγει αστάθεια. Εύγε .
  2. Επιστρέψαμε στο προδικτατορικό μίσος Δεξιάς-Αριστεράς, το οποίο είχε αποδεδειγμένως ολέθριες ιστορικές συνέπειες για τον τόπο. Η σχεδόν δεκαετής παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εναλλάξ στην θέση της πρώτης και της δεύτερης πολιτικής δύναμης της χώρας έχει απελευθερώσει τα δαιμόνια του χθες . Και γιατί η ίδια η Αριστερά παράγει εντάσεις με ευθύνη της ( Δρίτσας ) και γιατί η Δεξιά αξιοποιεί τις ευκαιρίες πολώσεως προκειμένου να ασφαλίσει τα συντηρητικά νώτα της ( Κουφοντίνας )
  3. Στις Δημοκρατίες την ευθύνη για την εγγύηση της τάξης, της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής ομαλότητας την έχουν πρωτίστως οι εκλεγμένες κυβερνήσεις και δευτερευόντως οι αντιπολιτεύσεις. Η σταθερότητα είναι πολύ σοβαρό διακύβευμα για να εγκαταλείπεται στο γκλομπ ενός αφιονισμένου αστυνομικού ή στις σιδηρόβεργες τετρακοσίων επικίνδυνων αναρχικών .
  4. Οι οικογενειάρχες που βγήκαν στις πλατείες με τα παιδιά τους την Κυριακή δεν είναι ”νεοαγανακτισμένοι”. Φιλήσυχοι πολίτες είναι οι οποίοι μετά από έξι μήνες κλεισούρας και lockdown θέλησαν να πάρουν ολίγον αέρα. Δικαιούνται σεβασμού. Όχι κυνηγητού.
  5. Η Ελληνική Αστυνομία μετά από ένα χρόνο επιτήρησης της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων έχει φθάσει στα όρια της. Αντί να κυνηγά το κοινό έγκλημα , εντέλλεται να κυνηγά τους πολίτες και στην ουσία έχει μετατραπεί σε μηχανισμό επιβολής εξοντωτικών προστίμων. Δεν είναι αυτή η αποστολή της .
  6. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έδωσε ποσοστό 43% στη ΝΔ στις εκλογές του 2019 , στον ΣΥΡΙΖΑ χαμηλότερο από το εθνικό του ποσοστό(29%) ενώ η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν έπιασε ούτε το 1%(0,88%). Η Νέα Σμύρνη δεν είναι αριστερή περιοχή .

Και τώρα τα ερωτήματα: Mπορεί να μας εξηγήσει κανείς πως σε μια κεντροδεξιά φιλήσυχη περιοχή, η οποία δεν παράγει ” μπαχαλάκηδες ” έγινε συγκέντρωση 8-10.000 ατόμων ; Όποιος πιστεύει πραγματικά ότι κατάφερε και τους κινητοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ανοησίες. Αυτοί δεν μπορούν να συγκεντρώσουν κόσμο όταν μιλά ο αρχηγός τους-είναι οργανωτικώς ανύπαρκτοι – και θα κινητοποιήσουν ευρείες μάζες; Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς επίσης ποιος τα κατάφερε και τα Εξάρχεια βγήκαν από το ασφαλές καβούκι τους και μετακόμισαν στην Νέα Σμύρνη; Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς ποιος με τις ενέργειες του κατέστησε τετρακόσιους μπαχαλάκηδες σε ρυθμιστές του δημοσίου βίου;

Ειλικρινώς δεν περιμένω απαντήσεις γιατί γνωρίζω ότι τις προσεχείς ημέρες θα ζήσουμε εκ νέου τα κλασικά ελληνικά εικονογραφημένα μεταξύ Δεξιάς-Αριστεράς, κάτι που βολεύει τους πρωταγωνιστές γιατί συσπειρώνει και τους δύο πόλους. Και με την εκλογική προοπτική ανοικτή στο χώρο του ο καθείς ”ωφελείται” προσκαίρως .

Θα αποτολμήσω όμως να γίνω ελαφρώς δυσάρεστος . Θεωρώ κατ αρχάς ότι δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να διαμαρτύρεται για τις πορείες της Αριστεράς γιατί η ίδια τις ανέχτηκε και τις νομιμοποίησε δύο φορές με την υπογραφή της. Με την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς(ΠΑΜΕ) και με την συγκέντρωση στο Εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής . Διεξήχθησαν και οι δύο υπό την ανοχή της. Χωρίς SMS. Χωρίς κυρώσεις. Αν και όσοι πολίτες επιχείρησαν να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Παρασκευή πέρυσι εισέπραξαν πρόστιμο από την ΕΛΑΣ, αν και όσοι επιχείρησαν να κάνουν μοτοπορείες με σημαίες στις 25 Μαρτίου και στις 28 Οκτωβρίου πέρυσι κυνηγήθηκαν, οι Αριστεροί έκαναν τις συγκεντρώσεις τους ανενόχλητα. Όταν ξύπνησε η κυβέρνηση και θέλησε να τους επιβάλλει απαγορεύσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ήταν πλέον πάρα πολύ αργά .Το πουλί είχε πετάξει. Και όταν διαπίστωσε ότι οι απαγορεύσεις αγνοήθηκαν ,τότε διά του υφυπουργού Σκέρτσου τις ήρε και επέτρεψε τις συγκεντρώσεις . Να με συγχωρείτε πολύ αλλά η αλήθεια είναι αυτή! Βρίσκει ο Τσίπρας και η νεολαία του και τα κάνουν!

‘Επειτα για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι παράδοξο. Κεντροδεξιά κυβέρνηση από τις αρχές του 2020 καταδιώκει διά της ΕΛΑΣ φιλήσυχους πολίτες, οι οποίοι ευτυχώς για τον τόπο αγαπάνε την πατρίδα τους και δεν ρίχνουν μολότωφ. Θυμίζω: Μητροπολίτης συνελήφθη από αστυνομικούς και προσήχθη στο τμήμα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη ( Κερκύρας). Ηγουμένη Μοναστηρίου της Φλώρινας προσήχθη στο τμήμα επειδή μετείχε σε αυτοκινητοπορεία στις 28 Οκτωβρίου. Μονάδες της ΕΛΑΣ έριξαν χημικά σε 1000 συγκεντρωθέντες αρνητές της πανδημίας στο Σύνταγμα για να τους διαλύσουν. ‘Οργανα της ΕΛΑΣ επέβαλαν πρόστιμα 300 ευρώ σε πιστούς, οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκκλησία στην Κρήτη την Μεγάλη Παρασκευή του 2020. Όργανα της ΕΛΑΣ επέβαλλαν πρόστιμο σε απλούς οικογενειάρχες προχθές στην Νέα Σμύρνη μιλώντας τους απρεπώς στον ενικό. Όταν έχουν προηγηθεί ατιμώρητες βόλτες και δείπνα δημοσίων προσώπων και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση πως αλήθεια λέτε να νιώθει σήμερα ο απλός πολίτης κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους; Ειδικώς όταν την μία τον ανεβάζεις ” ψεκασ-μένο” , την άλλη ” αγανακτι-σμένο ” και αύριο δεν ξέρω με ποια άλλη παθητική μετοχή;

Στο τέλος θα έρθει η στιγμή που θα σου ανέβει στα κεραμίδια και θα σου πει ” Ψεκασμένος και αγανακτισμένος εγώ αλλά οι βόλτες σας , τα ταξίδια σας, τα δείπνα σας και τα κορωνοπάρτυ σας ευλογημένα ; ”. Που θέλω να καταλήξω: Υπάρχουν δύο επίπεδα δυσαρέσκειας στην κοινωνία. Το μεγάλο και πλειοψηφικό που δυσαρεστείται από την επιλεκτική εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στις πλάτες του. Αποτελείται από συντηρητικούς αλλά και φιλελεύθερους πολίτες που ζουν τις συνέπειες των περιορισμών στην καθημερινότητα τους. Το δεύτερο και μειοψηφικό διαμαρτύρεται με αφορμή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την παρουσία της ΕΛΑΣ στις πορείες, για την δράση της Αστυνομίας στις καταλήψεις, για την ίδρυση Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και το άσυλο , για τον Κουφοντίνα κ.οκ . Τι κάνει λάθος η κυβέρνηση; Όταν ένας αστυνομικός ξυλοκοπεί πολίτες, βάζει πρόστιμα σε οικογένειες και η Πειραιώς αποκαλύπτει σε κομματικά non paper πολιτικά φρονήματα πολιτών στην ουσία μόνη της η Πολιτεία ανάβει το προσάναμα στο δεύτερο μειοψηφικό ρεύμα για να κάνει ένα προάστιο της Πόλης γής μαδιάμ.

Η εξέλιξη της υπόθεσης Κουφοντίνα ο οποίος παρέμεινε έγκλειστος στον Κορυδαλλό δύο φορές επί ΝΔ ( 2004-2009 και 2012-2015 χωρίς να ανοίξει μύτη) μας έδειξε κάτι πολύ πολύ σοβαρό. Αποσταθεροποιητής της χώρας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι συμπαθούντες της τρομοκρατίας, οι οποίοι όχι μόνο μετρήθηκαν και ευρέθηκαν ανέλπιστα πολλοί αλλά κατάφεραν 400 επιθέσεις σε όλη την χώρα ατιμώρητοι έως σήμερα . Σε αυτούς δίνουν πάτημα και τους κάνουν νωματαίους τα ανόητα πρόστιμα και τα ανόητα γκλομπ κατά νομοταγών πολιτών . Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση είναι ο εγγυητής της ασφάλειας , της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής ομαλότητας, από αυτήν αναμένουμε πράξεις για την διασφάλισή της. Ο εκτροχιασμός του δημοσίου βίου ως επιλογή δεν την συμφέρει. Ενώνει την αντιπολίτευση, απομονώνει κοινοβουλευτικά την πλειοψηφία, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα, περισπά τη ΝΔ από τις μεταρρυθμίσεις, βλάπτει την οικονομία. Το αυτό και η ποινικοποίηση του δημοσίου βίου. Τα οφέλη στο τέλος θα είναι ολιγότερα από τις τοξικές ζημίες.

Δύο καταληκτικές παρατηρήσεις : Είναι λάθος να αποδίδεται στην αντιπολίτευση η προσπάθεια δημιουργίας κύματος ”νεοαγανακτισμένων”. Οι αγανακτισμένοι του 2012 σάρωσαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έφεραν στο προσκήνιο η μία Πλατεία τον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη την Χρυσή Αυγή. Αν τυχόν ξεσπάσει κύμα νεοαγανακτισμένων λοιπόν δεν θα πλήξει μόνο τη ΝΔ αλλά και τον υπάκουο σε ξένα κέντρα ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς , τέλος, το 2021 δεν μπορεί να είναι 2008. Διότι άπαντες πλέον γνωρίζουν ότι το 2008 (κατά την διάρκεια του οποίου ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε Υπουργός Εσωτερικών απέρριψαν εισηγήσεις να θέσουν την χώρα σε κατάσταση πολιορκίας για να μη χυθεί αίμα) ήταν στην πραγματικότητα απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης από ξένα κέντρα. Χιλιάδες διαδηλωτές ήταν εισαγόμενοι αλλοδαποί. Κανείς λογικός δεν πιστεύει ότι αστυνομικός της ΕΛΑΣ με το γκλομπ ή οι γνωστοί άγνωστοι μετέχουν σήμερα σε ανάλογο σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Απόψεις

Γροθιές στό Κοινοβούλιο γιά πρώτη φορά μετά τό 1965!

Εφημερίς Εστία
Ἑξῆντα χρόνια πίσω «πῆγε» ἡ Ἐθνική Ἀντιπροσωπεία μετά τήν ἐπίθεση τοῦ ἀνεξαρτήτου βουλευτοῦ Λαρίσης Κ. Φλώρου ἐναντίον τοῦ βουλευτοῦ τῆς «Ἑλληνικῆς Λύσης» Βασίλη Γραμμένου ἐπειδή τοῦ ὕβρισε τήν μητέρα – Στήν Δικαιοσύνη μέ τήν διαδικασία τοῦ αὐτοφώρου ὁ δράστης τῆς πρωτοφανοῦς πράξεως – Μπόξ μετά τά χαστούκια

Ὑπερατλαντικά μηνύματα

Μανώλης Κοττάκης
ΟΙ Εκθέσεις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τοῦ Σταίητ Ντηπάρτμεντ ἀπό τήν δεκαετία τοῦ 1990 μᾶς «δίνουν» ἕνα συγκεκριμένο συμπέρασμα: Στό περιεχόμενό τους καθρεφτίζεται ἡ διακύμανση τῶν σχέσεων μεταξύ Ἑλλάδος καί Ἡνωμένων Πολιτειῶν.

Ὄπλα, μαχαίρια καί φυσίγγια στά χέρια τῶν δολοφόνων τοῦ Λυγγερίδη

Εφημερίς Εστία
Φωτογραφίες μέ τά πειστήρια πού κατασχέθηκαν ἀπό τίς Ἀρχές κατά τίς ἔρευνες γιά τήν ἐξιχνίαση τῆς δολοφονίας τοῦ 31χρονου ἀστυνομικοῦ Γιώργου Λυγγερίδη στοῦ Ρέντη ἔδωσε στήν δημοσιότητα ἡ Ἑλληνική Ἀστυνομία.

Ἄς τήν λέμε «Λαμπρή» μήπως ἀλλάξει κάτι…

Δημήτρης Καπράνος
Τέτοιες μέρες, πού χαίρεται ἡ φύση ὅλη, τέτοιες μέρες πού «στήνει ὁ ἔρωτας χορό μέ τόν ξανθόν Ἀπρίλη», ἡ πατρίδα αὐτή συνήθιζε νά «τό ρίχνει ἔξω».

Σάββατον 25 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ