ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025

Χρυσό βραβείο για NOVA και UCANDRONE στα Hellenic Responsible Business Awards 2023

Χρυσό βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2023 έλαβε η NOVA για το πιλοτικό έργο μεταφοράς φαρμακευτικού υλικού μέσω drone στα νησιά των μικρών Κυκλάδων, που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την UCANDRONE (μέλος του EFA GROUP)

Χρυσό βραβείο (Gold) στα Hellenic Responsible Business Awards στην κατηγορία Τεχνολογία & Υγεία έλαβε η ΝΟVA για το πρόγραμμα που υλοποίησε σε συνεργασία με την UCANDRONE (μέλος του EFA GROUP) για το καινοτόμο πιλοτικό έργο μεταφοράς φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού μέσω drone, στα κατοικημένα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Το  πρόγραμμα αυτό με διάρκεια τέσσερις μήνες, αφορούσε στη μεταφορά φαρμάκων και δειγμάτων αίματος σε τακτική βάση, αλλά και σε περιπτώσεις εξαιρετικά έκτακτης ανάγκης, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται σε μικρά κατοικημένα νησιά του Αιγαίου.

Με τη χρήση τεχνολογιών που βασίζονται στο σύγχρονο δίκτυο 5G της ΝΟVA, σε συνδυασμό με την  ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων,  το πρόγραμμα κατέδειξε εξαιρετικά σημαντικά οφέλη. Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drone) αυξάνονται ο χρόνος απόκρισης και η ταχύτητα μεταφοράς, ενώ μειώνεται δραστικά το κόστος των μετακινήσεων και το αντίστοιχο ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά κυρίως προσφέρονται πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που έχουν ανάγκη.

Το drone είχε καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις από το νησί της Νάξου προς τα νησιά Κουφονήσι, Ηρακλειά και Σχοινούσα, καθώς και έκτακτες πτήσεις, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, για τη μεταφορά όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου με στόχο να εξυπηρετήσει και να εξοπλίσει με ιατροφαρμακευτικό υλικό, νησιά στα οποία δεν υπάρχουν φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και του τοπικού συστήματος δημόσιας υγείας.

O Δημήτρης Στεφανάκης, Πρόεδρος της UCANDRONE (μέλος του ομίλου EFA GROUP), δήλωσε: «Η βράβευση αυτή, επιστέγασμα της επιτυχημένης δράσης του προγράμματος, αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία που αναπτύσσεται εγχώρια από Έλληνες μηχανικούς επιλύοντας σημαντικά προβλήματα. Η συνεργασία και η σύμπραξη κορυφαίων εταιριών στο είδος τους, όπως η NOVA και η UCANDRONE απέδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και δίνει υπόσχεση για περισσότερα επιτεύγματα στο μέλλον. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να επενδύουμε στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και να παρέχουμε την τεχνογνωσία μας ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας, για το κοινό καλό».

Σχετικά με την UCANDRONE

Η UCANDRONE A.E. είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία μελέτης, σχεδίασης και κατασκευής ολοκληρωμένων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων από εξ’ολοκλήρου σύνθετα αεροναυπηγικά υλικά, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ηλεκτρονικά, αισθητήρες και ωφέλιμα φορτία. Από το 2020, η UCANDRONE A.Ε. είναι μέλος του Ομίλου ΕFA GROUP, γεγονός που αναβάθμισε σημαντικά τις δυνατότητες της εταιρίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για την πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που ανέπτυξε ειδικές εφαρμογές βασισμένες σε drones, προσφέροντας βελτιωμένες παρεχόμενες υπηρεσίες σε τομείς όπως η χαρτογράφηση, η επισκόπηση, αλλά και η εναέρια επιτήρηση ενσωματώνοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης (AI/ML).

 

Ειδήσεις / Άρθρα

Τo Σάββατο 20.12 με την Εστία: Κλασσικά παραμύθια

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε το Σάββατο 20.12 και κάθε Σάββατο με την Εστία: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Την Κυριακή 21.12 με την Εστία της Κυριακής: Συλλεκτικό ημερολόγιο 2026

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 21.12 η Εστία γιορτάζει 150 χρόνια κυκλοφορίας και σας προσφέρει το επετειακό επιτοίχιο ημερολόγιο της Εστίας 2026

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη Roma Gallery

Εφημερίς Εστία
Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Εφημερίς Εστία
Μια συνεργασία –έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο διδάκτορας Βιολογίας, εικαστικός και λογοτέχνης -στιχουργός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο γκαλερίστας Γιώργος Καρτάλος. Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 στις 19:00, παρουσίασαν μια βραδιά ζωγραφικής και ποίησης στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος, Μηθύμνης 12 και Επτανήσου με έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη. Παράλληλα με το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, ασχολήθηκαν ο Χάρης Ρώμας, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Χρήστος Φερεντίνος, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό γεγονός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Οι σκηνοθέτες Δημήτρης Αρβανίτης και Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Κωνσταντίνος -Κάρολος Αρμένης ,διευθυντής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, οι ηθοποιοί Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χάρης Σώζος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Πέτρος Ιωάννου, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο βάδην Ελευθερία Ζαπαντιώτη, ο ηθοποιός και εικαστικός Γιάννης Γούνας, οι εικαστικοί Ολυμπία Μπουχλαριώτου, Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη και Κατερίνα Μωυσή. Φυσικα δεν έλειπε η πρώην Βουλευτής και Υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, μητέρα του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

Ν. Φιλαδέλφεια: Τα παιδιά πρωταγωνιστές στο άναμμα του δέντρου

Εφημερίς Εστία
Με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου (στις 19.00) το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων!