Ο προτεστάντης Τσακαλώτος εναντίον των ιερέων της Ορθοδοξίας!

Ρεσιτάλ εμπάθειας κατά του κλήρου δι ασήμαντον αφορμή – Χρεώνει στην Εκκλησία την διακοπή των σχολικών γευμάτων

Δεν μπορεί! Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι πρέπει να συμβαίνει. Το κλίμα της Κουμουνδούρου, ο αέρας, η στέρησις της εξουσίας, κάτι πάντως συμβαίνει, επιδρά στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα ωθεί στην διατύπωση θέσεων με τις οποίες διαφωνεί η συντριπτική πλειονότης του ελληνικού λαού. Μετά τον Βουλευτή Θεόδωρο Δρίτσα, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Αριστερά δεν τρομοκρατείται από την δράση της 17 Νοέμβρη γιατί αυτή κτυπούσε κατά προτίμηση την δεξιά παράταξη, σειρά λαμβάνει τώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός μνημονίων Ευκλείδης Τσακαλώτος. Με μια αδιανόητη ανάρτηση του επιτίθεται στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στους ιερείς επειδή τάχα απασχολούνται με το να φωτογραφίζονται μεταξύ τους αφήνοντας ανεπίλυτο το μείζον πρόβλημα της σιτήσεως των μαθητών με 185.000 σχολικά γεύματα . Το πρόβλημα που θίγει ο κύριος Τσακαλώτος είναι πράγματι υπαρκτό, διεκόπη η παροχή των σχολικών γευμάτων. Με μια διαφορά: ότι το χρηματοδοτούμενο αυτό από ευρωπαικούς πόρους πρόγραμμα ανήκει κυρίως στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και όχι του Υπουργού Παιδείας . Και ότι επίσης οι ιερείς δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα αυτό. Ούτε βεβαίως το παρεμπόδισαν. Πως θα μπορούσαν άλλωστε; Και όμως ! Ο προτεστάντης Ευκλείδης Τσακαλώτος προέβη στα κοινωνικά δίκτυα στην εξής άθλια ανάρτηση :

«Μένουν παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα και ο λόγος, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί η νέα σύμβαση για την εκτέλεση του έργου» . Και προσθέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να εμπλέξει στη συνέχεια την Εκκλησία με τον πλέον αήθη τρόπο στην συγκεκριμένη, άσχετη με εκείνη, διαδικασία.

«Με αυτό το δεδομένο, θα παρακαλούσα την ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας -που δεν μπορεί να μην ανησυχεί για το ότι μένουν οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίς γεύματα- να δώσει εντολή να μην απασχολούν οι ιερείς την κ. Κεραμέως, ή να φωτογραφίζονται μαζί της, μέχρι η τελευταία να καταφέρει να υπογράψει τις νέες συμβάσεις για τα σχολικά γεύματα που το επιτελικό κράτος δεν έχει καταφέρει εγκαίρως να δρομολογήσει».

Η ” Εστία ” προτρέπει τον κύριο Τσακαλώτο να είναι καλύτερα πληροφορημένος πριν αρχίσει να δίδει εντολές στον Αρχιεπίσκοπο και στην ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και πριν τολμήσει να τους εμφανίσει αναίσθητους και αδιάφορους για την πείνα των μαθητών. Διότι αν ήταν ενήμερος, όχι μόνο δεν θα τους έκανε παρατηρήσεις, όχι μόνο δεν θα τους χρέωνε ότι καθυστερούν το Υπουργείο από το να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά θα έλεγε και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ διότι η Εκκλησία παρείχε δωρεάν γεύματα στους μαθητές σχολείων του λεκανοπεδίου κατά την διάρκεια των μνημονίων, που ο ίδιος εφήρμοζε και -ω τι σύμπτωσις- η διανομή των γευμάτων αυτών διεκόπη με απόφαση της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς στο πλαίσιο της πολιτικής… διακριτών ρόλων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Ή στο πλαίσιο της σιωπηρώς τότε προωθούμενης πολιτικής της ουδετεροθρησκείας. Είναι καιρός θεωρούμε να επέμβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και να ” μαζέψει” τα ανάγωγα στελέχη του . Οι αθλιότητες τους ξεπερνούν κάθε όριο. Την μία υπέρ της τρομοκρατίας, την άλλη εναντίον της Εκκλησίας, επαφή με αυτή την χώρα και με αυτό το λαό της έχουν καμμία άραγε;

Κεντρικό θέμα