ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ιωάννης Γιαννάκενας: Για τους Έλληνες με κάθε κόστος

Ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ» μπορεί και πρέπει να είναι η τρίτη πατριωτική δύναμη που θα μπει στη Βουλή

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ίσως ωστόσο, να είναι αρκετός για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα, το οποίο επιτηδευμένα αποκρύπτουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όπως και οι διάφοροι «αναλυτές». Στη βουλή υπάρχει χώρος και για τρίτο πατριωτικό κόμμα.

Κάποιοι θα σπεύσουν να αναρωτηθούν ειρωνικά, ποια είναι τα άλλα δύο, όμως ο γράφων δεν υπήρξε ποτέ θιασώτης κάποιου είδους αποκλειστικότητος του πατριωτισμού, ούτε για τον εαυτό του ούτε για τα πολιτικά εγχειρήματα που υπηρέτησε. Ο πατριωτισμός του Έλληνα είναι μεγάλος, όπου κι αν ανήκει, κι αυτό είναι κάτι που η τελευταία κάλπη ανέδειξε. Υπό τη σκιά δυστυχώς, του θριάμβου της Νέας Δημοκρατίας.

Σχεδόν δώδεκα τοις εκατό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που ψήφισαν πατριωτικά την 21η Μαΐου. Κι όμως, τα δύο πρώτα κόμματα καταγράφουν, παρά την προβολή τους, λίγο παραπάνω από τα μισά. Πού βρίσκονται οι υπόλοιποι ψηφοφόροι; Τι θα ψηφίσουν; Πώς θα ψηφίσουν;

Η εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια τον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» τύφλωσε όλους τους συμμετέχοντες, αφήνοντάς τους να αναλώνονται σε μεταξύ τους αντεγκλήσεις. Αντί λοιπόν αυτοί να εστιάσουν στην αποσυσπείρωση που θα έπρεπε να φέρει το μεγάλο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, αλληλοπυροβολούνται. Κι όμως, αν αύριο, ένας από τους δύο αρχηγούς των δύο… μεγάλων, πρότεινε π.χ. κοινές κοινοβουλευτικές δράσεις στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και ο άλλος συμφωνούσε, θα μπορούσαν έτσι απλά να αυξήσουν αισθητά τις δυνάμεις τους. Να διεκδικήσουν τουλάχιστον το μεγαλύτερο κομμάτι των πατριωτών. Δημιουργώντας την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Δεν το κάνουν όμως, φλερτάροντας με την «γκιλοτίνα» του 3%.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ωστόσο, οι «ορφανές» ψήφοι θα μπορούσαν να εισάγουν άλλη μία πατριωτική δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, σκορπίζοντας άφθονα εγκεφαλικά στα συστημικά κόμματα και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία. Μία τέτοια πατριωτική δύναμη είναι ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ». Είναι το προϊόν των ανεξάντλητων προσπαθειών του Προδρόμου Εμφιετζόγλου για εθνική συσπείρωση, που του επιτρέπει σήμερα να είναι περήφανος ότι κατάφερε να θέσει υπό μία πολιτική στέγη δέκα διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ» είναι εδώ και στέλνει το μήνυμα-απάντηση στα ψευδοδιλήμματα που θέτει η Νέα Δημοκρατία: «Για τους Έλληνες με κάθε κόστος». Γιατί τι νόημα έχουν τα… κοστολογημένα – ο Θεός να τα κάνει – προγράμματα του κ. Μητσοτάκη, αν αύριο η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε μία γεωγραφική περιοχή, απόντων των Ελλήνων;

«Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» θα έπρεπε να είναι η ατζέντα κάθε κόμματος, που είναι σε θέση να αντιληφθεί το δημογραφικό μαρασμό της πατρίδας μας.

«Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» θα έπρεπε να είναι το σύνθημα για να αντισταθούμε στην εθνοαποδομητική ατζέντα του Νταβός και στον πολιτισμικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί κατά των παραδόσεων και του αξιακού μας συνθήματος.

«Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» είναι η απάντηση στο γιατί ο πατριωτισμός πρέπει να κυριαρχήσει στη βουλή και να ανέλθει τα σκαλοπάτια της εξουσίας το συντομότερο δυνατόν.

«Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» είναι το σύνθημα για να σας καλέσω και εγώ να συστρατευτείτε με τον «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑ­ΣΠΙΣΜΟ» του Προδρόμου Εμφιετζόγλου, γιατί αυτός μπορεί να είναι η τρίτη πατριωτική δύναμη που στις 25 Ιουνίου θα εισέλθει στη Βουλή.

Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας
Εκδότης – συγγραφέας
υποψ. Βουλευτής Α’ Αθηνών
«ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ»

Ειδήσεις / Άρθρα

Την Κυριακή 10.12 με την Εστία: Σύνταγμα Χωροφυλακής Αθηνών

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε στις 10.12 με την Εστία της Κυριακής: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ • Το έπος της μάχης του Μακρυγιάννη!

Κυριάκο, χάσαμε

Εφημερίς Εστία
Ἡ Οὐάσιγκτων ἐγκαταλείπει τό Κίεβο ἀναγγέλλοντας ἐμμέσως τήν διακοπή τῆς χρηματοδοτήσεως, ἐνῷ τό ΝΑΤΟ προαναγγέλλει διά τοῦ Στόλτενμπεργκ τήν ἧττα τῆς Οὐκρανίας στό μέτωπο! – Τί ἐκέρδισε ἡ Ἑλλάς πού στάθηκε στήν σωστή πλευρά τῆς ἱστορίας;

Θά τά «δώσουμε», μιά μέρα, ξαφνικά

Μανώλης Κοττάκης
Διαπραγμάτευση κάτω ἀπό τό τραπέζι λόγῳ πολιτικοῦ κόστους

Πρεμιέρα τῆς «Νέας Ἀριστερᾶς» μέ ψῆφο πρός τούς τραπεζῖτες

Εφημερίς Εστία
ΟΙ 11 ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ βουλευτές τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ἀνεκοίνωσαν χθές τό ὄνομα τοῦ φορέως τῆς Κοινοβουλευτικῆς Ὁμάδος πού συνεκρότησαν καί φέρει τήν ὀνομασία «Νέα Ἀριστερά».

Ἕνας ἀνήσυχος γεωπόνος τοῦ Μοντεβιδέο

Δημήτρης Καπράνος
Ὁ Ρομπέρτο Οὐάσιγκτων Καλκατέρα εἶναι γεωπόνος ἀπό τήν Οὐρουγουάη. Ὑπῆρξε διεθνής ποδοσφαιριστής, ἔπαιξε στήν Νασιονάλ τοῦ Μοντεβιδέο καί ὁ Δημήτριος Καρέλλας τόν ἔφερε νά παίξει, τό 1974, στήν «Νασιονάλ» (Ἐθνικός) τοῦ Πειραιῶς.