ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

Ας φωτογράφιζαν την Ομόνοια…

Σάββατον, 9 Απριλίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ

Πρέπει να είναι πολύ αφελείς οι δύο υπάλληλοι της Σοβιετικής πρεσβείας, που είχαν την φαεινήν ιδέαν, υπό το πρόσχημα τουριστικών περιπάτων, να φωτογραφήσουν -εις την εποχήν αυτήν των ατομικών πυραύλων- ένα στρατώνα και δύο αποθήκας εις τα… Φάρσαλα! Ακόμη και αν εσκέφθησαν, δι’ αυτού του τρόπου, να δώσουν εις το Κρεμλίνον μίαν ιδέαν της καταστάσεώς μας, είναι μεγάλη η κουταμάρα των. Είχαν όλην την ευχέρειαν να φωτογραφήσουν τους πίδακας και τας τσουλιομένας κλίμακας της Πλ. Ομονοίας. Και αι φωτογραφίαι αυταί θα επέτρεπαν εις τον εχθρόν τα ασφαλέστερα συμπεράσματα διά τα χάλια μας.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΝΣΕΝΙΚΩΝ

Υπό του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Αντιλεπρικού Σταθμού του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων απεφασίσθη η λήψις σειράς μέτρων προς βελτίωσιν των όρων διαβιώσεως και νοσηλείας των χανσενικών. Ούτω, μεταξύ άλλων, εβελτιώθη το συσσίτιον των νοσηλευομένων, ηυξήθη το ημερομίσθιων των εξ αυτών εργαζομένων, εγένετο προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος και εγκατάστασις εργαστηρίου εργασιοθεραπείας.

Απόψεις

Ἐπιδόματα ἀντί μεταρρυθμίσεων

Εφημερίς Εστία
Γιατί ἡ Κυβέρνησις ἐπιμένει σταθερά στήν χορήγηση ἐπιδομάτων καί δέν προχωρᾶ σέ γενναῖες παρεμβάσεις

Σιγά τήν Κομμισσιόν!

Μανώλης Κοττάκης
Τό εὐρωπαϊκό οἰκοδόμημα Οὔρσουλας - Μακρόν - Μέρτς, στό ὁποῖο βάσισε τήν ἡγεμονία του ὁ κύριος Πρωθυπουργός, καταρρέει – Θά διεκδικήσει νέα θητεία χωρίς συμπαῖκτες;

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ!, ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Ἀμηχανία στό ΥΠΕΞ γιά τίς ἀποκαλύψεις περί τοῦ καλωδίου Ἑλλάδος-Κύπρου

Εφημερίς Εστία
ΜΕΤΑΞΥ διαψεύσεων ὅτι ὑπάρχει προγραμματισμός καί τῶν ρεαλιστικότερων, ἡ Ἀθήνα καλεῖται νά περάσει ἀπό τό λόγο στήν πράξη.

Τά ναρκωτικά τῆς ἐξουσίας

Μανώλης Κοττάκης
ΧΘΕΣ τό πρωί μοῦ τηλεφώνησε κρατικός ἀξιωματοῦχος πού ἐμπλέκεται στήν ὑπόθεση τῆς πόντισης τοῦ καλωδίου