Ωρολογιακή βόμβα η Τουρκία – Εξελίσσεται σε κράτος εγκληματία

Θέλει να ρίξει το φράκτη για να στείλει χιλιάδες άρρωστους μετανάστες

ΚΑΠΟΙΟΙ το είχαν επισημάνει από την αρχή. Το μεταναστευτικό είναι μια υγειονομική βόμβα. Λοιμώδη νοσήματα ξεχασμένα εδώ και δεκαετίες εμφανίσθηκαν στους καταυλισμούς των λαθραίως εισελθόντων στην χώρα, που πέρασαν χωρίς κανέναν στοιχειώδη έλεγχο για την κατάσταση της υγείας τους. Την είχαν πληρώσει μάλιστα μέλη του στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού που βρέθηκε στο επίκεντρο του προβλήματος. Όλα αυτά προ κορωνοϊού. Πόσο μάλλον τώρα. Και επειδή οι ιοί και οι ασθένειες δεν γνωρίζουν σύνορα (για αυτό και όλες οι σοβαρές χώρες έχουν αναστείλει τα προγράμματα βιολογικών όπλων) η υγειονομική αυτή βόμβα μπορεί να σκάσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Πρόκειται για την άλλη διάσταση του μεταναστευτικού.

Ο Ερντογάν καταλαβαίνει τώρα ότι η ωρολογιακή βόμβα του κορωνοϊού μπορεί να σκάσει στα χέρια του. Λοιμώδεις αρρώστιες ξεχασμένες στην Ευρώπη, δεν τον απασχολούσαν. Ούτως ή άλλως δεν είχαν εκλείψει από τους τουρκικούς πληθυσμούς της Ανατολίας. Γιατί να τον ενδιαφέρει αν τις έφερναν και οι μετανάστες τους οποίους τα εγκληματικά του δίκτυα διακινούσαν. Αυτό όμως προ του κορωνοϊού. Γιατί τώρα ο Ερντογάν ξέρει -όπως όλοι υποθέτουμε- ότι αυτός ο καινούργιος εφιάλτης του έχει κτυπήσει την πόρτα. Πόσοι Αφγανοί μπήκαν παράνομα στην Τουρκία; Πόσοι Ιρανοί πέρασαν τα σύνορα, αλλά και πόσοι άλλοι ήλθαν από αυτή την χώρα που πλήττεται βαρύτατα από τον ιό, να κάνουν στην Κωνσταντινούπολη τα ανοιξιάτικα ψώνια τους; Τι έχουν αφήσει πίσω όλοι αυτοί;

Ο Ερντογάν έχει τώρα έναν λόγο παραπάνω να θέλει να τους διώξει. Πριν από λίγες εβδομάδες ήσαν άνθρωποι απάνθρωπα εργαλειοποιημένοι για να ασκηθεί πίεσις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τώρα είναι ένα βάρος. Μια απειλή για την ίδια την Τουρκία. Που ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να τους καταστήσει βάρος και απειλή για την Ελλάδα. Τόσο έχει πανικοβληθεί που έστειλε πίσω άρον-άρον τέσσερα πούλμαν με μουσουλμάνους φοιτητές από την Θράκη. Άλλοτε θα τους δεχόταν με τεμενάδες. Αλλά ας δουν και αυτοί πως η Τουρκία δεν είναι ο «μεγάλος προστάτης» του ισλάμ. Είναι ο μεγάλος εκμεταλλευτής των μουσουλμάνων.

Ο ακρίτας εθνοφύλακας του Έβρου ανέφερε με κάθε σοβαρότητα: «Όργανα του τουρκικού κράτους, τους παρότρυναν να περάσουν τα σύνορα πάση θυσία». Παρότρυναν τους παρανόμους μετανάστες, ανάμεσά τους, τους φορείς του ιού να ρίξουν το φράκτη… Ο ίδιος εθνοφύλακας, εβδομάδες τώρα δεν έχει αφήσει το μετερίζι του. Πόσοι άραγε σκέφθηκαν όταν με τηλεδιάσκεψη τον έβλεπαν από την άνετη αίθουσα επιχειρήσεων του Υπουργείου, πόσο κοντά στον κίνδυνο βρίσκεται; Πόσοι κατάλαβαν ότι κρατάει έξω τους ξενιστές πολλαπλών ιών και όχι μόνον του τελευταίου. Του νεώτερου. Του πιο επικίνδυνου.

Η Γερμανία σταματά το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεως «προσφύγων». Γιατί ξέρει τι κινδύνους φέρνει η μετακίνησις αυτή. Ακόμη και η γενικώς ανεύθυνη Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζεύτηκε. Οι χρυσοπληρωμένες ΜΚΟ εξαφανίσθηκαν. Και στην Τουρκία ο πανικός επεκτείνεται. Μεσάνυχτα κάνει τις ανακοινώσεις για την επέκταση της επιδημίας ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Φοβάται να ομολογήσει πως ο ιός τρέχει στην Τουρκία ταχύτερα από ότι στην Ιταλία.

Εξ ίσου χαμένος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει το αμίμητο ότι η Τουρκία έμεινε μόνη «να προστατεύει τα σύνορα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ»! Παραληρεί όχι μόνον για την Ελλάδα (τον ενοχλεί ότι τώρα προστατεύουμε τα σύνορά μας) αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την «παράλογη υποστήριξη» που της παρέχει. Και όμως η Ευρώπη, αν θέλει να αισθάνεται ενιαία, οφείλει ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα και τον αγώνα των ακριτών μας, που κρατούν την φράχτη, κρατούν το ποτάμι στην Θράκη. Είναι τυχαίο πώς οι Αυστριακοί και οι Πολωνοί είναι αυτοί που στέκονται δίπλα μας και φρουρούν τον Έβρο μαζί μας; Ξέρουν πώς όταν ο Έβρος είχε πέσει, η ασιατική βαρβαρότητα έφθασε στις πύλες της Βιέννης. Και κανείς δεν θέλει να δει μαζί με τους εισβολείς και τον αόρατο εχθρό που ο Ερντογάν θέλει να αποτινάξει από επάνω του και να μας τον στείλει. Και όμως το υπόστρωμα για αυτήν την υγειονομική βόμβα, η Τουρκία το δημιουργούσε. Η Τουρκία το καλλιεργούσε χρόνια τώρα.

Κεντρικό θέμα