Νέο κρυφό σχολειό οι Εκκλησίες: Μυστικές Λειτουργίες 4-6 π.μ

Και Θεία κοινωνία Drive Inn στα αυτοκίνητα!

ΠΡΙΝ πλήξει τον πλανήτη η πανδημία του κορωνοϊού αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι υπάρχουν κρυπτοχριστιανοί στον Πόντο της Τουρκίας γι αυτό και ο Σουλτάνος Ερντογάν αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναστηλώσει και να ανοίξει την Παναγία την Σουμελά. Προχθές μάλιστα ενημερωθήκαμε για νέες καθυστερήσεις στην ανακαίνισή της. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κρυπτοχριστιανοί μουσουλμάνοι ”τουρκοκρητικοί” οι οποίοι ήλθαν μυστικά στην Ελλάδα, έκαναν κρυφά τέστ DNA, ανεκάλυψαν ότι είναι Έλληνες και βρήκαν καταφύγιο στο Άγιον Όρος. Γι αυτό και ο Ερντογάν τρέμει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακόμη και στην κατάσταση που είναι σήμερα. Τον στοιχειώνει το Βυζάντιο και η Αγία Σοφία. Γνωρίζαμε ότι ισχυροί Τούρκοι επιχειρηματίες, μεσαίοι, οι οποίοι είναι κρυπτοχριστιανοί έρχονται το καλοκαίρι σε ελληνικά νησιά και με πρόφαση τις διακοπές προσκυνούν μυστικά τις εικόνες σε μοναστήρια. Γνωρίζαμε ότι χιλιάδες χριστιανοί καταπιέζονται και κρύβουν την πίστη τους στην Αλβανία του Ράμα, στην Μέση Ανατολή και την Αφρική προκειμένου να γλυτώσουν τις διώξεις, τις περιουσίες τους, το κυνηγητό ακόμη και τον ολοκληρωτικό αφανισμό από τους μισαλλόδοξους τζιχαντιστές. Ειδικώς στην Συρία όπου επίσκοποί μας αγνοούνται δύο χρόνια τώρα.

Το ρήμα ”γνωρίζαμε” είναι βεβαίως καταχρηστικό. Αφορά σε πληροφορίες που είναι σε γνώση μας καιρό τώρα, άγνωστες στο ευρύ κοινό και τις διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί οι εχθροί του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας καιροφυλακτούν. Ωστόσο οι εξελίξεις στην πατρίδα μας μας κάνουν να σκεπτόμαστε: Κρυπτοχριστιανοί έξω από τα σύνορα σε εχθρικά μουσουλμανικά κράτη είναι είδησις ότι υπάρχουν. Φυλακτό για την Ορθοδοξία μας. Κρυπτοχριστιανοί όμως στην Ελλάδα της οποίας το Σύνταγμα αναγνωρίζει την Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία είναι δυνατόν; Οι πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας είναι εντυπωσιακές, συγκλονιστικές, μοναδικές και δείχνει ότι ναι υπάρχουν. Χιλιάδες κρυπτοχριστιανοί. Των οποίων την ύπαρξη η Κυβέρνησις αγνοεί. Όχι όμως και η Εκκλησία. Η Κυβέρνησις κατά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων είδε μόνον όσους αντέδρασαν δημοσίως, τους θεώρησε αμελητέα πολιτική ποσότητα και αφού θεώρησε ότι τα βρήκε με την κορυφή της Εκκλησίας ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν είναι όμως έτσι.

Επ’ ευκαιρία του θορύβου που δημιουργήθηκε από την ανοησία του διασκεδαστή Αντώνη Κανάκη να σατιρίσει το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας (διερωτώμεθα αν θα τολμούσε να σατιρίσει το Κοράνι και το Ισλάμ χωρίς να απειληθεί από τους φανατικούς εξτρεμιστές του) αποκαλύπτουμε σήμερα τι συνέβη το Πάσχα σε χιλιάδες Ορθοδόξους Ναούς της Επικρατείας. Κάτω από τα ραντάρ. Πλην των ακτιβιστών ιερέων υπήρξαν και οι αθόρυβοι ιερείς. Οι οποίοι έδρασαν χωρίς δημοσιότητα. Συμφώνως προς απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες της ”Εστίας” κάτω από την μύτη της Κυβερνήσεως και των αρχών δεκάδες ναοί μέσα στο Άγιο Πάσχα άνοιγαν την ώρα που ο αρμόδιοι υπουργοί και οι αστυνομικές αρχές ευρίσκοντο στον τρίτο ύπνο. ”Οι εκκλησίες λειτούργησαν με γερμανικό νούμερο μέσα στο Πάσχα! Οι ιερείς λειτουργούσαν μυστικά κάθε βράδυ από τις 4 έως τις 6 τα χαράματα με ικανό εκκλησίασμα! Στην… παρανομία. Οι πιστοί δεν πτοήθηκαν, αντιθέτως πείσμωσαν από τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, και το κυνηγητό” μας ελέχθη από πηγή της Αρχιεπισκοπής η οποία ενημερώθηκε και αυτή με ελαφρά καθυστέρηση γι αυτό το “κρυφό σχολειό” των Εκκλησιών. Και βεβαιως οι ιερείς κοινωνούσαν τους πιστούς, ηλικιωμένους αλλά και δεκάδες νεωτέρους.

Κατά την ίδια πηγή σε ναό της Νοτίου Ελλάδος συνέβη το εξής καταπληκτικό. Ο ιερεύς συνεννοήθηκε με τα νεώτερα σε ηλικία μέλη του πληρώματός του που λόγω και εργασίας ξυπνούσαν αργότερα και τα κάλεσε να ευρίσκονται έξω από την εκκλησία όχι στις 4 π.μ κατά την έναρξη αλλά στις 5.30-6.00 τα χαράματα στα αυτοκίνητά τους, όπως στα παλαιά Drive Inn των κινηματογράφων. Τους ζήτησε να ακούσουν όσο μπορούσαν μέσα στην σιωπή την λειτουργία από τα… αυτοκίνητα και κατά τις 6 να του στέλνουν ένας-ένας γραπτό μήνυμα στο κινητό του το ακριβές σημείο που ευρίσκονται και την μάρκα του ΙΧ. Με αυτό το μοντέλο ειδοποιήσεως έβγαινε αθόρυβα έξω από την εκκλησία με το Δισκοπότηρο, την λαβίδα και την Θεία Κοινωνία, του αναβόσβηναν συνθηματικά τα φώτα, τους πλησίαζε και τους κοινωνούσε όλους. Μέσα στα αυτοκίνητά τους! Πριβέ.

Οι ιστορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στις ιστορίες των ιερέων που έκρυβαν την Θεία Κοινωνία στις τσάντες με τα φρούτα. Στις ιστορίες των ιερέων που κοινωνούσαν μυστικά κατ’ οίκον ηλικιωμένους. Στις ιστορίες ιερέων που κοινωνούσαν σε μοναστήρια ή σε πνευματικά κέντρα Μητροπόλεων για να μην γίνονται αντιληπτοί. Πρόκειται βεβαίως για ιστορίες ξένες στον διασκεδαστή κ. Κανάκη του ”Ράδιο Αρβύλα” ο οποίος πικραθείς από την δόξα που του έκλεψε ο συνάδελφος του κ. Αρναούτογλου στην τηλοψία δεν δίστασε να λοιδορήσει την Θεία Κοινωνία για λίγα λεπτά δημοσιότητος από την έλλειψη της οποίας υποφέρει. Πρόκειται επίσης για ιστορίες ξένες στον αγαπητό Ηλία Μόσιαλο ο οποίος πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει: Γιατί δεν κόλλησε κορωνοϊό ούτε ένας ιερεύς εδώ και δύο μήνες; Γιατί δεν κόλλησε ούτε ένας πιστός που κοινώνησε; Γιατί τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα εντοπίζονται σε αστικές περιοχές του λεκανοπεδίου κυρίως και όχι στην Περιφέρεια που τόσο λοιδορήθηκε;

Άρρητα ρήματα αυτά και για τον κ. Μόσιαλο και για τον κ. Κανάκη και για όλους όσοι μέσα στην Κυβέρνηση σημάδεψαν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία ως αιτία δεινών. Ας τα πληροφορηθούν σήμερα. Μήπως και μετανοήσουν. Συγκλονιστικό να αναπτύσσεται υπογείως των τεχνοκρατών και των πολιτικών μυστικό κίνημα κρυπτοχριστιανών. Φοβερό. Ουαί και αλλοίμονο σε αυτόν που το υποτίμησε όταν θα αναδυθεί στην επιφάνεια συντεταγμένα, μέσα από τις τάξεις της Εκκλησίας.

Κεντρικό θέμα