11.000 πρόσφυγες του ΣΥΡΙΖΑ εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα!

Με δελτίο ταυτότητος – Καταρτίζονται προγράμματα ευρέσεως εργασίας και εντάξεως στα σχολεία

ΜΙΑ ωρολογιακή βόμβα την οποία τοποθέτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ”δικαιωματιστές” Υπουργοί του στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας ”σκάει” την Δευτέρα 1η Ιουνίου στα χέρια της Κυβερνήσεως της ΝΔ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ”Εστία” ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο οποίος επείγεται τόσο για εθνικούς όσο και για τοπικούς λόγους να αποσυμφορήσει τις μεταναστευτικές δομές στα νησιά του Αιγαίου και να μεταφέρει αλλοδαπούς υπηκόους από αυτές σε άλλες δομές της ελληνικής επικρατείας στην ενδοχώρα, φέρεται πως έλαβε μία απόφαση-φωτιά: Να προχωρήσει αμέσως στην ”έξωση” 11.000 αλλοδαπών στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τις δομές φιλοξενίας της χώρας όπου κατοικούν παρανόμως (ξενοδοχεία, διαμερίσματα , κέντρα). καθώς η ιδιότης του πρόσφυγα δεν δικαιολογεί την παραμονή τους εκεί. Αντιθέτως η ιδιότης αυτή τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία, εγκατάσταση, απασχόληση και ένταξη στην ελληνική κοινωνία. Γι αυτό, άλλωστε, οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν ΑΜΚΑ και προσεχώς θα αποκτήσουν και Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ) με τις νέες ταυτότητες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Για να διαχωρίζονται από τους παρανόμους μετανάστες και να μην απελαύνονται. Ο κύριος όγκος των ανθρώπων αυτών πρόκειται να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα από τις αρχές Ιουνίου και για τον σκοπό αυτό ο κ. Μηταράκης συνηντήθη προχθές με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Πρόκειται για πρόσωπα στα οποία η κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ απένειμε στο παρελθόν την ιδιότητα του πρόσφυγα και τους παρείχε πολιτικό άσυλο με αμφίβολες διαδικασίες, καθώς οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς προέρχονται από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες οι οποίες δεν ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Συμφώνως προς τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από τους 22.726 που φιλοξενούνται σε δομές και διαμερίσματα του προγράμματος ”Εστία” οι 3.726 μένουν ήδη στην Αττική ( 2800 στον Δήμο Αθηναίων), 1235 στην Κεντρική Μακεδονία, 222 στην Κρήτη, 299 στην Ήπειρο, 277 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, 174 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, 344 στην Θεσσαλία και 158 στην Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και άλλες χώρες. Εκτός από τους 6559 που μένουν σε διαμερίσματα υπάρχουν άλλοι 3.000-4.000 που μένουν σε δομές όπως ο καταυλισμός του Ελαιώνος.

Στην πραγματικότητα η Κυβέρνησις της ΝΔ πληρώνει τα σπασμένα της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ”βάπτισε” με συνοπτικές διαδικασίες πρόσφυγες χιλιάδες παρανόμους μετανάστες από το 2015 έως το 2019. Στο εσωτερικό της Κυβερνήσεως υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι η έξωσις των χιλιάδων προσφύγων από τις δομές στις οποίες διαμένουν παρανόμως πρέπει να γίνει σταδιακά για να μην προκληθεί κοινωνική έκρηξις, ωστόσο ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να ολοκληρωθεί η απομάκρυνσίς τους μέσα στον Ιούνιο. Πρώτον, διότι η κατάστασις στα νησιά τείνει να ξεφύγει πλέον πέρα από κάθε έλεγχο, είναι χαρακτηριστικό το κρούσμα με την ΜΚΟ που χαρακτήρισε την δομή της Μόριας ”ξένο έδαφο ” και έκανε λόγο για το ”ελληνικό τμήμα του Λέσβου”. Δεύτερον, διότι οι Τούρκοι -το λένε ανοικτά διά του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου- θα στείλουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Ενώ ταυτοχρόνως δημιουργούν συνθήκες αμφισβητήσεως σε μια λωρίδα του Έβρου προκειμένου οι μετανάστες που θα εγκλωβίζονται εκεί να παραλαμβάνονται υποχρεωτικώς από την Ελλάδα ως πρόσφυγες! Προκειμένου η Ελλάδα να αντέξει στην νέα πίεση λοιπόν, το Υπουργείο κατέστρωσε μια πολιτική που περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

1. Μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων σε νησιά του Αιγαίου έως το 2030 προκειμένου οι κάτοικοι να δεχθούν την παραμονή ελαχίστου αριθμού μεταναστών στις πόλεις τους. Το εξασφαλισμένο εισόδημα από ενοίκια λειτουργεί ως δέλεαρ για τις τοπικές κοινωνίες σε συνθήκες κρίσεως. Στα ακίνητα αυτά θα φιλοξενηθούν μετανάστες μελλοντικών ροών! Παρέλκει βεβαίως να επισημάνουμε ότι θα αλλιωθεί πλήρως ο πληθυσμιακός συσχετισμός με ό,τι σημαίνει αυτό για την εθνική ασφάλεια σε βάθος χρόνου.

2. Έξωση 11.000 προσφύγων του ΣΥΡΙΖΑ από τις δομές φιλοξενίας προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότης τους.

3. Μεταφορά μεταναστών από το Αιγαίο στις δομές φιλοξενίας της πρωτευούσης που θα έχουν αποσυμφορηθεί από πρόσφυγες. Για να χρησιμοποιήσουμε αγλλικό όρο ο κ. Μηταράκης υιοθετεί μια πολιτική rotation για τους μετανάστες που θα προκαλέσει μετά βεβαιότητος μείζονα πολιτική και κοινωνική έκρηξη. Έκρηξη διότι οι 11000 πρόσφυγες θα αρνηθούν να δεχθούν την έξωση εμφανιζόμενοι ως διωκόμενοι από την Κυβέρνηση. Έκρηξη διότι η αντιπολίτευσις του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την πολιτική υπεράσπισή τους και θα κατηγορήσει την Κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία. Έκρηξη διότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσεως, ανεργίας και κορωνοϊού ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας θα εκφράσει ισχυρές αντιρρήσεις στις πολιτικές εντάξεως των προσφύγων στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στον κοινωνικό ιστό. Πράγμα το οποίο θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί η Ακροδεξιά.

Στην πραγματικότητα η Κυβέρνησις θα βρεθεί στην μέση δεχόμενη ταυτοχρόνως πυρά και από τα Αριστερά της και από τα Δεξιά της: Από Αριστερά για την ”απονιά” των εξώσεων και από δεξιά για την ”αλλοίωση” της εντάξεως. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του κ. Μηταράκη. Και του κ. Μητσοτάκη βεβαίως. Το μεταναστευτικό επανέρχεται στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου.

Κεντρικό θέμα