ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

Υπογραφή Συμβάσεων για το Drone LOTUS και το σύστημα SMOTANET μεταξύ ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ και INTRACOM DEFENSE

Την 5η Ιουλίου 2021 υπογράφτηκαν οι συμβάσεις των αναπτυξιακών προγραμμάτων για το Drone “LOTUS -Low Observable Tactical Unmanned Air System” και το σύστημα “SMOTANET – Software Defined Mobile Ad – Hoc Tactical Network” μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Intracom Defense – IDE, συντονιστή των αντίστοιχων κοινοπραξιών των δύο έργων. Το ΥΠΕΘΑ εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και την IDE, ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε σχετικά: «Με την ευκαιρία της υπογραφής των συμβάσεων των αναπτυξιακών προγραμμάτων LOTUS και SMOTANET με το ΥΠΕΘΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ, για την συμβολή τους στο καθορισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στο πλαίσιο του ρόλου του ΥΠΕΘΑ ως Υπεύθυνος Έργων και για την εν γένει μέχρι τώρα ένθερμη υποστήριξή τους. Τα δύο αυτά προγράμματα, αποτελώντας παράδειγμα ευρωπαϊκής καινοτομίας, θα προσδώσουν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των αποστολών τους».

Σχετικά με την IDE

Η INTRACOM DEFENSE (IDE), θυγατρική της IntracomHoldings, είναι μια καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Η IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.

Η IDE συγκαταλέγεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του NATO, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας. Η εξωστρέφεια, η αξιοπιστία και η ποιότητα που χαρακτηρίζουν την εταιρεία τεκμηριώνονται με όλα τα έγκυρα διεθνή πιστοποιητικά και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.intracomdefense.com

Ειδήσεις / Άρθρα

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Εφημερίς Εστία
Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια επετειακή εκδήλωση σε live streaming, στις 08 Δεκεμβρίου 2025, 07:00 μ.μ. με θέμα συζήτησης: «Κρίση της Δημοκρατίας σήμερα».

Ἐνόχλησις Ἀθηνῶν – Λευκωσίας γιά τήν ἔγερση ἀνατολικοῦ ζητήματος!

Εφημερίς Εστία
Γιά ἐπάνοδο στήν «πρό τοῦ 1919 ἐποχή» ὅπου ὑπῆρχε ἡ Ὀθωμανική αὐτοκρατορία ὁμίλησε ὁ ἀμερικανός διπλωμάτης! – Ἡ κατάλυσις της εἶχε ὡς στόχο τότε τόν περιορισμό τῆς καθόδου τῆς Ρωσσίας στήν Μεσόγειο Τώρα ζητεῖται ἡ διευκόλυνσις τῆς καθόδου της μέσῳ τῆς ἐξαφανίσεως τῶν ἐθνικῶν κρατῶν

Τό πρωτότυπο καί τό γενόσημο

Μανώλης Κοττάκης
O ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ συνήθιζε νά λέει πώς «ὅσο μεγαλώνει ὁ ἄνθρωπος τά προτερήματά του βελτιώνονται καί τά ἐλαττώματά του ἐπιδεινώνονται.»

Στάσις πληρωμῶν, αὔξησις ληξιπρόθεσμων στήν Ἐφορία!

Εφημερίς Εστία
ΕΚΡΗΞΗ τῶν ληξιπρόθεσμων χρεῶν πρός τήν ἐφορία κατεγράφη στό 10μηνο Ἰανουαρίου – Ὀκτωβρίου, καθώς ηὐξήθησαν σχεδόν κατά 8 δισ. εὐρώ, ἀναδεικνύοντας τό ἀδιέξοδο στό ὁποῖο ἔχουν περιέλθει οἱ μισοί φορολογούμενοι, οἱ ὁποῖοι ἐμφανίζονται ὡς ὀφειλέτες τῆς Ἐφορίας.

Ἄς μιλήσουμε λίγο γιά τήν οἰκογενειοκρατία

Δημήτρης Καπράνος
Πόσες φορές, ἀλήθεια, ἔχουμε ἀκούει στήν πατρίδα μας τόν ὅρο «οἰκογενειοκρατία»;