Top Greek Export Company 2023 αναδείχθηκε η ΤΗΕΟΝ SENSORS

7 χρυσά και 1 ασημένιο απέσπασε συνολικά ο Όμιλος EFA GROUP στα “Greek Exports Awards”

Nικήτρια των Greek Exports Awards 2023 αναδείχθηκε η ελληνική εταιρία συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης THEON SENSORS S.A., μέλος του EFA GROUP, κατακτώντας τον τίτλο Top Greek Export Company 2023,  το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης, ενώ συνολικά τιμήθηκε με 7 χρυσά βραβεία στις κατηγορίες:

  1. Top Greek Export Company 2023
  2. Top Industrial Export Company
  3. Top Manufacturing Export Company
  4. Top Export Company στο PR
  5. Top Export Company στο HR
  6. Top Export Company στο R&D
  7. Τop Export Product

Ασημένιο βραβείο ως Τop Innovation in Exports απέσπασε και η SCYTALYS (μέλος και αυτή του Ομίλου EFA GROUP ), σε μία από τις πιο σημαντικές κατηγορίες βραβείων της διοργάνωσης. Η εταιρία διακρίθηκε για τη δυναμική διεθνή της παρουσία στους τομείς άμυνας και ασφάλειας και συγκεκριμένα για την  ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών διαλειτουργικότητας.

Στην τελετή απονομής των Greek Exports Awards 2023, που διεξήχθη την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για την εξαγωγική τους δραστηριότητα, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη συγκυρία που σημαδεύτηκε  από την πανδημία, γεωπολιτικές συγκρούσεις, αλλά και υψηλό ενεργειακό, μεταφορικό και χρηματοδοτικό κόστος.

Την τελευταία τριετία (2020-2022) η ΤΗΕΟΝ SENSORS έχει πραγματοποιήσει εξαγωγές της τάξεως των €260 εκ., οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνολικού της τζίρου, ενώ μόνο για το 2023 αναμένει το ίδιο περίπου ποσό εξαγωγών βάσει υπογεγραμμένων συμβάσεων. Η εξωστρέφεια αποτελεί για την εταιρία στρατηγική προτεραιότητα, σε συνδυασμό με την καινοτομία και την υψηλή προστιθέμενη αξία των προϊόντων της.  Η διεθνής αναγνώρισή της καταδεικνύεται και από την ποικιλομορφία  των χωρών με τις οποίες συνεργάζεται, έχοντας καταφέρει να εισέλθει επιτυχώς σε αγορές όπως της Σ. Αραβίας, της Γερμανίας,  της Λετονίας, της Αίγυπτου, του Καναδά, των ΗΑΕ, των ΗΠΑ κ.α., χώρες με εξαιρετικά απαιτητικούς στρατούς και δυναμικά γεωστρατηγικά περιβάλλοντα. Χαρακτηριστικό της εξωστρέφειας του Ομίλου EFA GROUP είναι και η συνεχή παρουσία των εταιριών του στις μεγαλύτερες διεθνείς κλαδικές εκθέσεις (μόνο το 2022 συμμετείχε σε πάνω από 15 εκθέσεις ανά τον κόσμο).

Μόλις πρόσφατα η THEON SENSORS USA Inc. με έδρα τις ΗΠΑ ολοκλήρωσε όλες τις δι­αδικασίες για μεταφορά τεχνολογίας και σχε­τικές εκπαιδεύσεις στo πλαίσιo συνεργασίας με την EOTECH για γραμμή παραγωγής στο Plymouth, Michigan των ΗΠΑ που θα εξυπη­ρετεί τις αυξημένες ανάγκες της αμερικανικής αγοράς σε συστήματα νυχτερινής όρασης. Σε λίγες ημέρες θα εγκαινιαστεί και το νέο ερ­γοστάσιο της εταιρίας στο Κορωπί, ενώ μέσα στο 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μονάδες συμπαραγωγής της THEON SENSORS στο Wetzlar της Γερμανίας μέσω της κοινής εται­ρίας με τη Hensoldt. Ανάλογες μονάδες θα υπάρξουν στη Ν. Κορέα, ενώ στα σκαριά εί­ναι και μια δεύτερη βιομηχανική συνεργασία στη Μέση Ανατολή.

Στρατηγικό πλεονέκτημα του Ομίλου EFA GROUP αποτελεί το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό του, αφού ο Όμιλος επενδύει όχι μόνο σε αύξηση προσλήψεων, αλλά κυρίως σε μια ολιστική επανεκπαίδευση όλου του υφιστάμενου προσωπικού του σε ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων.

«Η Ελλάδα μπορεί να εξάγει καινοτομία και υψηλή τεχνολογία και αυτό αναδεικνύουν και τα συγκεκριμένα βραβεία εξαγωγών, ότι δηλαδή η χώρα έχει πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις που όχι μόνο συνεισφέρουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και μπορούν να καταστούν διεθνώς ανταγωνιστικές και πρωτοπόρες. Η χρυσή συνταγή είναι ο συνδυασμός εξωστρεφούς στρατηγικής και αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού μέσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Το επίπεδο των Ελλήνων και Ελληνίδων μηχανικών είναι πλήρως «εξαγώγιμο», μέσα από ισχυρές ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν ολοκληρωμένα ελληνικά προϊόντα και παράγουν πολύ μεγαλύτερη ελληνική προστιθέμενη αξία από τις πάντα καλοδεχούμενες πολυεθνικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ευχαριστώ τα 400 στελέχη του EFA GROUP για αυτές τις διακρίσεις ελπίζοντας να συνεχίσουμε και στο άμεσο μέλλον την ίδια  αυτή πορεία», ανέφερε σχετικά ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος του EFA GROUP.

Τα Greek Exports Awards 2023, μαζί με το Greek Exports Forum, διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά, από την  Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Οι τελικοί βραβευθέντες αναδείχθηκαν μετά τον συνδυασμό των ψήφων, με ποσοστό βαρύτητας 60%-40% της ψηφοφορίας της Επιτροπής και του κοινού, αντίστοιχα.

Ειδήσεις / Άρθρα

Συζήτηση Κρίστιαν Χατζημηνά στο DELPHI σχετικά με την επαναβιομηχανοποίηση και υψηλή τεχνολογία στην επιχειρηματικότητα

Εφημερίς Εστία
Ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), συμμετείχε στο fire chat με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, κα Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, με τίτλο «Ο ρόλος της επαναβιομηχανοποίησης και της υψηλής τεχνολογίας στην επιχειρηματικότητα και την εθνική οικονομία» στα πλαίσια του Delphi Economic Forum IX.

Ὁ ἀγῶνας τώρα δικαιώνεται! Στήν ΝΔ ὁ Μπελέρης μετά τήν κατακραυγή

Εφημερίς Εστία
Νίκη τοῦ Βορειοηπειρωτικοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῆς «Ἑστίας» ἡ ἔνταξις τοῦ ἐκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας στό εὐρωψηφοδέλτιο τῆς φιλελεύθερης παρατάξεως – Ὑπεχώρησε ἀτάκτως ὁ κ. Μητσοτάκης, ὁ ὁποῖος διοχέτευε τήν ἄρνησή του τήν περασμένη ἑβδομάδα – Ὁ ρόλος τῶν ἀρνητικῶν δημοσκοπήσεων

Τό Μαντεῖο δέν βγάζει πιά χρησμούς

Μανώλης Κοττάκης
ΕΔΩ καί ἐννέα χρόνια ὁ ἐπιχειρηματίας καί τέως ἐμπορικός ἀκόλουθος τῆς πρεσβείας τῶν ΗΠΑ στήν Ἀθήνα Συμεών Τσομῶκος συνέλαβε καί ἄρχισε νά ὑλοποιεῖ μιά ἐξαιρετική ἰδέα: νά διοργανώσει μιά ἀνάσα ἀπό τό Μαντεῖο τῶν Δελφῶν, στίς ἐγκαταστάσεις τοῦ Πολιτιστικοῦ Ἱδρύματος, τό «Ἑλληνικό Νταβός».

Ἀπών ὁ Μεϊμαράκης ἀπό τήν ἀνακοίνωση τοῦ ψηφοδελτίου

Εφημερίς Εστία
Δυσφορία γιά τήν σύνθεσή του

Εὐχαριστοῦμε, κύριε Νῖκο Πορτοκάλογλου

Δημήτρης Καπράνος
Τόν Νῖκο Πορτοκάλογλου τόν ξεχώρισα ἀπό τότε πού ἄκουσα τούς «Φατμέ».