ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025

Το Μαξίμου καλύπτει τον κ. Βρούτση

Το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τον υπουργό Εργασίας

Η «αστοχία» και η «λανθασμένη διαχείριση» του προγράμματος με τα voucher για τους επιστήμονες από τον υπουργό Εργασίας που είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού δεν έκρυβαν τελικώς δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Γιάννη Βρούτση. Το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος εδέχθη σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε με έμφαση ότι ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βεβαίως ο υπουργός Εργασίας είχε σπεύσει από χθες το πρωί από το βήμα της Βουλής να παραδεχθεί το λάθος του, το οποίο απέδωσε στον κατεπείγοντα χαρακτήρα των μέτρων. Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου μπορεί να γίνονται και αστοχίες. Σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε. Ταυτόχρονα, έδωσε εντολή να ξεκινήσει αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Πράγμα που δεν συνέβη, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια». Και ο υπουργός Αναπτύξεως Άδωνις Γεωργιάδης ανεγνώρισε ότι ήταν «αστοχία» το πρόγραμμα τηλεκαταρτήσεως το οποίο έγινε με μεγάλη ταχύτητα. «Δεν θεωρώ κακό, ούτε σημάδι αδυναμίας να ακούμε την κοινωνία», είπε σχετικώς, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε συμφέροντα, γι’αυτό και καταργήσαμε το πρόγραμμα». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λασπολογεί. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «έγιναν όλα σε χρόνο μηδέν» και υπεστήριξε ότι ακολουθήθηκε το πλαίσιο που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο δεν προβλεπόταν αξιολόγηση. «Εμείς, στο Υπουργείο Εργασίας είχαμε την τόλμη να πούμε ότι το πρόγραμμα αποσύρεται. Αυτό λέγεται πολιτική εντιμότητα και γενναιότητα. Γυρίζουμε όλα τα συστήματα πίσω και αξιολογούμε το νομοθετικό πλαίσιο» προσέθεσε.

Ειδήσεις / Άρθρα

Θράσος Φιντάν: Μέ μοντέλο Κάσου οἱ ἔρευνες Chevron νοτίως τῆς Κρήτης

Εφημερίς Εστία
Ὁ Τοῦρκος ΥΠΕΞ ἐπικαλεῖται γιά πρώτη φορά τό Διεθνές Δίκαιο τῆς Θαλάσσης καί ὑπαινίσσεται ἀπό τήν Ρώμη ὅτι ἡ Chevron πρέπει νά πάρει ἄδεια γιά ἕνα ἀπό τά τρία οἰκόπεδα λόγῳ τουρκολιβυκοῦ μνημονίου

Πρόωροι πανηγυρισμοί

Εφημερίς Εστία
Η κατάθεσις προσφορᾶς ἀπό τήν ἀμερικανική Chevron γιά ἔρευνες στά θαλάσσια τεμάχια νοτίως τῆς Κρήτης, εἶναι μιά σημαντική ἐξέλιξις, ἀλλά, ὅπως συμβαίνει σέ ὅλα τά ζητήματα αὐτῆς τῆς μορφῆς, τό τί τελικῶς θά γίνει εἶναι ζήτημα διαχειρίσεως ἀπό τήν ἑλληνική πλευρά.

Ἀπαγορεύεται ἡ πρόσβασις κατηγορουμένου στήν δικογραφία μέ τροπολογία Φλωρίδη!

Εφημερίς Εστία
Σφοδρές ἀντιδράσεις στόν δικηγορικό καί ὄχι μόνο κόσμο ἔχει προκαλέσει διάταξις πού ἐπιχειρεῖ νά περάσει στόν Κώδικα Ποινικῆς Δικονομίας ὁ ὑπουργός Δικαιοσύνης, ἡ ὁποία θά ἀπαγορεύσει στόν κατηγορούμενο νά λαμβάνει γνώση τοῦ ὑλικοῦ τῆς δικογραφίας, ὥστε νά προετοιμασθεῖ καταλλήλως γιά τήν ἀπολογία του.

Σέ ἐπικίνδυνη πολιτική καμπή οἱ Ἡνωμένες Πολιτεῖες

Δημήτρης Καπράνος
Τό πόσο ταραγμένη εἶναι πλέον ἡ πολιτική ἰσορροπία στίς ΗΠΑ εἶναι ὀφθαλμοφανέστατο.

Λαϊκή φάρσα

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 16 Σεπτεμβρίου 1925