Το Κολλέγιο Αθηνών συγκεντρώνει χρήματα για την Μονάδα Νεογνών του «Αττικόν»

Αγαπητά μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας…

…Αυτές τις ημέρες, κανονικά, θα κάναμε τον απολογισμό του Πανηγυριού μας, για να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και θα παρακολουθούσαμε τα τελευταία μαθήματα, πριν αποχαιρετιστούμε για τις διακοπές του Πάσχα. Όμως, αυτές τις ημέρες μένουμε σπίτι, μαθαίνουμε εξ αποστάσεως και επικοινωνούμε μόνο διαδικτυακά. Ανυπομονούμε τώρα να επιστρέψουμε στις τάξεις μας και στην καθημερινότητά μας, να ξαναδούμε τους φίλους και τους δασκάλους μας, που μας έχουν τόσο λείψει.

Οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς που είχαμε σχεδιάσει για φέτος (Εξόρμηση, δενδροφυτεύσεις, επισκέψεις σε ιδρύματα κ.ά.). Ωστόσο, από το σπίτι, παραμένουμε δραστήριοι και σας καλούμε να δράσουμε όλοι μαζί. Με μακρόχρονη παράδοση κοινωνικής αλληλεγγύης στο Σχολείο μας, δεν μπορούμε εμείς να μείνουμε αμέτοχοι στην πρωτοφανή πραγματικότητα που ζούμε. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς όλους εκείνους που προασπίζονται την υγεία μας δίνοντας καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα και θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε υποστηρίζοντας την προσπάθειά τους.

Σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε δυναμικά και να στηρίξετε την προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε χρήματα για την ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» όπου νοσηλεύονται νεογνά, οι μητέρες των οποίων έχουν προσβληθεί από τον COVID-19. Δείτε εδώ τη σχετική επιστολή.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ

Ειδήσεις / Άρθρα

Νόμους ἔχουμε, τάξη δέν ἔχουμε

Εφημερίς Εστία
Ἀποσπασματικά καί ἄκαμπτα μέτρα πού ἀφήνουν κενά – Ὑπερβολές καί ἔλλειψις ἐνημερώσεως πού ταλαιπωροῦν τούς πολῖτες – Ἐλλείπει ἡ «κουλτούρα ἀσφαλείας»

Ἐπιτελικό καθεστώς

Μανώλης Κοττάκης
ΟI λέξεις εἶναι σφαῖρες καί γι’ αὐτό θά πρέπει νά προσέχει πάρα πολύ κανείς πῶς τίς χρησιμοποιεῖ στόν δημόσιο λόγο.

Ἅλμα τοῦ πετρελαίου στά 118 δολλάρια τό βαρέλι

Εφημερίς Εστία
Νέα κοῦρσα στίς τιμές τοῦ πετρελαίου Brent, καθώς οἱ ἀγορές βλέπουν παρατεταμένη κρίση στήν ροή τοῦ πετρελαίου μέσῳ τῶν Στενῶν τοῦ Ὁρμούζ.

Πιό κοντά στήν πόλη τό λιμάνι τοῦ Πειραιῶς

Δημήτρης Καπράνος
Ἕνα νέο σημεῖο ἀναφορᾶς, πού ἐνισχύει τήν σύνδεση τοῦ λιμανιοῦ μέ τήν πόλη καί τούς πολῖτες, δημιουργεῖται στόν Πειραιᾶ.

Σάββατον 30 Ἀπριλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ