Θυρανοίξια για το παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας και του Όσιου Λουκά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Στενή και διαχρονική η σχέση του Συλλόγου της ΑΕΚ με την Εκκλησία

Όπως ενημέρωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 7:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαβριήλ θα τελέσει την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Σοφίας-Οσίου Λουκά του εν Στειρίω, που βρίσκεται εντός του νέου γηπέδου της ΑΕΚ OPAP ARENA.

Η τελετή των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου, που βρίσκεται στην υποδοχή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ OPAP ARENA και τιμάται επ’ ονόματι της του Θεού Σοφίας και του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω, έρχεται να επιβεβαιώσει γι’ άλλη μία φορά την στενή και διαχρονική σχέση του Συλλόγου της ΑΕΚ με την Εκκλησία, η οποία ξεκινά με την δραματική έξοδο των Ελλήνων της Ανατολής από τις πανάρχαιες πατρογονικές εστίες της Ιωνικής γης, του Πόντου και της Θράκης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την αθρόα έλευσή τους στην μητροπολιτική Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται:

«Παράλληλα δε, έρχεται να μας υπενθυμίσει, ότι στο διάβα αυτό των 100 ετών, Εκκλησία και ΑΕΚ πορεύονται μαζί και μοιράζονται τις ίδιες νοσταλγικές αναμνήσεις και τις ίδιες εμπειρίες.

Ήταν μάλιστα το έτος 1926, όταν ο εξορισθείς στην Ελλάδα, μακαριστός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνος ο ΣΤ’, αφουγκραζόμενος την αγωνία των Μικρασιατών προσφύγων για την εύρεση ενός αθλητικού χώρου που θα στέγαζε τα όνειρα και τις προσδοκίες της προσφυγικής ομάδας της ΑΕΚ, απευθύνθηκε στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Ελευθέριο Βενιζέλο και κατάφερε να αποκτήσει τον χώρο αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον χώρο αυτό, έμελλε να ιδρυθεί τόσο ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδελφείας, αντίγραφο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος του Πέραν Κωνσταντινουπόλεως, όσο και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ OPAP ARENA, το οποίο φέτος, με τη χάρη του Θεού, κατάφερε να πανηγυρίσει τόσο την κατάκτηση του Ελληνικού Πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου Ελλάδος».

Ειδήσεις / Άρθρα

IV Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας: Σχεδιάζοντας το μέλλον της Θεσσαλίας – Οικοδομώντας την Ελλάδα της Ευρώπης

Εφημερίς Εστία
Σε μια κρίσιμη εποχή κατά την οποία η Ευρώπη επαναπροσδιορίζει τις στρατηγικές της προτεραιότητες και οι περιφέρειες καλούνται να διαμορφώσουν τη δική τους βιώσιμη και ανταγωνιστική αναπτυξιακή πορεία, το 4ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας επιστρέφει στη Λάρισα στις 28 και 29 Απριλίου 2026, καθιστώντας τη Θεσσαλία τόπο σύνθεσης ιδεών και παραγωγής πολιτικής σκέψης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η “Χρηστίδειος τελετή 2026”

Εφημερίς Εστία
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του συλλόγου, ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Πέτρος Γαϊτάνος – Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο βίος – Οι λόγοι & οι ύμνοι του Αγίου

Εφημερίς Εστία
Συμμετέχουν η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Λεωνίδας Κακούρης Αφηγηματική Μουσική Παράσταση

Πῶς θά ἐπιστρέψουμε στίς πλειοψηφίες

Εφημερίς Εστία
Καί πῶς θά ἀπαλλαγοῦμε ἀπό τούς κεκράκτες τοῦ φανατισμοῦ – Ἄν δέν κάνουμε κάτι γιά τήν Δημοκρατία, θά μᾶς ξεψυχήσει στά χέρια

Κρίσιμο τέστ συνοχῆς ἡ ψηφοφορία γιά τήν ἄρση ἀσυλίας τῶν βουλευτῶν

Εφημερίς Εστία
Γιά αὔριο εἶναι προγραμματισμένη ἡ συνεδρίασις τῆς Ὁλομελείας τῆς Βουλῆς, ἡ ὁποία θά κληθεῖ νά λάβει τήν ἀπόφαση γιά τίς ἄρσεις ἀσυλίας τῶν 13 ἐν συνόλῳ βουλευτῶν.