Τέλος τα sms ανοίγουν και οι εκκλησίες

Άναψε το πράσινο φως για την λειτουργία των σχολείων

Σήμερα το απόγευμα τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί θα ανακοινώσουν και εν συνεχεία θα εξηγήσουν το κυβερνητικό σχέδιο που αφορά στην επομένη ημέρα μετά την καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα αποτελεί παρελθόν η αποστολή sms στο 13033 ή η συμπλήρωσις του σχετικού εγγράφου για τις μετακινήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρέπεμψε στις σημερινές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικώς με το τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις και εκτός νομών και νησιών. Εξήγησε ότι από την Δευτέρα θα ανοίξουν και πάλι οι εκκλησίες μόνο όμως για ατομική λατρεία, ενώ αργότερα, σε όλους τους χώρους λατρείας θα γίνουν λειτουργίες και με πιστούς αλλά ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες. «Είναι θέμα σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Να πω ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό προτείνει συγκεκριμένα πλαίσια μέσα στα οποία θα μπορεί, με σεβασμό σε κανόνες και προϋποθέσεις, να υπάρχει είσοδος των πιστών στις λειτουργίες, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και εφ όσον τηρούνται μέτρα προσωπικής υγιεινής και αποστάσεων», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Θ’ ακολουθήσουν στις 11 Μαίου τα Λύκεια και σταδιακά οι άλλες βαθμίδες εκπαιδεύσεως. Χθες το απόγευμα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η Επιτροπή ανάβει το πράσινο φως για την σταδιακό άνοιγμα των σχολείων.

Ερωτηθείς για τους φόβους των γονέων εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, αρχής γενομένης με τα Λύκεια στις 11 Μαίου, και αν θα υπολογισθούν τυχόν απουσίες, ο κ. Πέτσας τόνισε πως αυτό που μας έφερε μέχρι εδώ να τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες είναι η εμπιστοσύνη η οποία κτίζεται γύρω από ένα αποτελεσματικό κράτος. «Το σχέδιο της κυβέρνησης θα δίνει απαντήσεις ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητο στοιχείο για να ξεπεράσουμε την κρίση. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανησυχίες και πάντα υπενθυμίζουμε τη σημασία που έχει η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας, κάτι που δεν υπήρχε το Φεβρουάριο και τώρα έχει μπει στη ζωή μας. Τη σημασία που έχει να τηρούμε τις αποστάσεις, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο μέχρι το Μάρτιο, και το γεγονός ότι έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει ενισχυθεί σημαντικά», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κι έτσι την προσεχή Παρασκευή δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις και άλλοι εορτασμοί. Κάλεσε όλα τα κόμματα και τα συνδικάτα να συμμορφωθούν στις υποδείξεις.

Σχετικώς με καταγγελίες ότι ιατροί του ΕΣΥ δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες, ανέφερε πως πάντα σε έκτακτη κρίση η Πολιτεία φροντίζει με έκτακτες παρεμβάσεις να διορθώνει ή να συμπληρώνει το υφιστάμενο πλαίσιο. Τόνισε ότι υπάρχει αύξησις στο ποσοστό των εφημεριών από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και όπου υπάρχει πρόβλημα με υπέρβαση του αριθμού των εφημεριών, αυτό διορθώνεται με νομοθετική παρέμβαση της Κυβερνήσεως.

Ειδήσεις / Άρθρα

Την Κυριακή 28.04 με την Εστία: Διπλή προσφορά!

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε στις 28.04 με την Εστία της Κυριακής μία διπλή προσφορά!

Στόν «ἀέρα» ἡ στρατηγική τῆς προσεγγίσεως μετά τήν ρήξη Ἐρντογάν – ΗΠΑ

Εφημερίς Εστία
Πρωτοφανής κλιμάκωσις – Ὁ Τοῦρκος Πρόεδρος ἀκύρωσε τήν συνάντησή του μέ τόν Πρόεδρο Μπάιντεν στήν Οὐάσιγκτων μετά τήν ἔγκριση πακέτου οἰκονομικῆς βοηθείας στό Ἰσραήλ – Ὁ ἄξων Ἀγκύρας-Καΐρου-Χαμάς – Τί σημαίνει αὐτό γιά τίς ἑλληνο-τουρκικές σχέσεις

Χριστοδουλίδης: Μετανάστες τό 7% τοῦ πληθυσμοῦ τῆς Κύπρου!

Εφημερίς Εστία
«ΕΙΜΑΣΤΕ στά ὅριά μας.» Αὐτός εἶναι ὁ τίτλος τῆς συνεντεύξεως πού παρεχώρησε ὁ Κύπριος Πρόεδρος κ Νῖκος Χριστοδούλίδης στά γερμανικά ΜΜΕ γιά τίς ηὐξημένες μεταναστευτικές ροές ἀπό τόν Λίβανο, εἰδικά μετά τήν ἔναρξη τοῦ πολέμου στό Ἰσραήλ.

Σχετικά μέ τήν Ἐπέτειο καί κάτι ψιλά…

Δημήτρης Καπράνος
Ἄνοιξα χθές τό ἀρχεῖο μου, λόγῳ τῆς ἡμέρας, (21η Ἀπριλίου), καί χάζευα πρωτοσέλιδα καί ἀποκόμματα ἐφημερίδων τῆς ἐποχῆς. Πῶ, πῶ, πῶ!

Τετάρτη, 22 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΙΚΟΦΑΓΟΙ