«Τα Χριστούγεννα των Ελλήνων» – Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, 22:00, στην ΕΡΤ-1

Χριστούγεννα για όλους τους Έλληνες, με όλους τους Έλληνες, γιορτάζει φέτος η ΕΡΤ…

… το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, στις 10.00 μ.μ., στην εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Στην 4ωρη γιορτή, εμφανίζονται μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, για πρώτη φορά μαζί και παίζουν σπουδαίοι σολίστες. Αλφαβητικά, παίρνουν μέρος:

  • Αδαμαντίδης Θέμης
  • Ανδριόπουλος Ηλίας
  • Βασιλόπουλος Θανάσης
  • Καραντίνης Μανώλης
  • Μητσιάς Μανώλης
  • Νεοφυτίδης Νεοκλής
  • Νικολάου Λιζέτα
  • Πάολα
  • Ρουβάς Σάκης
  • Σαΐα Ηρώ
  • Σούκας Τάκης
  • Τσαχουρίδης Κωνσταντίνος
  • Τσαχουρίδης Ματθαίος
  • Φερεντίνου Έλενα
  • Χατζής Κώστας με την κόρη του Ντανιέλα

Τα ξεχωριστά ιντερμέδια του μοναδικού αυτού προγράμματος, είναι:

  • Τα Γενέθλια (95 χρόνια) του Μίκη Θεοδωράκη, όπου τραγουδούν, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, τα μοναδικά τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού.
  • Μετά 40 έτη: Οι τρεις Ρεπόρτερς Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλας, επανεμφανίζονται στην ΕΡΤ1 και θυμούνται τα παλιά και τα αξέχαστα.
  • Για τα 55 χρόνια του Γιώργου Λιάνη στη δημοσιογραφία έστειλαν μηνύματα: ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Μίκης Θεοδωράκης.
  • Ο Ηλίας Ανδριόπουλος και ο Μανώλης Μητσιάς τιμούν τον Νίκο Γκάτσο.
  • Η Ηρώ Σαΐα τιμά το Δημοτικό Τραγούδι, και με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη ερμηνεύουν σπάνια τραγούδια.
  • Ο Σάκης Ρουβάς και η Πάολα είναι οι πιο μεγάλες εκπλήξεις. Εκτός από τις ερμηνείες τους για το Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, λένε για πρώτη φορά τραγούδια άλλων συνθετών και δικά τους, με σολίστες τον Μανώλη Καραντίνη και τον Γιάννη Βασιλόπουλο.
  • Οι αδερφοί Τσαχουρίδη γυρίζουν, με αρχή και τέλος τον Πόντο, τον κόσμο όλο.
  • Ο Κώστας Χατζής, άκρως συγκινητικός, έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Ντανιέλα, σε ένα από τα ρεσιτάλ που θυμίζουν τον παλιό, υπέροχο Χατζή.
  • Η Λιζέτα Νικολάου ερμηνεύει την τεράστια επιτυχία του Βασίλη Τσιτσάνη «Της Γερακίνας Γιος», όπου συμμετείχε στην πρώτη εκτέλεση με τον μεγάλο συνθέτη.
  • Τέλος, η Έλενα Φερεντίνου, στην πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση.

Καλεσμένοι αυτής της εκπομπής είναι επίσης η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο εκδότης-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, ο ζωγράφος Γιάννης Μετζικώφ, ο Αλέξης Κωστάλας και ο Ηλίας Μαροσούλης.

          

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὅταν λέμε ἰσόβια ἐννοοῦμε ἰσόβια

Εφημερίς Εστία
Ἐπεχείρησαν τήν κατάλυση τοῦ δημοκρατικοῦ πολιτεύματος μέ τά ὅπλα, δολοφόνησαν βουλευτές, διπλωμάτες, δικαστές, ἀστυνομικούς, ἐκδότες, βιομηχάνους καί ἀποροῦν γιατί παραμένουν στήν φυλακή – Μέ ἀφορμή τό αἴτημα Γιωτόπουλου

Μέρτς: Ἡ Οὐκρανία στήν ΕΕ χωρίς δικαίωμα ψήφου

Μανώλης Κοττάκης
Μέ Ἐπίτροπο καί εὐρωβουλευτές – Ἀντιστάθμισμα γιά τήν ἐπαναπροσέγγιση Βρυξελλῶν καί Μόσχας – Εἴσοδος τῆς Τουρκίας στήν ΕΕ δι’ ἀντιπροσώπου

Κυβερνοασφάλεια: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία των αλλαγών

Εφημερίς Εστία
Οι αλλαγές στην κυβερνοασφάλεια βρίσκονται στη φάση θεσμικής διαπραγμάτευσης, με κράτη, Κοινοβούλιο και φορείς να πιέζουν για τροποποιήσεις.

Κυβερνοασφάλεια: Γιατί η CSA2 δεν αφορά μόνο τις τηλεπικοινωνίες

Εφημερίς Εστία
Πώς η νέα αναθεώρηση του Cybersecurity Act επεκτείνει την κυβερνοασφάλεια πέρα από την τεχνική πιστοποίηση, αγγίζοντας κράτη και προμηθευτές.

Έρευνα: Η Κομισιόν ανοίγει θέμα κυριαρχίας μέσω της κυβερνοασφάλειας;

Εφημερίς Εστία
Η συζήτηση στις Βρυξέλλες για το Cybersecurity Act και τον πιθανό περιορισμό του ρόλου των κρατών της Ε.Ε. – Η ιδιαίτερη περίπτωση της Ελλάδας