«Τα Χριστούγεννα των Ελλήνων» – Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, 22:00, στην ΕΡΤ-1

Χριστούγεννα για όλους τους Έλληνες, με όλους τους Έλληνες, γιορτάζει φέτος η ΕΡΤ…

… το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, στις 10.00 μ.μ., στην εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Στην 4ωρη γιορτή, εμφανίζονται μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, για πρώτη φορά μαζί και παίζουν σπουδαίοι σολίστες. Αλφαβητικά, παίρνουν μέρος:

  • Αδαμαντίδης Θέμης
  • Ανδριόπουλος Ηλίας
  • Βασιλόπουλος Θανάσης
  • Καραντίνης Μανώλης
  • Μητσιάς Μανώλης
  • Νεοφυτίδης Νεοκλής
  • Νικολάου Λιζέτα
  • Πάολα
  • Ρουβάς Σάκης
  • Σαΐα Ηρώ
  • Σούκας Τάκης
  • Τσαχουρίδης Κωνσταντίνος
  • Τσαχουρίδης Ματθαίος
  • Φερεντίνου Έλενα
  • Χατζής Κώστας με την κόρη του Ντανιέλα

Τα ξεχωριστά ιντερμέδια του μοναδικού αυτού προγράμματος, είναι:

  • Τα Γενέθλια (95 χρόνια) του Μίκη Θεοδωράκη, όπου τραγουδούν, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, τα μοναδικά τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού.
  • Μετά 40 έτη: Οι τρεις Ρεπόρτερς Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλας, επανεμφανίζονται στην ΕΡΤ1 και θυμούνται τα παλιά και τα αξέχαστα.
  • Για τα 55 χρόνια του Γιώργου Λιάνη στη δημοσιογραφία έστειλαν μηνύματα: ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Μίκης Θεοδωράκης.
  • Ο Ηλίας Ανδριόπουλος και ο Μανώλης Μητσιάς τιμούν τον Νίκο Γκάτσο.
  • Η Ηρώ Σαΐα τιμά το Δημοτικό Τραγούδι, και με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη ερμηνεύουν σπάνια τραγούδια.
  • Ο Σάκης Ρουβάς και η Πάολα είναι οι πιο μεγάλες εκπλήξεις. Εκτός από τις ερμηνείες τους για το Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, λένε για πρώτη φορά τραγούδια άλλων συνθετών και δικά τους, με σολίστες τον Μανώλη Καραντίνη και τον Γιάννη Βασιλόπουλο.
  • Οι αδερφοί Τσαχουρίδη γυρίζουν, με αρχή και τέλος τον Πόντο, τον κόσμο όλο.
  • Ο Κώστας Χατζής, άκρως συγκινητικός, έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Ντανιέλα, σε ένα από τα ρεσιτάλ που θυμίζουν τον παλιό, υπέροχο Χατζή.
  • Η Λιζέτα Νικολάου ερμηνεύει την τεράστια επιτυχία του Βασίλη Τσιτσάνη «Της Γερακίνας Γιος», όπου συμμετείχε στην πρώτη εκτέλεση με τον μεγάλο συνθέτη.
  • Τέλος, η Έλενα Φερεντίνου, στην πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση.

Καλεσμένοι αυτής της εκπομπής είναι επίσης η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο εκδότης-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, ο ζωγράφος Γιάννης Μετζικώφ, ο Αλέξης Κωστάλας και ο Ηλίας Μαροσούλης.

          

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἐκλογές μέ δίλημμα «ἀσφάλεια ἤ ἀναρχία»

Εφημερίς Εστία
Τό γεγονός ὅτι τρία στελέχη τῆς ΝΔ στήν Θεσσαλονίκη ἐστοχοποιήθησαν ἀπό βομβιστές μέ «γκαζάκια» πυροδότησε πολιτικό ζήτημα, παρ’ ὅτι ἡ καταδίκη τῆς πράξεως αὐτῆς ὑπῆρξε ὁμόθυμος ἀπό τήν Κυβέρνηση καί τά κόμματα τῆς ἀντιπολιτεύσεως.

Ἡ θεωρία τοῦ ἐσωτερικοῦ ἐχθροῦ

Μανώλης Κοττάκης
Ἀκριβέστερα, τά πολιτικά γραφεῖα τους.

«Ἀθωώνει» τόν Ἀττίλα ἡ Κάγια Κάλλας

Εφημερίς Εστία
Ἄγκυρα.- Τοὐλάχιστον προκλητική μπορεῖ νά χαρακτηρισθεῖ ἡ ἕως τώρα παρουσία τῆς ΕΕ –σέ ἀνώτατο ἐπίπεδο– στήν Τουρκία ἐν ὄψει τῆς Συνόδου Κορυφῆς τοῦ ΝΑΤΟ τήν ἑπομένη ἑβδομάδα στήν Ἄγκυρα.

Ἀρχαῖο πνεῦμα ἀθάνατο, ἀλλά ἡμεῖς ἄδομεν…

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ Ἰαπωνία ἔχει χάσει 1-2 ἀπό τήν Βραζιλία καί ἀποκλείεται ἀπό τήν συνέχεια τῶν ἀγώνων τοῦ Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Σάββατον, 2 Ἰουλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΙ