Συνάντηση Τσίπρα με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα…

… με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Νίκου Χατζηνικολάου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Αναστάσιου Μπούρα, Κωνσταντίνου Γέρου και Ανδρέα Κουρή.

Το πλήγμα που έχει δεχθεί ο Τύπος, πριν καν την έλευση της πανδημίας ήταν μεγάλο και για τον λόγο αυτό στην συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξής του Τύπου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα μείζονα και επείγοντα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες και που εκκρεμούν την τελευταία πενταετία.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ακόλουθα θέματα :

α) Στην πολλάκις εξαγγελθείσα και νομοθετικά προβλεφθείσα οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων που ουδέποτε υλοποιήθηκε.
β) Στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις του
Έντυπου Τύπου.
γ) Στην ανάγκη για θέσπιση του μηδενικού ΦΠΑ στην τιμή πωλήσεως και στον κύκλο
εργασιών της έκδοσης της εφημερίδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικός στα αιτήματα και τις θέσεις του Προεδρείου της ΕΙΗΕΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων του εντύπου τύπου και των εργαζομένων σε αυτές. Στα ίδια πλαίσια θα συνεχίσουν οι συναντήσεις που ζήτησε η ΕΙΗΕΑ με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΚΥΡΟΣΗΜΟΝ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΔΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΛΑΙΟΝ»

Ἡ Ἱστορία, ἐμπόδιο στά deals

Μανώλης Κοττάκης
Νά γιατί δέν πρέπει νά σβήσει τό κερί

«Βάλανε τόν λύκο νά φυλάει τό… καλώδιο»

Εφημερίς Εστία
Γαλλία καί Τουρκία ὑπέγραψαν στρατιωτική καί ἀμυντική συμφωνία

Ράπισμα κατά τῆς μετριοκρατίας

Εφημερίς Εστία
Ὁ Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, ὁ καθηγητής κ. Ἰωαννίδης καί ὁ διδάκτωρ κ. Μελετόπουλος μίλησαν γιά τήν ἀριστεία, τόν πατριωτισμό, ἀλλά καί τίς παθογένειες τῆς σύγχρονης Ἑλλάδος

Τό μήνυμα τοῦ Ἀρχιεπισκόπου γιά τήν «Ἑστία» καί ἡ δέσμευσις Φιλιππάκη γιά τήν ἱστορική ἐφημερίδα

Εφημερίς Εστία
«Γιά τήν Ἐκκλησία μας, ἡ “Ἑστία” ξεχωρίζει διότι προσεγγίζει τήν Ὀρθοδοξία ὡς βασικό πυλῶνα διαφύλαξης τῆς ἐθνικῆς μας ταυτότητας»