Συμφωνία για την πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής

Πράσινο φως για την εκποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας

Η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία ,η Εθνική Ασφαλιστική περνά επισήμως στα χέρια του αμερικανικού fund της  CVC Capital Partners , πέφτοντας τιτλοιτελους στο πολυετές σίριαλ πωλήσεως της. Η δέσμευσις  πωλήσεως της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει αναληφθεί έναντι της DG Comp από την ανακεφαλαιοποίηση της τραπέζης το 2013, επικαιροποιήθηκε το 2015 με την νέα ανακεφαλαιοποίηση και εκκρεμεί από τότε. Έκτοτε και μετά τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες πωλήσεως, η διοίκησις της τραπέζης με την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος  κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό fund,αφού δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος αγοραστής .Το ξέσπασμα της πανδημίας, που είχε ως αποτέλεσμα να παγιωθεί το κλίμα των χαμηλών επιτοκίων, δυσκόλεψε ακόμη περαιτέρω τη διαπραγμάτευση και οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του προσφερόμενου τιμήματος.

Συμφώνως προς παράγοντες της αγοράς πρόκειται για μία απόφαση, που δεν εξυπηρετεί επ’ ουδενί τα συμφέροντα της τράπεζας και του Δημoσίου – ως βασικού μετόχου της, αλλάυπαγορεύεται  από τις επιταγές των Βρυξελλών. Βέβαια συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ζητήσει με ερωτήσεις τους να κατατεθούν στην Βουλή οι εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ. Αλλά και ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με συνεχείς ανακοινώσεις εγκαλεί την Διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης για ξεπούλημα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας, ενώ κάνει λόγο και για νόθευση του ανταγωνισμού καθώς το CVC ελέγχει μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.Tο CVC Capital Partners,   μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης «παίκτης» στο χώρο της υγείας ελέγχοντας το 30% αυτής της αγοράς, δημιουργεί ισχυρό δίκτυο με μαρίνες, πήρε το 49% της μεγαλύτερης πλατφόρμας στο ηλεκτρονικό εμπόριο (Skroutz), ενώ εξαγόρασε και την μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στη χώρα μας, τη Vivartia.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ξεχάστε τίς ἐκλογές τῆς παραγραφῆς τό «στικάκι» ἔχει ἀφήσει ἴχνη

Μανώλης Κοττάκης
Τό Σύνταγμα ἄλλαξε, ἀλλά ὄχι ὁ νόμος περί εὐθύνης Ὑπουργῶν! – Εἶναι ἀλήθεια ὅτι «κομιστής» τῶν μονταρισμένων διαλόγων στά ΜΜΕ εἶναι Βουλευτής τῆς ΝΔ; – Ἡ πανομοιότυπος τακτική: Στά «σκυλιά» οἱ χαμηλόβαθμοι λειτουργοί γιά νά γλυτώνουν οἱ ἔνοχοι: ὁ σταθμάρχης στά Τέμπη, ἀξιωματοῦχοι τῆς ΕΥΠ στίς ὑποκλοπές, ἡ συνεργάτις τοῦ Γραμματέως τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν στά «μαίηλ» τῆς ἐπιστολικῆς ψήφου – Σύστημα ἡ καταστροφή τῶν ἀποδείξεων

Πληθωρισμός: Νύχτα σπαρμένη …μάγια!

Εφημερίς Εστία
ΜΙΑ ἀπίστευτη καί, συγχρόνως, μελαγχολική διαπίστωση: ἡ τελευταία ἀνακοίνωση τῆς Eurostat γιά τόν πληθωρισμό στήν χώρα μας τόν περασμένο Φεβρουάριο συμπύκνωσε πολλαπλές καί πολύμορφες ἁμαρτίες κυβερνώντων πενῆντα ἐτῶν.

Τήν μικρότερη ἀγοραστική δύναμη στήν ΕΕ ἔχουν οἱ Ἕλληνες

Εφημερίς Εστία
ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ κατάσταση πού εὑρίσκονται οἱ Ἕλληνες λόγῳ τῆς ἀκρίβειας καί τῶν χαμηλῶν εἰσοδημάτων ἐπιβεβαίωσαν τά στοιχεῖα πού δημοσιοποίησε σήμερα ἡ Eurostat.

Ὁ «βασικός μέτοχος» καί οἱ μοιραῖοι συμμέτοχοι

Δημήτρης Καπράνος
Πόσο καλύτερα θά ἦταν ὅλα γιά τήν Ἑλλάδα ἄν δέν εἶχε χαθεῖ ἡ εὐκαιρία γιά τόν «βασικό μέτοχο»!

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ