Συμφωνία για την πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής

Πράσινο φως για την εκποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας

Η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία ,η Εθνική Ασφαλιστική περνά επισήμως στα χέρια του αμερικανικού fund της  CVC Capital Partners , πέφτοντας τιτλοιτελους στο πολυετές σίριαλ πωλήσεως της. Η δέσμευσις  πωλήσεως της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει αναληφθεί έναντι της DG Comp από την ανακεφαλαιοποίηση της τραπέζης το 2013, επικαιροποιήθηκε το 2015 με την νέα ανακεφαλαιοποίηση και εκκρεμεί από τότε. Έκτοτε και μετά τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες πωλήσεως, η διοίκησις της τραπέζης με την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος  κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό fund,αφού δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος αγοραστής .Το ξέσπασμα της πανδημίας, που είχε ως αποτέλεσμα να παγιωθεί το κλίμα των χαμηλών επιτοκίων, δυσκόλεψε ακόμη περαιτέρω τη διαπραγμάτευση και οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του προσφερόμενου τιμήματος.

Συμφώνως προς παράγοντες της αγοράς πρόκειται για μία απόφαση, που δεν εξυπηρετεί επ’ ουδενί τα συμφέροντα της τράπεζας και του Δημoσίου – ως βασικού μετόχου της, αλλάυπαγορεύεται  από τις επιταγές των Βρυξελλών. Βέβαια συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ζητήσει με ερωτήσεις τους να κατατεθούν στην Βουλή οι εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ. Αλλά και ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με συνεχείς ανακοινώσεις εγκαλεί την Διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης για ξεπούλημα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας, ενώ κάνει λόγο και για νόθευση του ανταγωνισμού καθώς το CVC ελέγχει μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.Tο CVC Capital Partners,   μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης «παίκτης» στο χώρο της υγείας ελέγχοντας το 30% αυτής της αγοράς, δημιουργεί ισχυρό δίκτυο με μαρίνες, πήρε το 49% της μεγαλύτερης πλατφόρμας στο ηλεκτρονικό εμπόριο (Skroutz), ενώ εξαγόρασε και την μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στη χώρα μας, τη Vivartia.

Ειδήσεις / Άρθρα

Οἱ μέρες τοῦ ’31 πού ἔστρωσαν τόν δρόμο γιά τήν Κατοχή καί τό Ὁλοκαύτωμα στήν Θεσσαλονίκη

Εφημερίς Εστία
«Ἑκούσιο πάθος καί πυρετός καθ’ ἕξιν» εἶναι γιά τόν πεζογράφο καί δημοσιογράφο τῆς Θεσσαλονίκης τό μυστήριο τῆς ἔμπνευσης καί τοῦ γραψίματος.

Οἱ «Ἵπποι τοῦ Ἁγίου Μάρκου»: Ἕνα ταξίδι ἀπό τήν Κωνσταντινούπολη στήν Βενετία

Εφημερίς Εστία
Τέσσερα χάλκινα ἄλογα, αἰῶνες Ἱστορίας καί ἕνα ταξίδι πού συνδέει τήν Ἀρχαιότητα, τό Βυζάντιο, τήν Βενετία καί τόν Ναπολέοντα

Συμβαίνουν καί ἀλλοῦ, ἀλλά χωρίς κραυγές

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ σιδηροδρομική τραγωδία (ἡ δεύτερη μέσα σέ λίγους μῆνες) στήν Ἱσπανία καλό θά εἶναι νά μᾶς διδάξει μερικά πράγματα

Ἐργαστήριο παραγωγῆς… Ἑλληνισμοῦ τό Κέντρο Πολιτισμοῦ Τασκένδης

Εφημερίς Εστία
«Δάκρυσα ἀπό τήν συγκίνηση, ὅταν στήν γιορτή τῆς 25ης Μαρτίου τραγούδησαν τό “Ἡ Ἑλλάδα ποτέ δέν πεθαίνει”. Τότε, στήν πρόβα, τρελλάθηκα. Δάκρυσα»

Ἀνακήρυξις ΑΟΖ ἡ μόνη δυνατή ἀπάντηση

Εφημερίς Εστία
Eάν ἔχουμε καθορίσει καί ἀνακοινώσει, μέσῳ χαρτῶν καί συντεταγμένων, τήν ΑΟΖ μας, τότε ἡ ἐπέκταση τῶν χωρικῶν μας ὑδάτων, καθολικά ἤ ἐπιλεκτικά, μπορεῖ νά ἀκολουθήσει