Συμφωνία για την πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής

Πράσινο φως για την εκποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας

Η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία ,η Εθνική Ασφαλιστική περνά επισήμως στα χέρια του αμερικανικού fund της  CVC Capital Partners , πέφτοντας τιτλοιτελους στο πολυετές σίριαλ πωλήσεως της. Η δέσμευσις  πωλήσεως της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει αναληφθεί έναντι της DG Comp από την ανακεφαλαιοποίηση της τραπέζης το 2013, επικαιροποιήθηκε το 2015 με την νέα ανακεφαλαιοποίηση και εκκρεμεί από τότε. Έκτοτε και μετά τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες πωλήσεως, η διοίκησις της τραπέζης με την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος  κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό fund,αφού δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος αγοραστής .Το ξέσπασμα της πανδημίας, που είχε ως αποτέλεσμα να παγιωθεί το κλίμα των χαμηλών επιτοκίων, δυσκόλεψε ακόμη περαιτέρω τη διαπραγμάτευση και οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του προσφερόμενου τιμήματος.

Συμφώνως προς παράγοντες της αγοράς πρόκειται για μία απόφαση, που δεν εξυπηρετεί επ’ ουδενί τα συμφέροντα της τράπεζας και του Δημoσίου – ως βασικού μετόχου της, αλλάυπαγορεύεται  από τις επιταγές των Βρυξελλών. Βέβαια συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ζητήσει με ερωτήσεις τους να κατατεθούν στην Βουλή οι εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ. Αλλά και ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με συνεχείς ανακοινώσεις εγκαλεί την Διοίκηση της Εθνικής Τραπέζης για ξεπούλημα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας, ενώ κάνει λόγο και για νόθευση του ανταγωνισμού καθώς το CVC ελέγχει μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.Tο CVC Capital Partners,   μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης «παίκτης» στο χώρο της υγείας ελέγχοντας το 30% αυτής της αγοράς, δημιουργεί ισχυρό δίκτυο με μαρίνες, πήρε το 49% της μεγαλύτερης πλατφόρμας στο ηλεκτρονικό εμπόριο (Skroutz), ενώ εξαγόρασε και την μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στη χώρα μας, τη Vivartia.

Ειδήσεις / Άρθρα

Η Χίος τίμησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Εφημερίς Εστία
Από τις προσφυγικές γειτονιές της Κοκκινιάς έως την Παναγία Σουμελά και από την οικογενειακή μνήμη έως τη νέα γενιά, η τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Μελισσανίδη στο «The Chios Festival 2026» έγινε αφορμή για μια βραδιά αφιερωμένη στις ρίζες και στη συνέχεια του Ποντιακού Ελληνισμού

Τό κόμμα τοῦ ἀκαθορίστου φύλου

Εφημερίς Εστία
Ἡ Κυβέρνησις τῆς ΝΔ ζητεῖ μέσῳ ΕΟΠΥΥ ἀπό τούς ἀσφαλισμένους νά δηλώσουν «ἄρρεν», «θῆλυ» ἤ… «ἄλλο» φῦλο γιά νά τούς ἐγκρίνουν τά φάρμακα!

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων

Εικόνες της Μυκόνου – Λεύκωμα φωτογραφίας

Εφημερίς Εστία
Παναγιώτης Γκιώκας, Θανάσης Μπαξόπουλος, Δημήτρης Προκόπιου - Κυκλοφορεί τον Αύγουστο του 2026

Φανερωμένη Κυζίκου: Προσκύνημα στά ἐρείπια ὅπου ἡ σιωπή κράτησε 93 χρόνια

Εφημερίς Εστία
Ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος λειτούργησε παρουσίᾳ ἀπογόνων Ἀρτακηνῶν προσφύγων – «Καί σήμερα πάλιν ἐδῶ εἴμεθα»