Ο «Σύλλογος των Αθηναίων» και «Τα Αθηναϊκά» συμμετέχουν στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως

Η μεγαλύτερη γιορτή βιβλίου επιστρέφει εκεί που ανήκει! Από την 1η έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως, το 51ο φεστιβάλ βιβλίου, όπου θα συμμετέχουν 210 εκδότες, 275 περίπτερα και 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, και διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα.

Στον αναμορφωμένο και ιστορικό -για το βιβλίο- χώρο, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο, πολιτιστικό γεγονός.

Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με την Ελένη Δήμου, το Marios Strofalis Quartet & την Ειρήνη Τουμπάκη, την υψίφωνο Κρίστυ Καθαρίου, παιδική θεατρική παράσταση «Το καρναβάλι των ζώων» από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Νικόλα Τζιβελέκη», εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, διημερίδα πρωτοεμφανιζόμενων λογοτεχνών κ.α.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 κοσμεί έργο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, Γιώργου Ρόρρη.

Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Περιφέρεια Αττικής και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Vestart.

Ειδήσεις / Άρθρα

Tην Μεγάλη Πέμπτη με την Εστία: Ιερό Ευχέλαιο

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε την Μεγάλη Πέμπτη με την Εστία: ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ!

Εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με την Εστία της Κυριακής: Τριπλή προσφορά!

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με την Εστία της Κυριακής : Μία τριπλή προσφορά!

Tην Μεγάλη Παρασκευή με την Εστία: Nέα σειρά – Ψυχολογία

Εφημερίς Εστία
Την Μεγάλη Παρασκευή και κάθε Παρασκευή με την Εστία η νέα εκδοτική σειρά «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

Ἡ Δικαιοσύνη στό ἀπόσπασμα

Εφημερίς Εστία
«Λαϊκό δικαστήριο» χθές μετά τήν ἀθώωση τῶν κατηγορουμένων στήν δίκη γιά τό Μάτι – Καρέκλες κατά δικαστῶν – Μέ 40.000 εὐρώ ἐξαγοράζουν τήν ποινή τους καί ἀφήνονται ἐλεύθεροι ὅσοι κατεδικάσθησαν γιά 104 θανάτους ἀπό φωτιά

Τό ἀνεπιθύμητον ἄγος

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ κινοῦνται τά κόμματα, ἑνάμιση μῆνα πρίν ἀπό τίς εὐρωεκλογές, ἀλλά καί γενικώτερα ὅλο τό πολιτικό σύστημα, δείχνουν πώς κανείς δέν κατάλαβε τίποτα ἀπό ὅ,τι συνέβη στόν δεύτερο γῦρο τῶν περιφερειακῶν καί δημοτικῶν ἐκλογῶν τοῦ περασμένου Νοεμβρίου.