ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 3 Απριλίου 2026

Στον δρόμο για το Τόκυο η Ειρήνη Βασιλείου με τη στήριξη της Παγκρήτιας Τράπεζας

Καλή επιτυχία στην πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου για…

… τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Τόκυο ευχήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος και μέλη της ανώτερης διοίκησης, στο πλαίσιο σύντομης τιμητικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Τράπεζας στο Ηράκλειο.

Στην συνάντηση παρέστη διαδικτυακά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος συνεχάρη την αθλήτρια για την επιτυχία της επισημαίνοντας ότι η Παγκρήτια Τράπεζα στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τις αξίες που εκφράζονται στο πλαίσιο του «ΕΥ ΑΓΩΝΊΖΕΣΘΑΙ», ενώ θα συνεχίζει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος όχι μόνο του αθλητισμού αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα.

Σε διαδικτυακή παρέμβαση μετέφεραν επίσης τις ευχές τους στην πρωταθλήτρια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, καθώς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι οποίοι και θα στηρίξουν από κοντά την προσπάθεια της Ειρήνης όπως και των υπολοίπων αθλητών της ελληνικής αποστολής στο Τόκυο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κος Αντώνης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην αμέριστη στήριξη της προσπάθειας της Ειρήνης Βασιλείου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στην κορυφαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση που αποτελεί το όνειρο κάθε αθλητή. «Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στις δυνατότητες της Ειρήνης. Είναι πραγματική τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα, αλλά και το νησί της Κρήτης μια μαχήτρια, μια πανελληνιονίκης, μια κορυφαία πρωταθλήτρια που συγκεντρώνει ήθος και όλες εκείνες τις αξίες του υγιούς αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας» πρόσθεσε.

Η Ειρήνη Βασιλείου θα αναχωρήσει για το Τόκυο με την Ολυμπιακή ομάδα την επόμενη εβδομάδα για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους αγώνες που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου

Ειδήσεις / Άρθρα

Εὐάγγελος Πούλιος: «Ζοῦμε συνειδητά ἤ ἁπλῶς –δέν– ἀντιδροῦμε;»

Εφημερίς Εστία
Ὁ συγγραφεύς τοῦ βιβλίου-κώδικος «Τίκ τάκ ἔρχεται» ἐπισημαίνει ὅτι ἦταν πολλοί αὐτοί οἱ ὁποῖοι ἔκρουαν τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου ἐδῶ καί χρόνια. Καί οὐδείς ἔδιδε σημασία. Καί οἱ ἐπιδιωκόμενες ἀλλαγές προέκυψαν, ἦλθαν, ἐνῷ ἀναμένουμε περισσότερες καί πιό δραματικές. Ὁ συγγραφεύς, ἀναλυτικός καί πάλι, ὡς κῆρυξ καί προάγγελος, τονίζει ὅτι «ἔφθασε ἡ στιγμή νά πάρουμε πρωτοβουλία καί νά ἀνατρέψουμε τήν κατάσταση. Νά πάρουμε πρωτοβουλίες, νά κάνουμε τίς τομές, γιά νά βγοῦμε ἀπό τό σκοτάδι πού μᾶς ἐβύθισαν τόσο καιρό οἱ κυβερνῶντες»

«Τοκάτα για την Κόρη με το Καμένο Πρόσωπο»: Ενα σύγχρονο ορατόριο για την Ιστορία, τη μνήμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Εφημερίς Εστία
Η «Τοκάτα για την Κόρη με το Καμένο Πρόσωπο» μετατρέπει τη σκηνή του Auditorium σε έναν χώρο όπου η μουσική και ο λόγος συναντιούνται, φωτίζοντας τη φθορά της μνήμης και την εύθραυστη φύση της αλήθειας.

Την Παρασκευή 03.04 με την «Εστία»: Η Ιστορία της Δραχμής

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 03.04 και κάθε Παρασκευή με την  «Εστία»: Η ιστορία της Νεότερης Ελλαδας μέσα από τα χαρτονομισματα της δραχμής.

Το Σάββατο 04.04 με την Εστία: Μία διπλή προσφορά

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 04.04  με την Εστία μία διπλή προσφορά

Την Κυριακή 05.04 με την «Εστία» της Κυριακής: Ο πόλεμος του πετρελαίου

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 05.04 με την  «Εστία»: Ο πόλεμος του πετρελαίου – Ολη η αλήθεια για τις συγκρούσεις για το μαύρο χρυσό