Στις 3 Μαρτίου ξεκινά το Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα

Η νέα περίοδος του Κυνηγιού Τρούφας στα Μετέωρα ξεκινά στις 3 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου του 2024.

Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη δράση που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα δάση της περιοχής, όπου η επαφή με τη φύση, συνδυάζεται με την εύρεση του πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού, αλλά και με μοναδικές γευστικές απολαύσεις.

Το βρίσκουν εξειδικευμένα σκυλιά, ενώ στη συνέχεια η τρούφα μετατρέπεται σε μία υπέροχη τρουφομακαρονάδα, την οποία οι επισκέπτες απολαμβάνουν μέσα στην καρδιά του υπεραιωνόβιου δάσους βελανιδιών.

Πιο συγκεκριμένα το Κυνήγι Τρούφας περιλαμβάνει:

1.     Κυνήγι Τρούφας με εκπαιδευμένα σκυλιά

2.      Γευσιγνωσία μανιταριών

3.      Μαγείρεμα και γεύμα τρουφομακαρονάδας

4.      Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο

Το γεύμα συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό κρασί, αναψυκτικά, νερά κ.α.

Στο Κυνήγι Τρούφας μπορούν να συμμετέχουν group, μεμονωμένα άτομα, ενώ γίνονται ειδικές τιμές στα σχολεία. Γίνονται, επίσης, και prive κυνήγια.

Οι ημερομηνίες του Μαρτίου, που μπορούν να λάβουν μέρος οι επισκέπτες της περιοχής είναι στις 3, 17, 18, 24, 25 και 31 του μήνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2432024959 και στο email [email protected]. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τα site www.meteoramuseum.gr και www.trufflehunting.net .

Δείτε το video της δράσης:

 

Ειδήσεις / Άρθρα

Γιάννης Καλπούζος: «Ἡ μεγάλη μου ἔγνοια εἶναι οἱ λέξεις»

Εφημερίς Εστία
Στήν συνέντευξή του στήν «ΕτΚ» ὁ πολυβραβευμένος συγγραφέας μιλᾶ γιά τόν συμβολισμό τοῦ νέου του βιβλίου

Πλήρης αἰφνιδιασμός τῆς Ἑλλάδος γιά τήν ἰσλαμική συμμαχία Τουρκίας – Σαουδικῆς Ἀραβίας

Μύρνα Νικολαΐδου
Διεργασίες γιά μεγάλο ἰσλαμικό ΝΑΤΟ, πού διευρύνεται καί ἀποσπᾶται ἀπό τήν Δύση κάτω ἀπό τήν μύτη μας

Ἑλιγμός Μητσοτάκη με συνταγή πατρός

Μανώλης Κοττάκης
Τριπλές εκλογές από την άνοιξη τού 2027 με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή Προεδρία, κατά τα πρότυπα τού 1989

Η μαγεία της θάλασσας στον κινηματογράφο

Εφημερίς Εστία
Aλλοτε απέραντη και γαλήνια, άλλοτε τρομακτική και αδυσώπητη, η θάλασσα υπήρξε ένας από τους πιο δυνατούς «πρωταγωνιστές» στην ιστορία του σινεμά

Αποστολάκος: «Η τέχνη μπορεί -και εννοείται το έχει κάνει- να αλλάξει ολόκληρες κοινωνίες και πολιτισμούς»

Εφημερίς Εστία
Για τον Νίκο Αποστολάκο η τέχνη δεν υπάρχει για να εξηγεί τα πάντα, αλλά για να γεννά εικόνες, συναισθήματα και ερωτήματα.