ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026

«Στην πόρτα» του Κώστα Μίντζηρα, από τις εκδόσεις Ποταμός

Ενας άνδρας μένει βουβός. Ομως σκέφτεται, ανησυχεί, ελπίζει, θυμώνει, κοροϊδεύει, δραπετεύει, φοβάται.

Στην αρχή σε νοσοκομείο και στη συνέχεια, εσώκλειστος, σε κέντρο αποκατάστασης, θέλει να προσαρμοστεί και να νιώσει καλά σε συνθήκες που από σύμπτωση κλήθηκε να ζει. Δεν του λείπουν οι συνήθειες και οι εμμονές του κι όσο κι αν έχει χάσει τα στηρίγματα της προηγούμενης ζωής, επινοεί νέα, άλλα κωμικά, άλλα φρούδα, άλλα σπαρακτικά. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκεται στην πόρτα επιθυμώντας να την ανοίξει, χωρίς να τον απασχολεί τι θα βρει πίσω από αυτή.

Στο πρώτο του βιβλίο μια συγκινητική νουβέλα για όσα μας περιμένουν «Στην πόρτα», ο συγγραφέας και δικηγόρος Κώστας Μίντζηρας μας δίνει όλα τα άγχη, τις αγωνίες αλλά και τα κωμικοτραγικά που ένας άνδρας καλείται να αντιμετωπίσει στο δωμάτιο του κέντρου αποκατάστασης στο οποίο βρίσκεται, ύστερα από μια πτώση.

Με πρωτοπρόσωπη αφήγηση ο συγγραφέας μπαίνει στην ψυχοσύνθεση του άνδρα και με τον άμεσο τρόπο γραφής του μας μεταφέρει όσα εκείνος βλέπει, παρατηρεί, αισθάνεται και ακούει.

 

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἐξαιρεῖ τήν Τουρκία ἀπό τίς κυρώσεις γιά τήν Ρωσσία ἡ προκλητική Οὔρσουλα

Εφημερίς Εστία
Ἀλλά στοχεύει εὐθέως στήν Ἑλληνική Ναυτιλία! – Στήν γραμμή Σώυμπλε ἡ Πρόεδρος τῆς Κομμισσιόν – Διαφωνοῦν Ἑλλάς, Ἱσπανία, Ἰταλία, Μάλτα καί Οὑγγαρία

Ἡ γενιά τῆς ἀπαιτήσεως μέ ὁρμητήριο «τάς Σέρρας»

Μανώλης Κοττάκης
Οἱ νέοι θέλουν νά ταξιδέψουν πρώτη θέση

Ἡ Ἑλλάς τέταρτη στήν ΕΕ στούς ἔμμεσους φόρους

Εφημερίς Εστία
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ οἱ ἄμεσοι φόροι ἀντιστοιχοῦν σέ χαμηλότερο ποσοστό τοῦ ΑΕΠ, ἐνῷ οἱ ἔμμεσοι φόροι σέ σαφῶς ὑψηλότερο ποσοστό, σέ σχέση πρός πολλές εὐρωπαϊκές οἰκονομίες, δημιουργῶντας ἕνα φορολογικό μεῖγμα ἔντονα προσανατολισμένο στήν κατανάλωση, ὅπως ἐπισημαίνει σέ ἀνάλυσή του τό Ἐμπορικό καί Βιομηχανικό Ἐπιμελητήριο Πειραιῶς (ΕΒΕΠ).

Ἡ αὐτοκρατορία καί οἱ ἀνάξιοι κληρονόμοι της

Δημήτρης Καπράνος
«Μαζί μέ τόν πρόεδρο Μιττερράν φθάνω στή Νέα Ὑόρκη γιά νά ὑπογράψω συμβάσεις μέ τά ἀμερικανικά πανεπιστήμια.

Σάββατον, 19 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ «ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ»