ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

Στα ράφια το βιβλίο – εξομολόγηση των Ομπάμα, Σπρίνγκστιν

Με την πολύτιμη συνεισφορά του δημοφιλούς Ελληνα καλλιτέχνη Νίκου Πορτοκάλογλου…

… ο οποίος ανέλαβε την απόδοση των στίχων του Μπρους Σπρίνγκστιν στα ελληνικά, κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου το πολυαναμενόμενο βιβλίο «RENEGADEDS – Ασυμβίβαστοι Γεννημένοι στην Αμερική» των Μπρους Σπρίνγκστιν και Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά τη θριαμβευτική υποδοχή των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα τόσο από το διεθνές όσο και από το ελληνικό κοινό, ο δημοφιλής πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επιστρέφει με το νέο του βιβλίο, το οποίο συνέγραψε με τον θρύλο της ροκ μουσικής.

Πρόκειται για μια πολυτελή, έγχρωμη, μεγάλη έκδοση (coffee table book), η οποία στις ΗΠΑ έγινε ανάρπαστη από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της.

Μέσα στις σελίδες του ο αναγνώστης θα διαβάσει μία συγκλονιστική εξομολόγηση δύο σημαντικών αλλά διαφορετικών προσωπικοτήτων και μια βαθιά ψυχαναλυτική λεκτική επικοινωνία ανάμεσα σε δύο φίλους που, με τον τρόπο του ο καθένας, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πρόσφατη ιστορία της χώρας τους. Πάνω και πέρα απ’ όλα όμως είναι δύο άνδρες, δύο Αμερικανοί πολίτες που κουβαλούν τα ψυχολογικά βάρη τού όχι και τόσο εύκολου παρελθόντος τους και ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον της πατρίδας τους.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὅταν ὁ Λέοναρντ Κοέν ἐμάχετο μέ τόν δικό του τρόπο, ὡς ἐθελοντής, στόν πόλεμο τοῦ Γιόμ Κιπούρ!

Εφημερίς Εστία
Ὁ τροβαδοῦρος τῶν βαθέων μελαγχολικῶν αἰσθημάτων καί τῆς ἀγάπης θά τιμηθεῖ, στίς 12 Σεπτεμβρίου, στό Κέντρο Πολιτισμοῦ Ἵδρυμα Σταῦρος Νιάρχος,

Μνημεῖο τῆς ΕΕ γιά τά θύματα τῆς εἰσβολῆς τοῦ 1974 ἐξοργίζει τήν Τουρκία

Εφημερίς Εστία
∆ριμεῖα ἐπθεσις τῆς Ἀγκυρας κατά τοῦ Εὐρωκοινοβουλίου

Θυρίδες, κοσμήματα καί… go back, γενικῶς…

Δημήτρης Καπράνος
Παλαιότερα, τότε πού δέν ὑπῆρχαν τά «ἐργομετρικά», οἱ «διάδρομοι» καί οἱ ἰατροί πού παρακολουθοῦσαν τούς ἀθλητές, οἱ «πρωτάρηδες», στίς προπονήσεις, ἔκαναν ὅ,τι μποροῦσαν προκειμένου νά ἐντυπωσιάσουν τόν προπονητή

Περί στρατηγικοῦ βάθους

Εφημερίς Εστία
O Aχμέτ Νταβούτογλου προσδιόρισε τούς στόχους τῆς Τουρκίας στούς ὁποίους μέ θρησκευτική εὐλάβεια εἶναι προσηλωμένος ὁ Ἐρντογάν

ΦΡΑΝΣΙΣ ΦΟΡΝΤ ΚΟΠΠΟΛΑ: Ἡ… Τέχνη χρόνια δέν κοιτᾶ!

Εφημερίς Εστία
Ὁ 87ετής κορυφαῖος σκηνοθέτης ἐδήλωσε ὅτι «τώρα, τό Χόλλυγουντ δέν μέ θέλει πιά