ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

«Σπουδαία τα χρώματα»: Έκθεση ζωγραφικής από τη Μαρία Συρίγου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιάσει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων η Μαρία Συρίγου, την οποία ονομάτισε «Σπουδαία τα χρώματα».

Η έκθεση που θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 31 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος Πολιτισμός 2023» του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Λίγα λόγια για την δημιουργό:

Η Μαρία Συρίγου γεννήθηκε στη Σύρο όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε τη ζωγραφική τα τελευταία μόλις χρόνια. Δοκίμασε διάφορες τεχνικές και υλικά αλλά την κέρδισαν τα έντονα χρώματα τα οποία αγαπά να εφαρμόζει σε καμβάδες, υφάσματα και παλιά ξύλα.

Σταδιακά τα έργα της απέκτησαν ταυτότητα καθώς χαρακτηριστικό στοιχείο τους αποτελούν πλέον τα μοτίβα και ο συνδυασμός των χρωμάτων. Προτιμά να κάνει αφηρημένα έργα και όχι ρεαλιστικά.

Η φαντασία και ο αυθορμητισμός είναι τα βασικά εργαλεία της, ενώ πιστεύει πως η τέχνη είναι ελευθερία έκφρασης, συναισθημάτων χωρίς αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς.

 

Ειδήσεις / Άρθρα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΗΡΩΟΝ, ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΘΗ Ο ΔΗΜΟΣ

Ἔγκλημα μέ 1.300 κειμήλια τῆς ἱστορικῆς Μονῆς Εἰκοσιφοινίσσης!

Εφημερίς Εστία
Ἡ Κυβέρνησις ἐπιστρέφει τ ὀστᾶ τοῦ Τσάρου τῆς Βουλγαρίας πού βρέθηκαν σ' ἀνασκαφής στίς Πρέσπες

Ἡ στρατόσφαιρα τῆς ἀναισθησίας

Μανώλης Κοττάκης
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δέν εἶναι ὅτι ὁ ὑφυπουργός Ἐξωτε- ρικῶν Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε «κακομοίρηδες» τό 70% τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας

Γιά τόν Χρῆστο, τόν Ἕλληνα µετανάστη στήν Γερµανία

Δημήτρης Καπράνος
Πῶς θά ἤθελα νά ἤμουν ἀπο μιά μεριά σέ ἕνα ἐργοστάσιο τῆς Γερμανίας, νά δῶ τόν Χρῆστο, τόν Ἕλληνα μετανάστη

Ἐπιδόματα ἀντί μεταρρυθμίσεων

Εφημερίς Εστία
Γιατί ἡ Κυβέρνησις ἐπιμένει σταθερά στήν χορήγηση ἐπιδομάτων καί δέν προχωρᾶ σέ γενναῖες παρεμβάσεις