«Σπουδαία τα χρώματα»: Έκθεση ζωγραφικής από τη Μαρία Συρίγου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιάσει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων η Μαρία Συρίγου, την οποία ονομάτισε «Σπουδαία τα χρώματα».

Η έκθεση που θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 31 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος Πολιτισμός 2023» του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Λίγα λόγια για την δημιουργό:

Η Μαρία Συρίγου γεννήθηκε στη Σύρο όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε τη ζωγραφική τα τελευταία μόλις χρόνια. Δοκίμασε διάφορες τεχνικές και υλικά αλλά την κέρδισαν τα έντονα χρώματα τα οποία αγαπά να εφαρμόζει σε καμβάδες, υφάσματα και παλιά ξύλα.

Σταδιακά τα έργα της απέκτησαν ταυτότητα καθώς χαρακτηριστικό στοιχείο τους αποτελούν πλέον τα μοτίβα και ο συνδυασμός των χρωμάτων. Προτιμά να κάνει αφηρημένα έργα και όχι ρεαλιστικά.

Η φαντασία και ο αυθορμητισμός είναι τα βασικά εργαλεία της, ενώ πιστεύει πως η τέχνη είναι ελευθερία έκφρασης, συναισθημάτων χωρίς αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς.

 

Ειδήσεις / Άρθρα

15 αἰῶνες Ἑλληνισμοῦ στό «σφυρί»; – Ἀξίζει ἕνα μεγάλο «Ὄχι»!

Εφημερίς Εστία
Στό φῶς ὅλες οἱ λεπτομέρειες τῆς συμφωνίας γιά τό Σινᾶ πού ἡ Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος ἐπιχειρεῖ νά «φορτώσει» στούς μοναχούς

Παρασκευή, 14 Ὀκτωβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΑΣ»

Ομιλος Κασίδη: Οικονομικά αποτελέσματα 2025

Εφημερίς Εστία
Με σημαντική αύξηση 15,6% στον κύκλο εργασιών του

Ἡ Κίμπερλυ παραιτήθηκε, τά στόματα τώρα «ἀνοίγουν»

Εφημερίς Εστία
Ἔρευνα γιά «δωροδοκία» ἀπό ἐπιχειρηματίες ἀρχίζει μέ τήν συνδρομή τοῦ FBI - Πρός σύσταση «Προανακριτικῆς» στό Κογκρέσσο

Τί τά θέλεις τά πτυχία; Ἰνφλουένσερ μέ ὑγεία!

Δημήτρης Καπράνος
Πολύ ἀμφιβάλλω ἄν θά μπορέσει νά κάνει κάτι ὁ νόμος γιά τήν ἀπαγόρευση στά παιδιά κάτω τῶν δεκαπέντε ἐτῶν νά «σερφάρουν» στίς γνωστές «πνευματοβόρες» πλατφόρμες τοῦ διαδικτύου