«Σπουδαία τα χρώματα»: Έκθεση ζωγραφικής από τη Μαρία Συρίγου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιάσει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων η Μαρία Συρίγου, την οποία ονομάτισε «Σπουδαία τα χρώματα».

Η έκθεση που θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 31 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος Πολιτισμός 2023» του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Λίγα λόγια για την δημιουργό:

Η Μαρία Συρίγου γεννήθηκε στη Σύρο όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε τη ζωγραφική τα τελευταία μόλις χρόνια. Δοκίμασε διάφορες τεχνικές και υλικά αλλά την κέρδισαν τα έντονα χρώματα τα οποία αγαπά να εφαρμόζει σε καμβάδες, υφάσματα και παλιά ξύλα.

Σταδιακά τα έργα της απέκτησαν ταυτότητα καθώς χαρακτηριστικό στοιχείο τους αποτελούν πλέον τα μοτίβα και ο συνδυασμός των χρωμάτων. Προτιμά να κάνει αφηρημένα έργα και όχι ρεαλιστικά.

Η φαντασία και ο αυθορμητισμός είναι τα βασικά εργαλεία της, ενώ πιστεύει πως η τέχνη είναι ελευθερία έκφρασης, συναισθημάτων χωρίς αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς.

 

Ειδήσεις / Άρθρα

Στή χώρα τῶν Λωτοφάγων

Εφημερίς Εστία
O Yπουργός Οἰκονομικῶν καί πρόεδρος τοῦ παράτυπου Eurogroup νομίζει ὅτι συγκίνησε τό Πανελλήνιο μέ τήν ἐξαγγελία ὅτι ἐλαφρύνει τίς μέλλουσες γενεές τῶν Νεοελλήνων ἐπιβαρύνοντας τήν παροῦσα

Ὅταν τό Αἰγαῖο παύει νά χωρίζει

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἰδιαίτερη σχέση τῶν μικρασιατικῶν παραλίων μέ τήν Ἑλλάδα

Ο «Στρατηγός» και ο «Κανονιέρης»: Μια φιλία σχεδόν 60 χρόνων «ζωντανεύει» στην Ξάνθη

Εφημερίς Εστία
Η ιστορία του Μίμη Δομάζου και του Αντώνη Αντωνιάδη «ζωντανεύει» μέσα από το βιβλίο του Κώστα Μπλιάτκα

Ξέφυγαν εντελώς οι Τούρκοι. Μας απειλούν ευθέως με πόλεμο!!!

Εφημερίς Εστία
O Τούρκος υπουργός Άμυνας… ρίχνει βόμβα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Παρασκευή 26 Αὐγούστου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων