«Σπουδαία τα χρώματα»: Έκθεση ζωγραφικής από τη Μαρία Συρίγου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιάσει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων η Μαρία Συρίγου, την οποία ονομάτισε «Σπουδαία τα χρώματα».

Η έκθεση που θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 31 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος Πολιτισμός 2023» του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Λίγα λόγια για την δημιουργό:

Η Μαρία Συρίγου γεννήθηκε στη Σύρο όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε τη ζωγραφική τα τελευταία μόλις χρόνια. Δοκίμασε διάφορες τεχνικές και υλικά αλλά την κέρδισαν τα έντονα χρώματα τα οποία αγαπά να εφαρμόζει σε καμβάδες, υφάσματα και παλιά ξύλα.

Σταδιακά τα έργα της απέκτησαν ταυτότητα καθώς χαρακτηριστικό στοιχείο τους αποτελούν πλέον τα μοτίβα και ο συνδυασμός των χρωμάτων. Προτιμά να κάνει αφηρημένα έργα και όχι ρεαλιστικά.

Η φαντασία και ο αυθορμητισμός είναι τα βασικά εργαλεία της, ενώ πιστεύει πως η τέχνη είναι ελευθερία έκφρασης, συναισθημάτων χωρίς αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς.

 

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἕνα ἐπίδομα γιά κάθε δικογραφία!

Εφημερίς Εστία
Ἀντί νά συναντηθεῖ μέ τήν Εὐρωπαία Εἰσαγγελέα, ὁ Πρωθυπουργός εἶδε τόν Ἔντι Ράμα τῆς διαφθορᾶς καί ἔκανε διάγγελμα

Ποιοί θά παραπεμφθοῦν

Μανώλης Κοττάκης
O θόρυβος γύρω ἀπό τίς δικογραφίες τῆς Εὐρωπαϊκῆς Εἰσαγγελίας εἶναι μία πρώτης τάξεως εὐκαιρία νά ξεκαθαριστοῦν ὁρισμένες ἔννοιες.

«Μυρίζουν» ἐκλογές οἱ παρεμβάσεις πού ἀνεκοινώθησαν

Εφημερίς Εστία
Σέ ἐκλογικό φόντο καί μέ προῖκα 500 ἑκατομμύρια εὐρώ ἀπό τό ὑπερπλεόνασμα τοῦ 4,9% πού κατέγραψε ἡ ἑλληνική οἰκονομία τό 2025 ὁ Πρωθυπουργός προχώρησε στήν ἀνακοίνωση ὀκτώ μέτρων γιά τήν ἐνίσχυση συνταξιούχων, εὐάλωτων, οἰκογενειῶν μέ παιδιά, ἐνοικιαστῶν καί ὀφειλετῶν στό Δημόσιο καί τά ἀσφαλιστικά ταμεῖα.

Ὅταν τά ἔντυπα ξυπνοῦν ἀναμνήσεις

Δημήτρης Καπράνος
Ἔλαβα μήνυμα ἀπο ἕναν φίλο, ὁ ὁποῖος μέ ρωτοῦσε ἐαν ἔχω παλαιά περιοδικά.

Σάββατον 23 Ἀπριλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΑ!