Ρεύμα: νέα πτώση στις χρεώσεις τον Δεκέμβρη

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σταθερά στους παρόχους με τις χαμηλότερες τιμές κιλοβατώρας

Νέα πτώση στις χρεώσεις του ρεύματος θα δουν οι καταναλωτές μετά τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Δεκέμβρη και οι οποίες κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο και την εφαρμογή του νέου συστήματος τιμολόγησης, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η αποκλιμάκωση ξεπερνά το 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με βασικούς κερδισμένους τους καταναλωτές που βλέπουν το κόστος της ενέργειας να μειώνεται ακόμα περισσότερο, αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό που θα χρειαστεί να καταβάλλει λιγότερες επιδοτήσεις, εξοικονομώντας δυνάμεις για να στηρίξει την κοινωνία σε πιο δύσκολες στιγμές.

Η θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι και αυτόν τον μήνα στους παρόχους με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας στην αγορά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 31,8 λεπτά, μειωμένη κατά 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Με την έκπτωση συνέπειας, μάλιστα, η τιμή πέφτει κάτω από τα 30 λεπτά, στα 29,8 λεπτά ανά KWh, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο που ανακοινώθηκε το νέο σύστημα τιμολόγησης από την κυβέρνηση.

Το τελευταία πεντάμηνο, το Φυσικό Αέριο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές, γεγονός που της επέτρεψε να αυξήσει κατά χιλιάδες το πελατολόγιό της, σε μια εποχή που η βασική τάση στην αγορά είναι η επιστροφή στον βασικό πάροχο. Επιπλέον, το Φυσικό Αέριο έχει το υψηλότερο ποσοστό συνεπών πελατών που προφανώς δεν είναι άσχετο με τις χαμηλές τιμές που σταθερά εξασφαλίζει.

Αναμφισβήτητα, η θετική εικόνα του Φυσικού Αερίου, οφείλεται και στο γεγονός ότι ανήκει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, έναν από τους πιο ισχυρούς ενεργειακούς Ομίλους της χώρας που καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης έχει στηρίξει αποφασιστικά τους καταναλωτές απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων στις διεθνείς τιμές ενέργειας, με εκπτώσεις που υπερβαίνουν τα 155 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εισέρχεται δυναμικά και στις ΑΠΕ, αναπτύσσοντας έργα ύψους 1 GW, με αποτέλεσμα σύντομα να μπορεί να τροφοδοτήσει τη θυγατρική της στη λιανική αγορά, το Φυσικό Αέριο, με ακόμα πιο φθηνή και «πράσινη» ενέργεια.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀναγνωρίζουμε τό νέο ἐδαφικό καθεστώς τῆς Οὐκρανίας μέ μοντέλο Κοσσυφοπεδίου

Εφημερίς Εστία
Πῶς μελετᾶ τό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν τήν ἐπίλυση τοῦ προβλήματος τῶν χιλιάδων ὁμογενῶν τῆς Μαριουπόλεως – Κίνησις μέ γενικώτερη πολιτική σημασία – Βίζες σέ λευκά χαρτιά μέ βάση τό προηγούμενο τῆς Πρίστινα κατά τήν μεταβατική περίοδο – Ντέ φάκτο ἀναγνώριση ὑπέρ τῆς Ρωσσίας συνιστοῦν τά ἔγγραφα χωρίς τόν ὅρο «Οὐκρανία»

Ὁ ἐκσυγχρονισμός τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων ἀπαιτεῖ πρωτίστως σοβαρότητα

Εφημερίς Εστία
ΜΕΡΙΚΕΣ σκέψεις ἐν ὄψει τῶν ἀλλαγῶν πού θεσμοθετοῦνται στό ὑπουργεῖο Ἐθνικῆς Ἀμύνης καί τῶν ἐντόνων ἀντιδράσεων πού ἔχουν ἐκδηλωθεῖ γιά αὐτές.

Δήλωσις Χριστοδουλίδη: Ὅποιος ἔχει στοιχεῖα νά πάει στόν εἰσαγγελέα

Εφημερίς Εστία
ΩΣ προϊόν «ὑβριδικοῦ πολέμου» χαρακτήρισε ἡ Κυπριακή Κυβέρνησις τό βίντεο πού ἔσκασε ὡς κεραυνός ἐν αἰθρίᾳ στήν αὐλή τοῦ Νίκου Χριστοδουλίδη, ἄποψις ἡ ὁποία ἔχει κάποια βάση.

Κανείς δέν φταίει, μόνον ἐμεῖς, οἱ Εὐρωπαῖοι

Δημήτρης Καπράνος
«Μά, πῶς πιαστήκαμε τόσο κορόιδα; Πῶς ζαλιστήκαμε καί ἀφήσαμε τήν Εὐρώπη μας νά κυλήσει τόσο χαμηλά;»

Η ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 10 Ἰανουαρίου 1926