ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026

Ρεύμα: νέα πτώση στις χρεώσεις τον Δεκέμβρη

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σταθερά στους παρόχους με τις χαμηλότερες τιμές κιλοβατώρας

Νέα πτώση στις χρεώσεις του ρεύματος θα δουν οι καταναλωτές μετά τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Δεκέμβρη και οι οποίες κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο και την εφαρμογή του νέου συστήματος τιμολόγησης, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η αποκλιμάκωση ξεπερνά το 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με βασικούς κερδισμένους τους καταναλωτές που βλέπουν το κόστος της ενέργειας να μειώνεται ακόμα περισσότερο, αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό που θα χρειαστεί να καταβάλλει λιγότερες επιδοτήσεις, εξοικονομώντας δυνάμεις για να στηρίξει την κοινωνία σε πιο δύσκολες στιγμές.

Η θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι και αυτόν τον μήνα στους παρόχους με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας στην αγορά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 31,8 λεπτά, μειωμένη κατά 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Με την έκπτωση συνέπειας, μάλιστα, η τιμή πέφτει κάτω από τα 30 λεπτά, στα 29,8 λεπτά ανά KWh, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο που ανακοινώθηκε το νέο σύστημα τιμολόγησης από την κυβέρνηση.

Το τελευταία πεντάμηνο, το Φυσικό Αέριο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές, γεγονός που της επέτρεψε να αυξήσει κατά χιλιάδες το πελατολόγιό της, σε μια εποχή που η βασική τάση στην αγορά είναι η επιστροφή στον βασικό πάροχο. Επιπλέον, το Φυσικό Αέριο έχει το υψηλότερο ποσοστό συνεπών πελατών που προφανώς δεν είναι άσχετο με τις χαμηλές τιμές που σταθερά εξασφαλίζει.

Αναμφισβήτητα, η θετική εικόνα του Φυσικού Αερίου, οφείλεται και στο γεγονός ότι ανήκει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, έναν από τους πιο ισχυρούς ενεργειακούς Ομίλους της χώρας που καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης έχει στηρίξει αποφασιστικά τους καταναλωτές απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων στις διεθνείς τιμές ενέργειας, με εκπτώσεις που υπερβαίνουν τα 155 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εισέρχεται δυναμικά και στις ΑΠΕ, αναπτύσσοντας έργα ύψους 1 GW, με αποτέλεσμα σύντομα να μπορεί να τροφοδοτήσει τη θυγατρική της στη λιανική αγορά, το Φυσικό Αέριο, με ακόμα πιο φθηνή και «πράσινη» ενέργεια.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ μάχη γιά τήν δεύτερη θέση καί στό… βάθος ὁ κ. Σαμαρᾶς

Εφημερίς Εστία
Οἱ διαγκωνισμοί τῶν κ.κ. Τσίπρα - Ἀνδρουλάκη εὐνοοῦν ἐκλογικά τόν πρώην πρωθυπουργό, ὁ ὁποῖος ἐπί τῆς οὐσίας ἐπιχειρηματολογεῖ κατά τῆς κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Δίπλα» στόν Πατούλη σέ συνέδριο Τουρισμοῦ Ὑγείας καί ὁ ὑπόδικος γιά τήν «φάρμα γεννήσεων» γιατρός στά Χανιά

Εφημερίς Εστία
Κατηγορητήριο-μαμμούθ κατά «ἐκκολαπτηρίου» τῆς Κρήτης ‒ Ἀποκαλυπτικές οἱ ὁμοιότητες τῶν κενῶν καί ἐλλείψεων τοῦ νομοθετικοῦ πλαισίου τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας γιά γονιμότητα καί εὐεξία

Σάββατον 22 Οκτωβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΝ ΕΙΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΝ»

Ἐπίσκεψις Καραμανλῆ στό «Ἰωνικό Κέντρο»

Εφημερίς Εστία
Τόν πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλῆ ὑπεδέχθη, χθές, στό «Ἰωνικό Κέντρο» τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στήν Νέα Ἰωνία, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ἰωνίας, Φιλαδελφείας, Ἡρακλείου καί Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ

Ἐλεύθερον λάκτισμα

Μανώλης Κοττάκης
Γιατί δέν καταδίκασε μέχρι τώρα τήν ἐπικύρωση τοῦ μνημονίου τό State Department;