Ρεύμα: νέα πτώση στις χρεώσεις τον Δεκέμβρη

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σταθερά στους παρόχους με τις χαμηλότερες τιμές κιλοβατώρας

Νέα πτώση στις χρεώσεις του ρεύματος θα δουν οι καταναλωτές μετά τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Δεκέμβρη και οι οποίες κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο και την εφαρμογή του νέου συστήματος τιμολόγησης, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η αποκλιμάκωση ξεπερνά το 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με βασικούς κερδισμένους τους καταναλωτές που βλέπουν το κόστος της ενέργειας να μειώνεται ακόμα περισσότερο, αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό που θα χρειαστεί να καταβάλλει λιγότερες επιδοτήσεις, εξοικονομώντας δυνάμεις για να στηρίξει την κοινωνία σε πιο δύσκολες στιγμές.

Η θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι και αυτόν τον μήνα στους παρόχους με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας στην αγορά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 31,8 λεπτά, μειωμένη κατά 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Με την έκπτωση συνέπειας, μάλιστα, η τιμή πέφτει κάτω από τα 30 λεπτά, στα 29,8 λεπτά ανά KWh, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο που ανακοινώθηκε το νέο σύστημα τιμολόγησης από την κυβέρνηση.

Το τελευταία πεντάμηνο, το Φυσικό Αέριο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές, γεγονός που της επέτρεψε να αυξήσει κατά χιλιάδες το πελατολόγιό της, σε μια εποχή που η βασική τάση στην αγορά είναι η επιστροφή στον βασικό πάροχο. Επιπλέον, το Φυσικό Αέριο έχει το υψηλότερο ποσοστό συνεπών πελατών που προφανώς δεν είναι άσχετο με τις χαμηλές τιμές που σταθερά εξασφαλίζει.

Αναμφισβήτητα, η θετική εικόνα του Φυσικού Αερίου, οφείλεται και στο γεγονός ότι ανήκει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, έναν από τους πιο ισχυρούς ενεργειακούς Ομίλους της χώρας που καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης έχει στηρίξει αποφασιστικά τους καταναλωτές απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων στις διεθνείς τιμές ενέργειας, με εκπτώσεις που υπερβαίνουν τα 155 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εισέρχεται δυναμικά και στις ΑΠΕ, αναπτύσσοντας έργα ύψους 1 GW, με αποτέλεσμα σύντομα να μπορεί να τροφοδοτήσει τη θυγατρική της στη λιανική αγορά, το Φυσικό Αέριο, με ακόμα πιο φθηνή και «πράσινη» ενέργεια.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Από το χάος στον κόσμο»: Έκθεση ζωγραφικής της Άννας Μαρίας Τσακάλη και του Εδουάρδου Σακαγιάν

Εφημερίς Εστία
Στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 10 Ιουλίου – 23 Αυγούστου 2026

Στό μεγαλύτερο φιάσκο τῆς ἱστορίας τῶν ΗΠΑ ἐξελίσσεται ὁ πόλεμος στό Ἰράν

Εφημερίς Εστία
Οἱ στόχοι δέν ἐπετεύχθησαν – Ἡ συμφωνία Ὀμπάμα τοῦ 2015

Ἡ στυμμένη λεμονόκουπα

Μανώλης Κοττάκης
Τό κίνημα τῶν ΛΟΑΤΚΙ γνώρισε φέτος μία ὀδυνηρή ἔκπληξη: οἱ βασικοί ἐκφραστές τοῦ πολιτικοῦ συστήματος πού ψηφοθηροῦν ὅλα αὐτά τά χρόνια ἀσύστολα ἐπενδύοντας στήν ἰδιαιτερότητα χιλιάδων Ἑλλήνων, κατ’ ἀκρίβειαν στόν διαφορετικό σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τούς γύρισαν τήν πλάτη.

Ἄκρες στό Μαξίμου εἶχε ἡ διεφθαρμένη τῶν Πολεοδομιῶν

Εφημερίς Εστία
Νέες διαστάσεις λαμβάνει τό σκάνδαλο διαφθορᾶς στίς Πολεοδομίες τῆς Ἀττικῆς.

Νά σκύψει τό κράτος ἐπάνω στούς ξωμάχους

Δημήτρης Καπράνος
Κάθε Ἰούνιο, κάποιοι συμπατριῶτες μας ζοῦν μέ τήν ἀγωνία τῆς ξαφνικῆς κακοκαιρίας.