RealPolls: Συκοφαντίες από τα «Παραπολιτικά»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 28ης Μαΐου

Από τη R.P. REALPOLLS LTD, με την οποία η εφημερίδα μας συνεργάζεται για έρευνες κοινής γνώμης, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» αφιέρωσε στις 28/5 πρωτοσέλιδο άρθρο κατασυκοφάντησης της εταιρίας μας RealPolls και των μετρήσεων κοινής γνώμης που διενεργεί, με πλήθος μειωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα ή στοιχείο προς αντίκρουση ή αμφισβήτηση της μεθοδολογίας της έρευνάς μας, αλλά αποκλειστικώς και μόνον με βάση εξόφθαλμα ψευδείς ισχυρισμούς που δεν τεκμηριώνονταν στο ελάχιστο.

Το συκοφαντικό δημοσίευμα συνοψίζεται στο ότι η εταιρία μας δήθεν δημοσιεύει ψευδή αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, που διενεργεί, δήθεν «κατά παραγγελία» και σε «εξυπηρέτηση των πολιτικών σχεδιασμών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», από υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη του οποίου η εταιρία μας δήθεν εκπροσωπείται. Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα αναφέρεται σε «αλλοιώσεις των πραγματικών τάσεων της κοινωνίας χάριν κοµµατικών σχεδιασμών», «σε µείζον πολιτικό σκάνδαλο, στη βάση της προσπάθειας χειραγώγησης της κοινής γνώµης», σε «δηµοσκοπικούς φορείς οι οποίοι επιχειρούν να κάνουν το άσπρο µαύρο», πως «για τη φιλοξενία της µέτρησης-παρωδία, που έφερε την υπογραφή της εταιρίας RealPolls, βγήκε µπροστά ο εκδότης της εφημερίδας “Δημοκρατία”», πως «η εταιρία συνδέεται άμεσα µε το σύστημα της Κουμουνδούρου» κ.λπ.

Επειδή όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ούτε τεκμηριώνονται από κανένα στοιχείο, πέραν του γεγονότος ότι τα αποτελέσματα των ερευνών μας δεν είναι ίσως αρεστά.

Επειδή τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργεί η εταιρία μας είναι απολύτως αξιόπιστα και προϊόν αντικειμενικών μετρήσεων κατ’ εφαρμογή επιστημονικής και αδιάβλητης μεθοδολογίας και η εταιρία μας υποστηρίζεται – απαρτίζεται από εξειδικευμένο και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με κανέναν πολιτικό φορέα.

Επειδή, τέλος, προφανής σκοπός του συκοφαντικού δημοσιεύματος ήταν να πλήξει το κύρος της εταιρίας μας,

Επιδώσαμε διά των δικηγόρων μας εξώδικο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» απαιτώντας την αποκατάσταση της αλήθειας και της φήμης της εταιρίας, καθώς και τη δημοσίευση συγκεκριμένου μέρους του εξωδίκου στο επόμενο φύλλο της εν λόγω εφημερίδας, η οποία όμως δεν το δημοσίευσε, ούτε και απάντησε.

Είμαστε, λοιπόν, στο εξής υποχρεωμένοι να κινηθούμε αξιοποιώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μας. Τόσο η νομική οδός όσο και η συνέχεια με συνέπεια στην επιστημονική δουλειά της εταιρίας και τις μετρήσεις της θα αποδείξουν ποιος χειραγωγεί την κοινή γνώμη και ποιος αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το αντικείμενό του.

RealPolls

Ειδήσεις / Άρθρα

Διαφωνία Δένδια – Μητσοτάκη γιά τό… Ἀζερμπαϊτζάν

Εφημερίς Εστία
Τί ἀναφέρει ὁ Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν σέ ἀνάρτησή του – Καί στό βάθος διένεξις γιά τήν χρήση τῶν ὅρων «κυριαρχία» καί «κυριαρχικά δικαιώματα» σέ Αἰγαῖο καί Μεσόγειο

Φίλοι «σας» οἱ Τοῦρκοι, κύριε Πρόεδρε, ὄχι ὅμως καί φίλοι «μας»!

Μανώλης Κοττάκης
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ὑποστηρίζει ὅτι τό τουρκολιβυκό μνημόνιο εἶναι παράνομο…

«Μικρασία: ὅσο σέ θυμᾶμαι, ζεῖς!»

Εφημερίς Εστία
ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ πατρίδες τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας εἶναι…

Ἡ Νέα Δημοκρατία «ἔκλεισε» τά σαράντα ὀκτώ

Δημήτρης Καπράνος
Σάν χθές, τό 1974, ὁ Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς ἵδρυσε τήν Νέα Δημοκρατία…

Παρασκευή, 5 Ὀκτωβρίου 1962

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ