ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πυρά Δημητρίου κατά Ράϊκου – Αγγελή

Τι κατέθεσε για τους χειρισμούς των δυο εισαγγελέων

Νέα τροπή στην έρευνα που διενεργεί η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρνει η κατάθεσις της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ενδιαφέρον έχουν όσα είπε για την προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου αλλά και για τον αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή. Όπως δήλωσε η κ. Δημητρίου γνώριζε πολλά χρόνια την κ. Ράϊκου και εξεπλάγη όταν έλαβε την αναφορά παραιτήσεώς της που συνέπεσε με δημοσίευμα της Documento σχετικώς για τους χειρισμούς της (κ. Ράϊκου) στην υπόθεση Παπαντωνίου-Λιακουνάκου. «Όταν, λοιπόν, είδα την αναφορά της κ. Ράικου και να την στέλνει έτσι εκ του μακρόθεν, πικράθηκα πάρα πολύ, πρώτα από όλα γιατί επίκειτο η κρίση της. Πριν από δύο ημέρες είχαμε συναντηθεί και μιλήσαμε για όλες τις υποθέσεις, χωρίς να μου αναφέρει τίποτα», είπε στην Επιτροπή η κ. Δημητρίου. «Ο εισαγγελέας δεν καθηλώνεται από ενοχές. Πρέπει να είναι γενναίος. Πρέπει να διαθέτει αυτοθυσία. Ο εισαγγελέας έρχεται αντιμέτωπος με ό,τι πιο στρεβλό γεννά η κοινωνία μας», προσέθεσε η κ. Δημητρίου σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κ. Ράϊκου ότι επιχειρείται η φυσική και ηθική εξόντωσή της. Υπεγράμμισε δε ότι οι ενέργειες των κ.κ. Ράικου και Αγγελή κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς έχουν το βάρος ότι «εξ αιτίας τους αγκομάχησαν εισαγγελικοί λειτουργοί που προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας το έργο τους”. Επίσης η κ. Δημητρίου είπε ότι δεν κατανοεί πως από την στιγμή που κ. Ράϊκου δηλώνει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της έχει κάνει κακό στην υπηρεσιακή της καριέρα και στη προσωπική ζωή ευρέθησαν να τρώνε μαζί σε φιλικό σπίτι.

Απεκάλυψε ότι ο κ. Αγγελής απέκρυψε και από τα όργανα της Δικαιοσύνης και από την Προκαταρκτική την ενημέρωση που της είχε παράσχει, για την εποπτεία που ασκούσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ενημέρωση που είχε κάνει στην κ. Δημητρίου όταν η ίδια ήταν Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τον Δεκέμβριο του 2018. Άφησε σαφείς αιχμές κατά του αντιεισαγγελέως Αγγελής ότι στις αναφορές του προσέθετε και αφαιρούσε στοιχεία κατά το δοκούν. Η κ. Δημητρίου μίλησε και για την συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες του FBI στην Βιέννη, στην οποία συμμετείχε με δικό του αίτημα ο κ. Αγγελής. Όπως είπε οι Αμερικανοί τα «έχασαν» με την στάση του κ. Αγγελή που επέμεινε τα αποδεικτικά στοιχεία να γίνουν μέσω Eurojust και δεν κατανοούσε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών ήταν μέρος του εισαγγελικού έργου.

Τέλος στηλίτευσε τις αφόρητες πιέσεις που εδέχθησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς με τις εις βάρος τους καταγγελίες και τις αιτήσεις για την εξαίρεση του. «Νομίζω ότι αυτό σε κανένα άλλο κράτος δεν συμβαίνει… Δεν μπορεί έτσι να δουλέψει ένας δικαστικός λειτουργός και να κάνει νηφάλια τη δουλειά του», κατέθεσε η κ. Δημητρίου.

Ειδήσεις / Άρθρα

Γροθιές στό Κοινοβούλιο γιά πρώτη φορά μετά τό 1965!

Εφημερίς Εστία
Ἑξῆντα χρόνια πίσω «πῆγε» ἡ Ἐθνική Ἀντιπροσωπεία μετά τήν ἐπίθεση τοῦ ἀνεξαρτήτου βουλευτοῦ Λαρίσης Κ. Φλώρου ἐναντίον τοῦ βουλευτοῦ τῆς «Ἑλληνικῆς Λύσης» Βασίλη Γραμμένου ἐπειδή τοῦ ὕβρισε τήν μητέρα – Στήν Δικαιοσύνη μέ τήν διαδικασία τοῦ αὐτοφώρου ὁ δράστης τῆς πρωτοφανοῦς πράξεως – Μπόξ μετά τά χαστούκια

Ὑπερατλαντικά μηνύματα

Μανώλης Κοττάκης
ΟΙ Εκθέσεις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τοῦ Σταίητ Ντηπάρτμεντ ἀπό τήν δεκαετία τοῦ 1990 μᾶς «δίνουν» ἕνα συγκεκριμένο συμπέρασμα: Στό περιεχόμενό τους καθρεφτίζεται ἡ διακύμανση τῶν σχέσεων μεταξύ Ἑλλάδος καί Ἡνωμένων Πολιτειῶν.

Ὄπλα, μαχαίρια καί φυσίγγια στά χέρια τῶν δολοφόνων τοῦ Λυγγερίδη

Εφημερίς Εστία
Φωτογραφίες μέ τά πειστήρια πού κατασχέθηκαν ἀπό τίς Ἀρχές κατά τίς ἔρευνες γιά τήν ἐξιχνίαση τῆς δολοφονίας τοῦ 31χρονου ἀστυνομικοῦ Γιώργου Λυγγερίδη στοῦ Ρέντη ἔδωσε στήν δημοσιότητα ἡ Ἑλληνική Ἀστυνομία.

Ἄς τήν λέμε «Λαμπρή» μήπως ἀλλάξει κάτι…

Δημήτρης Καπράνος
Τέτοιες μέρες, πού χαίρεται ἡ φύση ὅλη, τέτοιες μέρες πού «στήνει ὁ ἔρωτας χορό μέ τόν ξανθόν Ἀπρίλη», ἡ πατρίδα αὐτή συνήθιζε νά «τό ρίχνει ἔξω».

Σάββατον 25 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ