ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

Πρόστιμο και νέα δικογραφία για Βαρουφάκη

Για μια ακόμη φορά ο επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε ότι…

… δεν σέβεται τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού και την Παρασκευή επέστρεψε στην Αίγινα. Ο έλεγχος του έγινε κανονικά στο λιμάνι. Όμως δεν είχε στην διάθεσή του κανένα δικαιολογητικό χαρτί και έτσι σχηματίσθηκε εκ νέου δικογραφία από το Λιμεναρχείο και «κόπηκε» το πρόστιμο, όπως σε κάθε πολίτη που παραβιάζει την καραντίνα.

Ο κ. Βαρουφάκης, διαθέτοντας βουλευτική ασυλία, απέφυγε την σύλληψη. Για δεύτερη φορά είπε στους λιμενικούς με απαξιωτικό ύφος ότι δεν έχει καμμία υποχρέωση να τους δείξει το Ε1, αφού ως βουλευτής μπορεί πάει οπουδήποτε. Συμφώνως προς πληροφορίες της «Εστίας» υπάρχουν και βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν παραβιάσει τα μέτρα και έχουν ταξιδεύσει το προηγούμενο διάστημα στην Αίγινα!

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του πολιτικού ο κ. Βαρουφάκης. Στο πρώτο περιστατικό μάλιστα είχε αναπτύξει ταχύτητα και ούτε καν έμεινε για να δώσει εξηγήσεις. Ευτυχώς αυτή την φορά παρέμεινε στον χώρο του λιμένος της Αιγίνης για να του απολυμάνουν το αυτοκίνητο, όπως κάνουν με όλα, και δεν επετέθη λεκτικά κατά των λιμενικών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Πολιτική θύελλα γιά τίς ἀμβλώσεις: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κατά Καρυστιανοῦ

Εφημερίς Εστία
Ἡ τοποθέτησίς της γιά τό δικαίωμα τῆς γυναίκας στήν ἐλεύθερη βούληση γιά τό σῶμα της καί γιά τό δικαίωμα τοῦ ἐμβρύου στήν ζωή «ἕνωσε» Μαρινάκη, Ἀκρίτα, Σακελλαρίδη καί ΠΑΣΟΚ ἐναντίον της

Πόσοι Ἕλληνες τό 1982 – Πόσοι Ἕλληνες τό 2026

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΤΡΟΠΟΣ μέ τόν ὁποῖο ἄνοιξε καί πάλι ἡ συζήτηση γιά τό θέμα τῶν ἀμβλώσεων εἶναι ἐνδεικτικός τοῦ πῶς ἀντιλαμβανόμαστε τόν δημόσιο διάλογο γιά κρίσιμα θέματα σέ νέους καιρούς.

Δεκάδες οἱ νεκροί ἀπό τήν σύγκρουση τραίνων στήν Ἱσπανία

Εφημερίς Εστία
Μαδρίτη.– Τριήμερο ἐθνικό πένθος ἔχει κηρυχθεῖ στήν Ἱσπανία μετά τήν σιδηροδρομική τραγωδία στήν Ἀνδαλουσία πού ἔχει στοιχίσει τήν ζωή σέ τοὐλάχιστον 40 ἀνθρώπους.

Ὑπάρχει μιά «Λώρα» μέσα μας, ἀρκεῖ νά τήν βροῦμε

Δημήτρης Καπράνος
Τό ἁλίευσα ἀπό τά «σόσιαλ», ὅπου δημοσιεύθηκε μέ τήν ὑπογραφή «Μπέσσυ Γιαννοπούλου». Συνυπογράφω καί ἐπαυξάνω.

Πέμπτη, 20 Ἰανουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΙ ΗΡΩΕΣ!